H επιθυμία της Meghan Markle πριν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και η στήριξη στον Harry

H επιθυμία της Meghan Markle πριν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και η στήριξη στον Harry

Η σχέση του ζευγαριού με το Παλάτι παραμένει αμήχανη ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτό ίσως αλλάξει άμεσα.

Λίγες μόνο ώρες έμειναν μέχρι τη στιγμή που ο πλανήτης θα αποχαιρετήσει οριστικά την μακροβιότερη μονάρχη, βασίλισσα Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στο Λονδίνο και αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια.

Μετά το Megxit, οι σχέσεις με τα υπόλοιπα royal μέλη ήταν αρκετά τεταμένες. O θάνατος της βασίλισσας τους έφερε λίγο πιο κοντά με την οικογένεια και ίσως αποτελέσει ευκαιρία για να αλλάξει η ψυχρότητα που επικρατεί.

Η επιθυμία της Meghan Markle για συμφιλίωση

Αποκλειστική πηγή του HollywoodLife αναφέρει ότι η Μeghan προτρέπει τον Harry να πλησιάσει τα βασιλικά μέλη και κάνει ό,τι μπορεί για να το διευκολύνει.

«Η Μeghan δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να αναθερμανθεί η σχέση του Harry με την οικογένειά του και το υποστηρίζει πλήρως. Το νούμερο ένα μέλημά της σε όλο αυτό είναι ο Harry. Σέβεται πολύ τις επιλογές και τα συναισθήματά του και όταν πρόκειται για την οικογένειά του, τον αφήνει να ηγηθεί», τονίζει η πηγή.

Βουβά γενέθλια για τον πρίγκιπα Harry λόγω πένθους και οι μνήμες του 1996 επέστρεψαν

Kαι πρόσθεσε: «H Μeghan κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σταθεί στο πλευρό του Harry και να είναι εκεί για αυτόν. Στόχος είναι να υπάρξει συμφιλίωση (με τη βασιλική οικογένεια), αυτό ήθελε πάντα η Meghan και ενθάρρυνε τον Harry».

Από την πλευρά του το Παλάτι έχει ήδη κάνει μερικά βήματα για να αναθερμανθούν οι σχέσεις τους. Κατόπιν αιτήματος του Βασιλιά Κάρολου Γ', ο πρίγκιπας Harry έλαβε την άδεια να φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην αγρυπνία για τη Βασίλισσα. Ο πρίγκιπας περίμενε πως θα φορέσει πολιτικά ρούχα, (καθώς δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας), ωστόσο ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έδειξε πως θέλει να συμφιλιωθεί με τον μικρότερο γιο του, επιτρέποντάς του να εμφανιστεί με στολή.

H κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Περίπου 2000 καλεσμένοι αναμένεται να παρευρεθούν τη Δευτέρα (19/09) στην κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Εκατοντάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και άτομα που έχουν τιμηθεί από το Παλάτι θα βρεθούν στο Λονδίνο για να πουν το τελευταίο αντίο στην μακροβιότερη μονάρχη. Η Πρόεδρος της δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλικών και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως η κηδεία της Ελισάβετ είναι με διαφορά το πιο σημαντικό γεγονός που καλούνται να περιφρουρήσουν. Τη Δευτέρα το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Westminster όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).

Aξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το απόγευμα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα δεχθεί τους επικεφαλής των κρατών στο ανάκτορο του Buckingham. Ο βασιλιάς ολοκλήρωσε προχθες (16/09) την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο: την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία. Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Το ακριβές πρόγραμμα της κηδείας

Εκπρόσωπος του Παλατιού έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των πολλαπλών τελετών που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (19/09). Όλο το τελετουργικό θα διαρκέσει 13 ολόκληρες ώρες και θα ολοκληρωθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Το λαϊκό προσκύνημα θα τελειώσει στις 08:30 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας και έπειτα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Westminster. Οι πόρτες του Αββαείου του Γουέστμινστερ θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί, καθώς ο ναός θα υποδέχεται κόσμο τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η τελετή της κηδείας, στις 13:00. Στις 12:35 η Αυτής Μεγαλειότητα θα μεταφερθεί με άμαξα στην Αψίδα του Wellington.

Η κηδεία ξεκινά στις 13:00. Το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Winsdor, ενώ η πομπή θα κατευθυνθεί μέσω του Long Walk στο παρεκκλήσι του St George. Οι ήχοι του ύμνου «The Last Post» θα σαλπίσουν στις 13:55, καθώς η τελετή φτάνει στο τέλος της, ακολουθούμενη από εθνική σιγή δύο λεπτών.

Στις 14:15, τα παιδιά της βασίλισσας και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρό της στην Αψίδα του Wellongton, όταν φύγει από το Αββαείο του Γουέστμινστερ, προτού η Αυτή Μεγαλειότης μεταφερθεί στο Ουίνδσορ για να αναπαυθεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο. Η νεκροφόρα της Αυτού Μεγαλειότητας θα φτάσει στο Long Walk στις 17:15, όπου το κοινό θα μπορεί να αποχαιρετήσει τη βασίλισσα. Η βασίλισσα θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο.

Στη συνέχεια θα γίνει λειτουργία, που επίσης θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Πριν τον τελευταίο ύμνο, θα αφαιρεθούν από το φέρετρο το βασιλικό στέμμα, το σκήπτρο και η σφαίρα. Στο τέλος της λειτουργίας, ένας αυλητής θα παίξει ένα μοιρολόγι, καθώς το φέρετρο θα χαμηλώνει στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, όπου η βασίλισσα θα ταφεί με τον σύζυγό της, τους αγαπημένους της γονείς και την αδερφή της Μargaret. Ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ' θα σκορπίσει χώμα στο φέρετρο της μητέρας του στις 21:00, στην τελετή της ταφής της βασίλισσας, που θα τελεστεί ιδιωτικά μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογενείας.

Πηγή κεντρικής: apimages.com