Η συνομιλία για λίγα λεπτά μεταξύ William και Harry και η συμφιλίωση που τελικά δεν έγινε

Κατερίνα Μπούσιου
Η συνομιλία για λίγα λεπτά μεταξύ William και Harry και η συμφιλίωση που τελικά δεν έγινε

Οι δύσκολες τελευταίες ημέρες του Harry και η μία και μοναδική συνομιλία με τον αδελφό του William. 

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα δύο αδέλφια να προχωρούν πίσω από το φέρετρο, θύμισε σε πολλούς την δύσκολη στιγμή που έζησαν και στην κηδεία της μητέρας τους Diana, όταν προχωρούσαν μαζί ενωμένοι στη θλίψη. Για πολλά χρόνια William και Harry ήταν αχώριστοι σε όλα. Εκτός από τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτές τις ημέρες όλοι ήλπιζαν ότι η συνύπαρξή τους θα έφερνε και την οριστική συμφιλίωση. Μόνο που κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν οι βρεττανικές εφημερίδες δεν συνέβη. Αντίθετα τα δύο αδέλφια έμειναν για ελάχιστα λεπτά μόνοι τους, όλες αυτές τις ημέρςε και αντάλλαξαν ελάχιστες κουβέντες.

Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Harry;

Η Daily Mail με προχθεσινό της άρθρο, αναφερόταν στην απογοήτευση του Harry, ο οποίος μπορεί να φόρεσε τελικά στρατιωτική στολή στη αγρύπνια των πριγκίπων, αλλά είχε αφαιρεθεί το σήμα HR (Heir Royalty) από την επωμίδα της στολής του. Θεωρήθηκε ταπείνωση για ένα πρώην αξιωματικό, έστω και αν έχει παραιτηθεί των βασιλικών του δικαιωμάτων. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν πως η μοναδική στιγμή που μίλησαν τα δύο αδέλφια χωρίς κάποιον άλλον μαζί τους, ήταν όταν διασταυρώθηκαν τα αυτοκίνητά τους και ο William του ευχήθηκε για τα γενέθλια του. Είναι δυνατόν όλες αυτές τις ημέρες να μη βρέθηκαν μαζί με τις συζύγους τους ή να προσκλήθηκε ο Harry να δει από κοντά τα τρία του ανίψια; Ούτε να μίλησαν στις πρόβες που προηγήθηκαν των τριών συνολικά δημοσίων κοινών τους εμφανίσεων;

Γενικότερα είδαμε αυτές τις ημέρες μία εγκράτεια στα βρετανικά media σε αναφορές που γίνονταν στο πρόσωπό του και στις αναφορές που γίνονταν στην Meghan. Αντίθετα με τα media όλου του πλανήτη που ασχολήθηκαν (όπως και στην Ελλάδα) αρκετά με το ζευγάρι και την αναγκαστική λόγω του θανάτου της Ελισάβετ, επιστροφή τους στο Λονδίνο.

Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολεμικό ακόμη περιβάλλον απέναντί του ή να το πούμε καλύτερα, μία μεγάλη επιφύλαξη. Μήπως είχε τελικά δίκιο ο Harry στην συνέντευξή του στην Oprah για το παρασκήνιο πίσω από το θρόνο και για τους δημοσιογράφους που ποτέ δεν του συγχώρεσαν το γάμο του με την Meghan και την απόφασή του να φύγει από τη Βρετανία;

https://www.instagram.com/p/CisGMGLugpf

Μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι η Kate και η Meghan δεν αντάλλαξαν ούτε μία κουβέντα, όταν δεν τους έδειχαν οι κάμερες; Η βρετανική έκδοση του Hello αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που έγινε σήμερα λίγο πριν η οικογένεια μπει για τη τελετή στο Αββαείο του Westminster, με την Meghan να χαμογελά και να δίνει κουράγιο στην αγχωμένη μικρή Charlotte.

Ο βασιλιάς Κάρολος αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που πιστεύει στην συμφιλίωση. Δεν έκανε αυτές τις ημέρες τον γιο του να αισθάνεται παρείσακτος και εξόριστος (εκτός από την απαγόρευση να βρεθεί σε μία δεξίωση αυστηρά για ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας) και μάλιστα στην τελετή κάθισε ακριβώς από πίσω του. Κάποιοι λένε, σε απόσταση ασφαλείας από τον William. Με δική του παραίνεση ο Harry απέκτησε ξανά κάποια δικαιώματα ως συγγενής και βασικό μέλος της οικογένειας. Όχι μόνο γιατί αυτό θα επιθυμούσε η μητέρα του, αλλά γιατί το ήθελε και εκείνος.

https://www.instagram.com/p/CiS6XARNW2B

Πολλοί πιστεύουν πως εκείνος και πάλι, όταν τελειώσει και η περίοδος του πένθους, θα ξανακάνει κίνηση επανένωσης της οικογένειας. Έστω και αν κάποιοι από τους βασιλικούς κύκλους δεν το επιθυμούν. Ίσως έτσι ο Harry αποφασίσει τελικά να μην εκδόσει τη πολυαναμενόμενη βιογραφία του για όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού τα τελευταία χρόνια. Για την άγνωστη παρασκηνιακή εξουσία που κινεί τα νήματα στις βασιλικές εξελίξεις.