Δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα συγκρίνουν την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο με αυτήν του Καρόλου

Δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα συγκρίνουν την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο με αυτήν του Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος III στο Westminster Hall, 

AP

Το κοινό ξέθαψε φωτογραφίες από το 1952 για να δείξει ότι ο Κάρολος δεν είναι τόσο αγαπητός όσο ήταν η Ελισάβετ.

Η βασίλισσα έφυγε, ο βασιλιάς ήρθε. Η Ελισάβετ Β’ άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και γρήγορα κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που συνοδεύουν τον θάνατο ενός μονάρχη. Από τη μεταφορά του φέρετρου σε τοποθεσίες όπου ο κόσμος θα μπορέσει να χαιρετήσει τη βασίλισσα μέχρι τη σταδιακή αντικατάσταση νομίσματος και γραμματοσήμων.

Ο Κάρολος χρίστηκε βασιλιάς επισήμως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου και, στη συνέχεια, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, την ώρα που οι κανονιοβολισμοί δε σταματούσαν να πέφτουν.

Britain Royals

«Έχω βαθιά επίγνωση της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και των βαριών ευθυνών του αξιώματος που έχω πλέον αναλάβει. Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε, ως προς τη στήριξη της συνταγματικής κυβέρνησης και στην επιδίωξη της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας των λαών των νησιών, των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Κάρολος.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και αυτό για τον βασιλιά Κάρολο Γ'

Ο κόσμος, ο οποίος ψάχνει την κάθε λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τη βασιλική οικογένεια, τώρα ξέθαψε φωτογραφίες από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952 για να κάνει τη σύγκριση με το ίδιο σημείο έξω από το Royal Exchange στο Λονδίνο κατά την άνοδο του Καρόλου. Το κτίριο εγκαινιάστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Α’, εξ ου και το βασιλικό του όνομα.

Στην εν λόγω σύγκριση των δύο φωτογραφιών, λοιπόν, φαίνεται πως για την άνοδο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον βρετανικό θρόνο, το συγκεκριμένο σημείο του Λονδίνου ήταν κατάμεστο, το ίδιο και οι γύρω δρόμοι. Ωστόσο, ένας βασικός λόγος για τον οποίο αυτό συνέβη είναι για να ακούσει το κοινό την προκήρυξη.

https://www.instagram.com/p/CiZptf4oXsP

Στην περίπτωση του βασιλιά Καρόλου Γ', το ίδιο σημείο είχε εμφανώς λιγότερο κόσμο, κάτι που από πολλούς ερμηνεύθηκε ως σημάδι ότι το κοινό δεν είναι αντίστοιχα χαρούμενο και ικανοποιημένο με τον μονάρχη. Ωστόσο, και σε αντίθεση με την περίπτωση της Ελισάβετ, η προκήρυξη διαβάστηκε και live στην τηλεόραση, οπότε δεν υπήρχε λόγος να τρέξουν όλοι εκεί για να την ακούσουν.

Σίγουρα θα μπορούσαν να δώσουν το παρών αν ήθελαν ούτως ή άλλως, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό έκαναν σε άλλα σημεία, όπως έξω από το παλάτι του Buckingham ή στην Trafalgar Square.

Και επίσημα βασιλιάς στα 73 του ο Κάρολος - 8 πράγματα που δεν είναι τόσο γνωστά για εκείνον