Σε αυτό το σπίτι η Diana πέρασε και τις μοναδικές ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της

Κατερίνα Μπούσιου
Σε αυτό το σπίτι η Diana πέρασε και τις μοναδικές ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της

 (Ian Waldie/Pool via AP, File)

AP1997

Η σημαία του κάστρου Althorp όπου ήταν το πατρικό της και στο κτήμα του οποίου βρίσκεται ο τάφος της, κυματίζει μεσίστια σήμερα, λόγω και της επετείου των 25 χρόνων από τον θάνατό της. 

Οι βρετανοί δεν ξέχασαν την αγαπημένη τους πριγκίπισσα και στην επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο της Diana, αρκετά βρετανικά media, έκαναν ειδικές αναφορές. Όμως ένα μέρος της Αγγλίας είχε σήμερα την τιμητική του και αυτό είναι το πατρικό της σπίτι, το κάστρο του Althorp, όπου βρίσκεται και το ειδικό μνημείο στο οποίο έχει ταφεί. Σε αυτό το σπίτι πέρασε και τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της ζωής της.

https://www.instagram.com/p/CQdWQ5nqsNG

Το κάστρο του Althorp, κρύβει μία ιστορία σχεδόν δύο αιώνων και βρίσκεται στην περιοχή του Norhamptonshire σε μία πευκόφυτη έκταση. Η επιθυμία της ήταν να ταφεί στον κήπο του κτήματος και ο αδελφός της Charles Spencer, φρόντισε να την εκτελέσει.

25 χρόνια μετά το τροχαίο της Diana, ένα σημείωμα φανέρωσε την πρόβλεψη του θανάτου της

Εκείνος, έχει ως κληρονόμος την πλήρη ευθύνη του κάστρου στο οποίο και διαμένει και λειτουργεί για αρκετές εβδομάδες του χρόνου και ως μουσείο, ανοιχτό στους επισκέπτες, ενώ δίνεται ειδική άδεια για να γίνουν ακόμη και κάποια ιδιωτικά events.

https://www.instagram.com/p/CedMI7IMGCu

Ήδη εδώ και ένα μήνα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν ξενάγηση στα εντυπωσιακά 90 δωμάτια του κάστρου με τις σπάνιες αντίκες και την ιστορία δύο αιώνων της οικογένειας των Spencer.

Το σκηνικό είναι κινηματογραφικό. Επιβλητικά σαλόνια, τεραστίων διαστάσεων τραπεζαρίες με κειμήλια αιώνων, τρεις βιβλιοθήκες και 20 υπνοδωμάτια τα οποία σε βάζουν στο κλίμα μίας άλλης εποχής. Όλοι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με σπάνιους πίνακες αλλά και πορτραίτα των προγόνων της οικογένειας.

https://www.instagram.com/p/CVnn1ARIPoB

Η Diana μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι ως lady και ως γόνος αριστοκρατικής οικογένειας. Προορισμένη για να γίνει πριγκίπισσα. Σε αυτό το κάστρο, μεγάλωσε με αγάπη αλλά έχοντας και κάποιες «μαύρες» μέρες. Ειδικά όταν οι γονείς της, πήραν διαζύγιο. Ο πατέρας της John πήρε την επιμέλεια της και των δύο αδελφών της και του Charles, ενώ η μητέρα της, παντρεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα τον σύντροφό της. Kαι ο πατέρας της επίσης έκανε 7 χρόνια μετά, έναν δεύτερο γάμο.

https://www.instagram.com/p/Cdps0xrMW9i

Η Diana έτσι ανέπτυξε ισχυρές σχέσεις με τον πατέρα της, αλλά στερήθηκε την μητρική αγάπη. Δημιούργησε όμως ισχυρούς δεσμούς με τα αδέλφια της και από μικρή ηλικία ήταν παρούσα σε όλα τα μεγάλα event του παλατιού. Ένας από τους λόγους που η βασίλισσα Ελισάβετ την θεωρούσε ιδανική για σύζυγο του γιου της Κάρολου. Άλλωστε εκτός από το κάστρο του Althorp, έζησε κάποια χρόνια και σε ένα κάστρο το οποίο άνηκε στην ίδια την βασίλισσα, καθώς ο πατέρας της είχε τίτλο τιμής αλλά και βασιλικές ρίζες, συγγενικές με τον οίκο των Windsor.