Συναγερμός στη Βρετανία για τη βασίλισσα- Κάρολος, William, Harry και Meghan εσπευσμένα στη Σκωτία

Κατερίνα Μπούσιου
Συναγερμός στη Βρετανία για τη βασίλισσα- Κάρολος, William, Harry και Meghan εσπευσμένα στη Σκωτία

 (AP Photo/Stefan Wermuth, Pool, File)

Το Παλάτι ανακοίνωσε πως η Ελισάβετ βρίσκεται υπό την παρακολούθηση των γιατρών της, δίχως να μας ενημερώνουν για τον λόγο της ξαφνικής επιδείνωση της υγείας της, το τελευταίο 24ωρο. Η νεά πρωθυπουργός της Βρετανίας έστειλε μήνυμα για την Ελισάβετ και την επιδείνωση της υγείας της. 

Η χθεσινή ανησυχία για τα σημάδια στα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ και τα σενάρια που υπονοούσαν σοβαρά προβλήματα υγείας, επιβεβαιώθηκαν σήμερα με επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού. Πριν από λίγες ώρες τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν την πληροφορία πως ο γιος της Κάρολος και ο πρίγκιπας William, έφυγαν εσπευσμένα από το Λονδίνο για να βρεθούν στο κάστρο του Balmoral όπου βρίσκεται η βασίλισσα, αλλά και ο Harry με την Meghan που βρίσκοταν στην Γερμανία επιστρέφουν στα ξαφνικά στην Βρετανία.

Συναγερμός στο Παλάτι και ανησυχία στους Βρετανούς

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ από τον επίσημο διορισμό της νέας πρωθυπουργού, Liz Truss, σχολιάστηκε όσο καμία για τα μαύρα σημάδια που είχε στα χέρια της η βασίλισσα. Οι βρετανικές εφημερίδες υπονόησαν ότι βρίσκεται σε θεραπεία με ορούς, αφού αυτά τα σημάδια δεν δικαιολογούνται μόνο από την ηλικία της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ προκαλεί ανησυχία για την υγεία της με τα μαύρα σημάδια στα χέρια της

https://www.instagram.com/p/CiKjY5JsYve

Κάποιοι θεώρησαν υπερβολικά τα σενάρια, αλλά σήμερα το πρωί το Παλάτι προέβη σε επίσημη ανακοίνωση που αντί να καθυσυχάσει, ανησύχησε ακόμη περισσότερο τους πολίτες της χώρας. Όπως αναφέρει: «Έπειτα από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της και έχουν συστήσει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. H βασίλισσα παραμένει σε άνετο περιβάλλον στο Balmoral».

anakoinosi_elizabeth.jpg

Η 96χρονη μονάρχης δεν χρειάζεται ακόμη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν γίνεται καμία διευκρίνηση για την επιδείνωση της υγείας της. Τι προέκυψε και δεν αισθάνθηκε καλά το τελευταίο 24ωρο και για ποιο λόγο ανησυχούν οι γιατροί της. Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη ή δεν έχει ακόμη χρειαστεί κάτι τέτοιο; Με την αυστηρότητα και την μυστικότητα λόγω πρωτοκόλλου, κανείς δεν περίμενε βέβαια κάτι παραπάνω. Σίγουρα ωστόσο έχουν ήδη ενημερωθεί η πρωθυπουργός και τα μέλη της οικογένειάς της. Πριν από λίγο είχαμε και νέα είδηση που μας βάζει σε υποψίες πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί.

O William, ο Kάρολος αλλά και ο Harry πηγαίνουν ήδη στην Σκωτία

Σύμφωνα με το περιοδικό Hello της Βρετανίας, ο William και ο Κάρολος, έφυγαν πριν από λίγη ώρα από το Λονδίνο και πηγαίνουν στο κάστρο Balmoral για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας της. Ο William σήμερα το πρωί ανυποψίαστος για την κατάσταση της υγείας της γιαγιάς του, συνόδεψε μαζί με την Kate τα τρία τους παιδιά στο νέο τους σχολείο, μετά την μετακόμισή τους στο επίσης νέο τους σπίτι, το Adelaide Cottage, στο κτήμα του Windsor. Μαζί τους ωστόσο όπως μαθαίνουμε έχουν ταξιδέψει και φωτογράφοι αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία στην περίπτωση που χρειαστεί ο Κάρολος, ως ο πρώτος τη τάξει διάδοχος να ενημερώσει περαιτέρω τους δημοσιογράφους. Μαζί με τον γιο του είναι σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία εδώ και λίγες ώρες δεν έχουν μεν ματαιώσει τις δημόσιες υποχρεώσεις τους, αλλά είναι σε επιφυλακή.

Ωστόσο πριν από λίγο έγινε γνωστό πως και ο Harry με την Meghan που ήταν πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο και βρίσκονταν στη Γερμανία, ταξιδεύουν και εκείνοι εσπευσμένα για την Σκωτία. Αλλά και τα τρία παιδιά της Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Αndrew και ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι ήδη στο Balmoral. Η νέα πρωθυπουργός Liz Truss ήδη έβγαλε μία προσωπική ανακοίνωση στο προφιλ της στο Τwitter, αναφέροντας ότι «Όλη η χώρα έχει μία βαθιά ανησυχία για τα νέα που ήρθαν από το Buckingham Palace αυτό το μεσημέρι. Η σκέψη μου και οι σκέψεις των πολιτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη τη χώρα είναι με την βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή την ώρα».