Βουβά γενέθλια για τον πρίγκιπα Harry λόγω πένθους και οι μνήμες του 1997 επέστρεψαν

Πατούλια Κατερίνα
Βουβά γενέθλια για τον πρίγκιπα Harry λόγω πένθους και οι μνήμες του 1997 επέστρεψαν

Ο πρίγκιπας Harry γίνεται 38 ετών σήμερα αλλά τα φετινά γενέθλια θα είναι βουβά λόγω πένθους.

Γενέθλια έχει σήμερα ο πρίγκιπας Harry, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Κάρολου του Τρίτου και της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana. Τα γενέθλια αυτά βρίσκουν τον πρίγκιπα στη Βρετανία εν αναμονή της κηδείας της Ελισάβετ την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Harry εννοείται πως δεν θα γιορτάσει τα γενέθλια αυτά λόγω πένθους κι εννοείται πως η βασιλική οικογένεια θρηνεί σύσσωμη την 96χρονη μονάρχη που έφυγε από τη ζωή πριν μία εβδομάδα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα δεύτερα δύσκολα γενέθλια

Μιλώντας στο Οκ, η royal ειδικός Jennie Bond εξήγησε πως τα γενέθλια αυτά θα φέρουν στον Harry αναμνήσεις του 1997 όταν ο πρίγκιπας έχασε τη μητέρα του Diana σε εκείνο το φρικτό τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου και λίγες εβδομάδες μετά, ο Harry καλούνταν να γιορτάσει τα 13α γενέθλια, τα πρώτα χωρίς τη μαμά του.

«Τα γενέθλια αυτά θα είναι ήσυχα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο Harry να κάνει το βήμα και να προσκαλέσει τον αδερφό του. Υπήρξαν εικασίες πως ο Harry θα μπορούσε να πετάξει ως την Καλιφόρνια για λίγες ώρες και να επανενωθεί με τα παιδιά του αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα συμβεί αυτό», τόνισε η ειδικός.

«Γιορτάζοντας τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας – το πένθος για την απώλειά της – υπενθυμίζουμε σε όλους μας ότι αποτέλεσε μία πυξίδα που μας καθοδηγούσε, χάρη στη δέσμευσή της στην υπηρεσία και το καθήκον. Απολάμβανε και συνεχίζει να απολαμβάνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό παγκοσμίως.

Η ακλόνητη χάρη και η αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και τώρα στην αιώνια κληρονομιά της. Ας επαναλάβουμε τα λόγια που είπε μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, λόγια που μπορούν να προσφέρουν παρηγοριά σε όλους μας τώρα:

Γιαγιά, ενώ αυτός ο τελευταίος αποχωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις – από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι την πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα. Λατρεύω όλες αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου, και τις πολλές άλλες ξεχωριστές στιγμές στο ενδιάμεσο. Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, έχουμε τη χαρά να τιμούμε τον πατέρα μου στο νέο του ρόλο ως Βασιλιάς Κάρολος Γ’».

Για την απώλεια της μητέρας του ο Harry είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

https://www.instagram.com/p/CMKA9oeHAoM

«Όταν ήμουν μικρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Τότε δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχθώ και έμεινε ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Ξέρω πώς αισθάνεσαι και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι με τον καιρό, αυτό το κενό θα γεμίσει με τόση αγάπη και υποστήριξη.

Ο καθένας μας διαχειρίζεται την απώλεια με διαφορετικό τρόπο, αλλά όταν ένας γονιός πηγαίνει στον παράδεισο, μου έχουν πει ότι το πνεύμα τους, η αγάπη τους και η ανάμνησή τους δεν φεύγει. Υπάρχουν πάντα μαζί σου και μπορείς να τα κρατήσεις για πάντα. Πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια», είχε πει ο Harry χαρακτηριστικά.