Ξεκινάει το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα με βραχιολάκι: Τα παράδοξα και οι αυστηροί κανόνες

Πατούλια Κατερίνα
Ξεκινάει το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα με βραχιολάκι: Τα παράδοξα και οι αυστηροί κανόνες

Αν θες να προσκυνήσεις τη σορό της Ελισάβετ, οι κανόνες είναι πολλοί και οι οδηγίες σαφείς και αρκετά ευφάνταστες.

Ξεκινά στις 5 ώρα Βρετανίας και 7 ώρα Ελλάδος το λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Westminster, το οποίο θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 6μιση τα χαράματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022, λίγες μόνο ώρες πριν την κηδεία της βασίλισσας.

Στην ουρά για ώρες

Στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, δημοσιεύτηκαν όλοι οι κανόνες που αφορούν στο τετραήμερο προσκύνημα στο οποίο επισημαίνεται εξαρχής πως η ουρά θα είναι μεγάλη και στο προσκύνημα θα πρέπει να έρθουν μόνο όσοι μπορούν να περιμένουν στην ουρά, με ένα μικρό παράθυρο για εκείνους που έχουν δηλωμένο πρόβλημα κίνησης, οι οποίοι θα προηγηθούν σε ειδική λίστα αναμονής, στο ξεκίνημα του προσκυνήματος. Στον Τάμεση έχουν ήδη στηθεί σκηνές και sleeping bags για την ολονύχτια αναμονή.

items.JPG

Οι κανόνες που ανακοινώθηκαν πάντως είναι πολλοί, αυστηροί και σε κάποια σημεία ευφάνταστοι.

Αρχικά, θυμήσου πως πρέπει να φτάσεις και να ελέγξεις σε ποιο σημείο έχει φτάσει η ουρά του κόσμου. Μόλις φτάσεις στο τέλος της οργανωμένης σειράς κόσμου, θα πάρεις ένα βραχιολάκι το οποίο δεν μπορεί να το δώσει κανείς σε άλλο πρόσωπο, δεν μπορείς να το βγάλεις, έχει χρώμα και αριθμό και είναι το αρχείο για να γνωρίζει κάθε αστυνομικός πως είσαι μέρος της ουράς και φορώντας το μπορείς να φύγεις για λίγο από το σημείο σου για να επισκεφτείς την τουαλέτα για παράδειγμα.

proskinma_tsanta.JPG

Ο έλεγχος προτού πλησιάσουν οι Βρετανοί το φέρετρο της Ελισάβετ θα είναι μεγάλος, θα θυμίζει εκείνον στο αεροδρόμιο και υπάρχει περιορισμός ακόμα και στην τσάντα που θα θα έχεις μαζί σου ενώ ακόμα και στο φαγητό ή το ποτό οι οδηγίες είναι σαφείς, ασφαλές είναι μόνο το διάφανο μπουκάλι νερού, το οποίο και θα αδειάζεται πριν την είσοδο στο Westminster.

Η Κυβέρνηση τονίζει πως κάθε προσκυνητής θα πρέπει να έχει φορητό φορτιστή, αλλά προσοχή, φωτογραφίες και βίντεο δεν θα επιτρέπονται μέσα στο Westminster.

proskinima.JPG

Οι οδηγίες τονίζουν πως τσάντες πάνω από 40 επί 30 επί 20 εκατοστά θα αποσύρονται από την αστυνομία όπως και τα φλασκιά, τα λουλούδια, τα αιχμηρά αντικείμενα, οι μπογιές, τα πυροτεχνήματα, οι κόρνες, τα λέιζερ, οι αλυσίδες, οι κουβέρτες, τα είδη κάμπινγκ και ό,τι άλλο θεωρήσει η αστυνομία ως επικίνδυνο.

Britain Royals

Στα περίεργα:

Απαγορεύονται όλα τα ζώα πλην των σκύλων οδηγών.

Πρέπει να μην γίνεται φασαρία.

Το κινητό κλείνει πριν την είσοδο στο χώρο που είναι τοποθετημένο το φέρετρο.

Απαγορεύεται το μπάρμπεκιου.

Πρέπει να είσαι ευπρεπώς ντυμένη για την περίσταση.

Απαγορεύεται το να κρατήσεις τη σειρά σου και για άλλους.

Άτομα που θα έχουν απρεπέ συμπεριφορά, θα απομακρύνονται από την ουρά.