Το ταξίδι του Harry και της Meghan στην Αγγλία κρύβει πολλά περισσότερα απ' όσα πιστεύεις

Το ταξίδι του Harry και της Meghan στην Αγγλία κρύβει πολλά περισσότερα απ' όσα πιστεύεις
Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στα Endeavour Fund Awards το 2020. Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Το πρόγραμμα των Sussexes είναι προκαθορισμένο, αλλά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που τελικά θα κάνουν τη διαφορά.

Οι σχέσεις μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας παραμένουν «υπό εξέταση», παρά την όποια προσπάθεια των δύο πλευρών να έρθουν πιο κοντά. Η μυστική επίσκεψη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στη βασίλισσα Ελισάβετ πριν τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου οδήγησε στην πρόσκλησή τους στο τελευταίο, όμως, οι σχέσεις δεν έχουν εξυγιανθεί με τους Cambridges. Και ίσως ούτε πρόκειται.

Ο Harry και ο αδερφός του, πρίγκιπας William, πάντα ήταν πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους ως προς τον χαρακτήρα και ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής στο παλάτι. Για τον μικρό γιο της πριγκίπισσας Diana, οι επιλογές της μαμάς του ήταν πάντα πιο κοντά στην καρδιά του, εξ ου και, όταν είδε ότι η σύζυγός του άρχισε να επηρεάζεται από τους κανόνες του Βασιλικού Στέμματος, γρήγορα άφησε πίσω του την Αγγλία και το σπίτι τους στο Frogmore. Προτεραιότητα έγινε η ψυχική τους ηρεμία και, τελικά, η ευτυχία τους.

Όταν, λοιπόν, τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώθηκαν τα νέα ότι οι Sussexes έχουν σκοπό να επιστρέψουν στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο για να δώσουν το παρών σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και γεγονότα που υποστηρίζουν, όλοι υπέθεσαν ότι λογικά θα επέλθει κι άλλη συνάντηση μεταξύ αυτών και των Cambridges αλλά και της βασίλισσας Ελισάβετ. Αλλά τα πράγματα είναι μάλλον πιο περίπλοκα.

Ο bodyguard της Diana εξηγεί τι θα έκανε η πριγκίπισσα για να λύσει την κόντρα των γιων της

Το πρόγραμμα του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Ο Harry και η Meghan θα βρεθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην Αγγλία και κατά τη διάρκεια του ίδιου διαστήματος θα επισκεφτούν και τη Γερμανία.

«Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, είναι χαρούμενοι που θα επισκεφτούν τον Σεπτέμβριο αρκετές φιλανθρωπίες που βρίσκονται κοντά στην καρδιά τους», είπε εκπρόσωπός τους.

Οι Sussexes θα ταξιδέψουν στις 5 Σεπτεμβρίου στο Μάντσεστερ και θα δώσουν το παρών στο One Young World Summit, την ετήσια συγκέντρωση ταλέντων από κάθε χώρα και τομέα προς εύρεση καινοτόμων λύσεων για τα φλέγοντα ζητήματα του πλανήτη. Ο πρίγκιπας είναι, μάλιστα, σύμβουλος, όπως επίσης και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau.

Έπειτα, θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για τα Invictus Games Dusseldorf 2023, όπου θα συγκεντρωθούν 500 διαγωνιζόμενοι από 20 χώρες (σ.σ. Τα Invictus Games είναι ένα διεθνές γεγονός για τους τραυματισμένους άντρες και γυναίκες που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στον στρατό).

Στις 8 Σεπτεμβρίου, θα επιστρέψουν στην Αγγλία για τα WellChild Awards. Το WellChild είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που φροντίζει σοβαρά άρρωστα παιδιά και νέους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1977).

UN Nelson Mandela Day

Θα δουν οι Sussexes τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton;

Ο Harry και η Meghan, κατά την παραμονή τους στην Αγγλία, λογικά θα μείνουν στο Frogmore Cottage, τη βάση τους στην Ευρωπαϊκή πόλη, στο Windsor. Ο William και η Kate με τα παιδιά τους λέγεται πως θα έχουν ήδη μετακομίσει μέχρι τότε στο νέο τους σπίτι, το Adelaide Cottage, το οποίο βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τους Sussexes.

Δεδομένου ότι η απόσταση είναι μηδαμινή μεταξύ των δύο κατοικιών, αν θέλουν, σαφώς και μπορούν λίγο χρόνο να συναντηθούν. Αν θέλουν. Αν δεν αφιερώσουν ούτε μισή ώρα, αυτό θα λέει πολλά.

Britain Wimbledon Tennis

Θα δουν τη βασίλισσα Ελισάβετ;

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην παρούσα φάση απολαμβάνει τις διακοπές της στο Balmoral στη Σκωτία, αλλά, επειδή ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, την ενημέρωσε για την παραίτησή του, θα επιστρέψει για λίγο στην Αγγλία για να τον συναντήσει.

Η μονάρχης πλέον μένει μόνιμα στο Windsor, οπότε και εκείνη θα βρίσκεται κοντά τους, ωστόσο, δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα είναι το πρόγραμμά της για όσο βρίσκεται στην Αγγλία.

Σε κάθε περίπτωση, το κατά πόσο θα καταβληθεί προσπάθεια για συνάντηση μεταξύ όλων τους, θα σημαίνει πολλά για το σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σχέσεις τους τη δεδομένη στιγμή.