Ο πρίγκιπας Harry είχε ένα μεγάλο παράπονο και το Παλάτι έσπασε τον κανόνα του για εκείνον

Πατούλια Κατερίνα
Ο πρίγκιπας Harry είχε ένα μεγάλο παράπονο και το Παλάτι έσπασε τον κανόνα του για εκείνον

Ο πρίκιπας Harry και ο πρίγκιπας Andrew ήταν οι μόνοι άμεσοι συγγενείς της βασίλισσας που εμφανίστηκαν πίσω από το φέρετρο της Ελισάβετ χωρίς στρατιωτική στολή.

Ο βασιλικός κανόνας θα αλλάξει. Και θα αλλάξει για χάρη του πρίγκιπα Harry. O 38χρονος από εκτός γιος του βασιλιά Κάρολου του τρίτου, θα έχει την ευκαιρία να φορέσει τη στρατιωτική του στολή για να τιμήσει την Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Omid Scobie, καλού φίλου των Sussexes και όπως επιβεβαιώνει και η Mirror, ο Harry πήρε την έγκριση και θα μπορέσει να σταθεί δίπλα στο φέρετρο της γιαγιάς του με την στρατιωτική του στολή.

Πράσινο φως και στον Harry

Ο Harry, θα εμφανιστεί με τη στολή του στην αγρύπνια που θα λάβει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, που θα γίνει προς τιμήν της βασίλισσας και στην οποία τα εγγόνια της Ελισάβετ θα κρατήσουν έναν όρκο σιωπής για 15 λεπτά.

Νωρίτερα πάντως, από τον κανόνα εξαιρέθηκε και ο πρίγκιπας Andrew, ο οποίος μετά από τη θητεία 20 ετών στο ναυτικό, θα μπορέσει να εμφανιστεί στην αγρυπνία με την στρατιωτική του στολή. Αρχικά, ο Harry δεν είχε λάβει την ίδια τιμή αλλά αργότερα ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την τιμή που έλαβε ο πρίγκιπας:

«Ο Harry θα φορέσει την πρωινή του στολή για να τιμήσει τη γιαγιά του. Με θητεία δέκα ετών στον στρατό, ο Harry ξέρει πως δεν έχει σημασία το αν θα φοράει στολή και θέλουμε όλοι το επίκεντρο όλων να μείνει η ζωή και το έργο της Βασίλισσας», ανέφερε η ανακοίνωση.

H στολή και η παραίτηση

Ο Harry όχι μόνο υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν το 2007. Μετά την παραίτηση από τα royal καθήκοντά του το 2020, ο πρίγκιπας έχασε, με εντολή της γιαγιάς του, τους τρεις τίτλους τιμής που είχε- Γενικός αρχηγός στους βασιλικούς πεζοναύτες, Επίτιμος Διοικητής Αεροπορίας της RAF Honington και Αρχηγός και Αρχιπλοίαρχος Μικρών Πλοίων και Καταδύσεων. Ο Andrew από την άλλη, είχε χάσει τους τίτλους τιμής στο ναυτικό εξαιτίας του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης του 2019 που διευθετήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, λίγο πριν τη δίκη στις ΗΠΑ.

Πριν την ανακοίνωση που γέμισε χαρά τον πρίγκιπα, πηγή του Us Weekly ανέφερε πως ο Harry είχε συμφιλιωθεί με την ιδέα πως μπορεί να μην φορέσει τη στρατιωτική στολή του και μπορεί να ένιωθε απογοήτευσε αλλά σκοπός του ήταν να είναι παρών στο να τιμήσει τη βασίλισσα.

Σε αντίθεση με τον Harry, ο William και ο Κάρολος φορούσαν τη στρατιωτική τους στολή, με τον 38χρονο Harry να φορά τα μετάλλια του πάνω στο κοστούμι.