Οι αναγκαστικές αλλαγές που έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ στις διακοπές της για λόγους υγείας

Οι αναγκαστικές αλλαγές που έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ στις διακοπές της για λόγους υγείας

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο μπαλκόνι του Buckingham 

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Τα κινητικά προβλήματα και η ηλικία της μονάρχη έγιναν η αφορμή για να πραγματοποιηθούν κάποιες βασικές αλλαγές στο εξοχικό της.

Το ταξίδι στο σπίτι της στο Balmoral είναι καθιερωμένο για τη βασίλισσα Ελισάβετ και η εν λόγω παράδοση δεν είναι μία από αυτές που έχουν πιθανότητες να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για το ησυχαστήριο της μονάρχη, το μέρος με το οποίο έχει συνδέσει όλα της τα καλοκαίρια.

Καθώς, όμως, η υγεία της χειροτερεύει λόγω ηλικίας και εντείνονται τα προβλήματα κινητικότητας, η παραμονή της εκεί πρέπει αναπόφευκτα να συνοδευτεί κι από κάποιες αλλαγές.

Οι αλλαγές της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο Balmoral

Σύμφωνα με τον Ephraim Hardcastle της Daily Mail, «ένα μεγάλο βαν μετακόμισης παρέδωσε κάποια είδη άνεσης συμπεριλαμβανομένου και ενός ηλεκτρικού buggy από το Windsor καθώς και ενός ορθοπεδικού κρεβατιού για να βοηθήσει τη βασίλισσα να κοιμηθεί».

Αυτά τα πράγματα φαίνεται πως ήρθαν κατευθείαν από το σπίτι της στο Windsor, στο οποίο διαμένει πλέον μόνιμα μετά τη μετακόμισή της από το παλάτι του Buckingham.

Το buggy που μεταφέρθηκε από το Buckingham κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό με το οποίο μετακινήθηκε στο Chelsea Flower Show τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με το Golf Monthly, το κατασκευάζει ο Δανός κατασκευαστής Garia και κοστίζει περί τις 62.000 λίρες.

Οι Cambridges μετακομίζουν κοντά στη βασίλισσα

Κοντά στη βασίλισσα μετακομίζει και ο πρίγκιπας William με την σύζυγό του, Kate Middleton, και τα τρία τους παιδιά. Οι Cambridges έχουν επιλέξει το Adelaide Cottege, το σπίτι στο οποίο στεγάστηκε η παράνομος έρωτας της μικρής αδερφής της βασίλισσας, πριγκίπισσας Μαργαρίτας, όταν εκείνη ήταν 22 ετών και ερωτεύτηκε τον λοχαγό Peter Townsend.

Την απόφαση της μετακόμισης συνόδευσε αναμενόμενα και η αλλαγή του σχολείου των παιδιών.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge ανακοίνωσαν πως τα τρία του παιδιά θα φοιτήσουν στο Lambrook School του Berkshire. Φυσικά, το ζευγάρι νιώθει ευγνωμοσύνη για το σχολείο Thomas’s Battersea στο οποίο φοίτησαν ο George και η Charlotte από το 2017 ως το 2019 και χαίρονται που βρήκαν έναν νέο σχολείο για τα τρία τους παιδιά που μοιράζεται το ίδιο ήθος και τις ίδιες Αρχές με το προηγούμενο σχολείο των παιδιών τους», έλεγε η ανακοίνωση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τιμά την Κate και τον William και αυτό δεν είναι τυχαίο