Τελικά τι έλεγε το χειρόγραφο γράμμα του βασιλιά Καρόλου πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ;

Τελικά τι έλεγε το χειρόγραφο γράμμα του βασιλιά Καρόλου πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ο βασιλιάς Κάρολος περπατάει δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

WPA Rota

Τι έγραψε ο μονάρχης για τη μαμά του και η ομοιότητα με αυτό που έκανε η Ελισάβετ στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Για τον περισσότερο κόσμο, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι παρά μία απώλεια ενός ιστορικού προσώπου δίχως καμία εκτελεστική αξία. Ενίοτε, γίνεται και αφορμή διακωμώδησης λόγω της ηλικίας της, που έφτασε μέχρι τα 96 της χρόνια και εμφανιζόταν απλώς για να στέλνει μηνύματα και να χαιρετάει τους πολίτες.

Για τον βασιλιά Κάρολο, όμως, ο θάνατος της μονάρχη συνεπάγεται την απώλεια της μαμάς του. Γιατί, ακόμα και στα 73 του χρόνια, παραμένει γιος της, εξ ου και κάποιες φορές δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

Britain Royals Funeral

Το χειρόγραφο γράμμα του βασιλιά Καρόλου στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Καθώς βλέπαμε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, αυτό είχε στολιστεί με λουλούδια που διάλεξε ο ίδιος ο Κάρολος από τρεις βασιλικές κατοικίες. Τριαντάφυλλα κήπου, φθινοπωρινή ορτανσία, σέντουμ και ντάλιες έδιναν χρυσές, ροζ και burgundy αποχρώσεις. Ακόμα και λουλούδια από τη γαμήλια ανθοδέσμη της Ελισάβετ στον γάμο της με τον Φίλιππο.

Ανάμεσα στα λουλούδια, ωστόσο, στεκόταν και ένα χειρόγραφο γράμμα από τον βασιλιά Κάρολο στη μαμά του, αλλά από μακριά δεν μπορούσες να διακρίνεις τι ακριβώς έλεγε.

Τελικά, ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έγραψε: «In loving and devoted memory, Charles R.», δηλαδή με αγάπη και αφοσίωση στη μνήμη της. Στο τέλος, ο Κάρολος τοποθέτησε το γράμμα «R», από τη λατινική λέξη «Rex», που σημαίνει «βασιλιάς».

Πρώτο trend στο Twitter η Ελισάβετ, αλλά βασίλισσα των tweets είναι ξεκάθαρα η Meghan

Το γράμμα της βασίλισσας Ελισάβετ στον πρίγκιπα Φίλιππο

Σε αντίστοιχη λογική, όταν είχε πεθάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος τον Απρίλιο του 2021, η βασίλισσα είχε επίσης γράψει ένα χειρόγραφο γράμμα μέσα σε λευκά λουλούδια και είχε, μάλιστα, υπογράψει ως «Lilibet», το όνομα με το οποίο την αποκαλούσαν στην παιδική της ηλικία.

Ο Φίλιππος λέγεται, μάλιστα, ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκάλεσε ποτέ με αυτό το υποκοριστικό.