Πρίγκιπας William: «Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω τη ζωή χωρίς τη γιαγιά»

Πρίγκιπας William: «Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω τη ζωή χωρίς τη γιαγιά»

Θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο - Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Ελισάβετ.

Δύο 24ωρα μετά τον θάνατο της μητέρας του ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος ανακηρύχθηκε επίσημα βασιλιάς, με το όνομα Κάρολος Γ΄.

Λίγο αργότερα και σε ανάρτηση που έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (10/9) ο πρίγκιπας William, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον πατέρα του «με κάθε τρόπο» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β' για την οποία έγραψε ένα υπέροχο κείμενο.

https://www.instagram.com/p/CiVNAiNNzJ1

«Την Πέμπτη, ο κόσμος έχασε έναν εξαιρετικό ηγέτη, του οποίου η δέσμευση για τη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία ήταν απόλυτη. Τόσα πολλά θα ειπωθούν τις επόμενες μέρες για το νόημα της ιστορικής της βασιλείας.

Εγώ πάντως έχασα μια γιαγιά. Και ενώ θα θρηνήσω την απώλειά της, νιώθω επίσης απίστευτα ευγνώμων. Είχα το όφελος της σοφίας και της επιβεβαίωσης της Βασίλισσας βαδίζοντας στην πέμπτη μου δεκαετία. Η γυναίκα μου είχε είκοσι χρόνια καθοδήγησης και υποστήριξής της. Τα τρία μου παιδιά έπρεπε να περάσουν διακοπές μαζί της και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα κρατήσουν όλη τους τη ζωή.

Ήταν δίπλα μου στις πιο ευτυχισμένες μου στιγμές. Και ήταν δίπλα μου τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς τη γιαγιά.

Την ευχαριστώ για την καλοσύνη που έδειξε στην οικογένειά μου και σε εμένα. Και την ευχαριστώ εκ μέρους της γενιάς μου που έδωσε ένα παράδειγμα προσφοράς και αξιοπρέπειας στη δημόσια ζωή προερχόμενη από διαφορετική γενιά, αλλά πάντα επίκαιρη.

Η γιαγιά μου έλεγε ότι η θλίψη ήταν το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη. Όλη η θλίψη που θα νιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες θα είναι απόδειξη της αγάπης που νιώσαμε για την εξαιρετική Βασίλισσά μας. Θα τιμήσω τη μνήμη της στηρίζοντας τον πατέρα μου, τον Βασιλιά, με κάθε τρόπο».

https://www.instagram.com/p/CiVVPIOseuR

Παράλληλα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής καθώς το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και στο Παλάτι του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.