Μετά το reunion, σειρά έχει το μυστικό σχέδιο για William και Harry στην κηδεία της Ελισάβετ

Κατερίνα Μπούσιου
Μετά το reunion, σειρά έχει το μυστικό σχέδιο για William και Harry στην κηδεία της Ελισάβετ

(AP Photo/Martin Meissner)

Ο Archie και η Lilibet φτάνουν στο Λονδίνο. Ο Harry σε νέο του μήνυμα για την γιαγιά του και την γνωριμία της με την Meghan. 

H κοινή εμφάνιση των Fab4, του William και του Harry με τις συζύγους τους, Kate και Meghan, λειτούργησε ως θαύμα στην κακή δημοφιλία του Κάρολου και ένωσε ξανά την οικογένεια, μετά από δύο χρόνια. Τώρα οι σύμβουλοι του παλατιού και του νέου βασιλιά, ετοιμάζουν ένα μυστικό σχέδιο που θα τους ενώσει ξανά, αυτή τη φορά στην κηδεία της γιαγιάς τους Ελισάβετ, την ερχόμενη Δευτέρα. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως αρχικά μοιάζει να είναι. Σε αυτό το σχέδιο, ρόλο - έκπληξη, θα παίξει και ο πρίγκιπας Andrew.

Archie και Lilibet έρχονται στο Λονδίνο

Οι βρετανικές εφημερίδες, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο, έκαναν πρώτο θέμα τους την εμφάνιση των δύο αδελφών για να τιμήσουν την μνήμη της αγαπημένης τους γιαγιάς. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν από τους δύο αυτός ο αποχωρισμός, αν και αναμενόμενος λόγω της μεγάλης ηλικίας της Ελισάβετ. Η βασίλισσα γιαγιά, στάθηκε δίπλα στον William και τον Harry από τα παιδικά τους χρόνια και κυρίως μετά τον θάνατο της μητέρας τους Diana.

Για τον William έγινε ένας πολύτιμος σύμβουλος για το μέλλον, όταν σηκώσει και εκείνος στους ώμους του το βάρος των ευθυνών ενός βασιλιά, ενώ για τον Harry έγινε η μέντοράς του. Ταίριαζε μαζί της σε όλα ακόμη και στο ιδιαίτερο χιούμορ της. «To Windsor δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο», όπως δήλωσε ο Harry και όταν μιλάμε για το κάστρο του Windsor, εννούμε την προσωπική της κατοικία, εκεί που ουσιαστικά μεγάλωσαν τα δύο αδέλφια.

https://www.instagram.com/p/CiVVPIOseuR

Σήμερα το πρωί με ένα νέο του μήνυμα, ο Harry μιλά συναισθηματικά για την γιαγιά του, ευχαριστώντας την, για την κάθε στιγμή μαζί της: «Γιαγιά, αυτός ο χωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη. Είμαι ευγνώμων για όλες μας τις πρώτες συναντήσεις, από τις πρώτες παιδικές αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως διοικητής μου (σ.σ η βασίλισσα ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων). Μέχρι την πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα. Λατρεύω αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου. Σε ευχαριστώ για την δέσμευσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ, για τις συμβουλές σου και το μεταδοτικό χαμόγελό σου. Χαμογελάμε γιατί ξέρουμε ότι τώρα εσύ και ο παππούς είστε και πάλι ενωμένοι».

Η 45λεπτη διαπραγμάτευση πριν δούμε ξανά μαζί, William με Harry, Kate και Meghan και οι γκάφες

Πριν από λίγες ώρες, η Daily Mail δημοσίευσε μία είδηση που επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια, πως ο Harry με την Meghan αποφάσισαν να έχουν και τα παιδιά τους μαζί στο Λονδίνο, μέχρι την κηδεία της Ελισάβετ την ερχόμενη Δευτέρα. Το ταξίδι που είχαν σχεδιάσει στην Ευρώπη, πήρε άλλη τροπή και τους λείπουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα παιδιά μαζί με το προσωπικό θα τα συνοδέψει η μητέρα της Μeghan, Ντόρια. Είναι μία ακόμη πρωτιά και για την πεθερά του Harry, η οποία επιστρέφει ξανά στο Λονδίνο.

Το μυστικό σχέδιο για να αλλάξει το πρωτόκολλο

Και ενώ το φέρετρο της Ελισάβετ αναμένεται αύριο στο Λονδίνο, εδώ και λίγες ώρες οι επιτελείς του παλατιού, οι σύμβουλοι του βασιλιά Κάρολου και οι συνεργάτες του William και του Harry, κάνουν για πρώτη φορά, κάποιες πρωτόγνορες για τα δεδομένα της οικογένειας διαπραγματεύσεις και μυστικά σχέδια, που αφορούν στην κηδεία. Το πρωτόκολλο σπάει για μία ακόμη φορά, γιατί μετά τον κλάδο ελαίας (όπως γράφουν τα βρετανικά media) που προσέφερε ο William στον αδελφό του προχθές, τον θέλει δίπλα του, την ώρα της πομπής πίσω από το φέρετρο, προς το Αββαείο του Westminster και μαζί του στην τελετή που θα γίνει στην συνέχεια στο ναό. Φυσικά από αυτό το «μαζί», δεν θα εξαιρεθεί η Meghan.

undefined

Αυτό όμως δεν είναι εύκολο. Με την αποποίηση των βασιλικών του τίτλων, ο Harry δεν αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο, στην κηδεία του παππού του Φίλιππου. Τότε όπως όλοι θυμόμαστε, τους χώριζε ο ξάδελφός τους Peter Phillip. Ούτε και στο μνημόσυνό του, είχαν καθίσει μαζί. Όμως ο Κάρολος αλλά και ο William επιθυμούν να γίνει μία παράκαμψη του πρωτοκόλλου και η οικογένεια σύσσωμη, αγαπημένη και ενωμένη να συνοδέψει την βασίλισσα στην τελευταία της κατοικία. Θα ήθελε και εκείνη αυτή την μικρή παραβίαση των τύπων και των κανόνων.

Αν αυτό γίνει αποδεκτό, σύμφωνα με την Daily Mail, θα ευνοηθεί και ο πρίγκιπας Andrew. Παρά το γεγονός πως η μητέρα του αναγκάστηκε να του αφαιρέσει προνόμια, λόγω του σκανδάλου του Epstein, ως γιος της θα είναι μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια του, την πριγκίπισα Άννα και τον πρίγκηπα Εδουάρδο. Ήδη έχει κληρονομήσει και την κηδεμονία των 4 υπέροχων σκυλιών corgi της βασίλισσας Ελισάβετ. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, όμως θα είναι, το μετά. Θα συνεχιστεί αυτή η ομόνοια ανάμεσα στα μέλη της πιο δημοφιλούς βασιλικής οικογένειας στον κόσμο;