Η βασίλισσα Ελισάβετ προκαλεί ανησυχία για την υγεία της με τα μαύρα σημάδια στα χέρια της

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ προκαλεί ανησυχία για την υγεία της με τα μαύρα σημάδια στα χέρια της

 (Jane Barlow/Pool Photo via AP)

PA

Μήπως την υποβάλλουν σε θεραπεία με ορούς; Αυτό αναρωτιούνται όσοι είδαν την Ελισάβετ να χαιρετά την νέα πρωθυπουργό της χώρας Liz Truss. 

Σιγή ιχθύος από το παλάτι της Βρετανίας για τα χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στα μαύρα σημάδια στα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ στην επίσημη συνάντησή της με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Liz Truss. Όλοι ζητούν πια επιτακτικά να ενημερωθούν για το αν η βασίλισσα είναι ικανή να ασκεί τα καθήκοντά της και από τι πάσχει.

Υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία με ορούς;

Τον Νοέμβριο του 2021 μία φωτογραφία της από εθιμοτυπική επίσκεψη ανώτερου αξιωματούχου του Υπουργείου Αμύνης, αποκάλυψε τα μωβ χέρια της. 'Hταν λίγες μέρες μετά την ημερήσια νοσηλεία της σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι ειδικοί επιστήμονες κλήθηκαν να ερμηνέψουν αυτό που έβλεπαν. Και τότε όπως είχαν πει στην Daily Mirror, φαινόταν η βασίλισσα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Αλλιώς και ως Raynaud phainomenon που συμβαίνει και σε μικρότερες ηλικίες. Το αίμα στον οργανισμό δεν κυκλοφορεί σωστά και δημιουργεί αυτά τα χρωματικά σημάδια στο δέρμα, εκτός βέβαια και από την επίπτωση στα ζωτικά όργανα. Είναι όμως δείγμα και έλλειψης οξυγόνου στον οργανισμό είτε από πρόβλημα στο αναπνευστικό ή στην καρδιά.

Τα μωβ χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ πρόδωσαν την ασθένειά της λένε οι ειδικοί

Η βασίλισσα εδώ και αρκετούς μήνες είναι απομονωμένη στο κάστρο του Windsor και όλοι επικαλούνται τα σοβαρά κινητικά προβλήματα που έχει λόγω ηλικίας. Αλλά τηρούν μία ύποπτη για πολλούς σιωπή, για το από τι ακριβώς πάσχει η Ελισάβετ, εκτός από βαθιά γεράματα. Τα μαύρα σημάδια δείχνουν - όπως κάποιοι υποστηρίζουν - ότι μπορεί και να υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία με ορούς. Είναι οι κλασσικές μελανιές που αφήνουν οι βελόνες. Kάνει μία οροθεραπεία ενδυνάμωσης του οργανισμού της ή μια θεραπευτική αγωγή για κάποια ασθένεια που την ταλαιπωρεί;

https://www.instagram.com/p/CiKjY5JsYve

Το πρωτόκολλο δεν αφήνει περιθώρια ενημέρωσης, εκτός αν η ίδια επιθυμήσει να το δημοσιοποιήσει. Η μόνη φορά που τοποθετήθηκε για το τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της, συνοψίζονταν στη φράση «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» που είχε πει πριν από λίγους μήνες.

Εκτός από τον συμβολισμό που έχει η βασίλισσα για την Βρετανία, μη ξεχνάμε πως έχει και νομοθετική δυνατότητα παρέμβασης, λόγω της φύσης του πολιτεύματος που είναι η βασιλευομένη δημοκρατία. Που σημαίνει ότι είναι η αρχηγός του κράτους. Λειτουργεί όμως πια ως αρχηγός; Kαι γιατί δεν παραιτείται για να δώσει τη σκυτάλη στο γιο της Κάρολο; Αυτά τα ερωτήματα ζητούν απάντηση από δημοσιογράφους και πολίτες στη χώρα και ήδη απασχολούν από σήμερα και τα ευρωπαικά μέσα ενημέρωσης.