Ο Harry υπονοεί τη δολοφονία της μητέρας του Diana και κυκλοφορεί τη βιογραφία του τον Νοέμβριο

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Harry υπονοεί τη δολοφονία της μητέρας του Diana και κυκλοφορεί τη βιογραφία του τον Νοέμβριο

 (AP Photo/Martin Meissner)

Μία μέρα μετά την κηδεία της γιαγιάς Ελισάβετ, κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Harry είναι αμετακίνητος στην απόφασή του να κυκλοφορήσει την πολυαναμενόμενη βιογραφία του. 

Ο Harry παρά τη θλίψη του για τον θάνατο της αγαπημένης του γιαγιάς Ελισάβετ, φέρεται αποφασισμένος να μην σιωπήσει και να κυκλοφορήσει τελικά την βιογραφία του και να αναλύσει τι συνέβη την χρονική περίοδο πριν εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα και φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν ισχύουν οι πληροφορίες για όσα αναφέρει, τότε μιλάμε για την οριστική ρήξη με κάποια μέλη της οικογένειάς του.

Οι αποκαλύψεις για τη μητέρα του και ο μπαμπάς Κάρολος

Ο Harry στις συνεντεύξεις που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια πάντα μιλούσε μαζί με την σύζυγο του Meghan για ορισμένους στο παλάτι που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα της εξουσίας. Εκείνοι που έκαναν τη ζωή δύσκολη στην γυναίκα του, εκείνοι που υπονόησαν πως ο γιος του Archie θα πάρει την καταγωγή της μητέρας της Meghan από τη Νότια Αφρική και θα γεννηθεί έγχρωμο παιδί για πρώτη φορά στη βασιλική οικογένεια. Μερικά από αυτά τα στοιχεία, αλλά πιο αναλυτικά, όλοι υποψιάζονταν όλο αυτό το διάστημα, ότι θα αναφέρονταν στην βιογραφία του, την οποία όχι μόνο δεν ακυρώνει, αλλά επιμένει να την κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σατσίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική, αποκάλυψε σήμερα στην εκπομπή Happy Day ότι η βιογραφία αναμένεται να βγει στις 22 Νοεμβρίου και θα «κάψει» αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Και όχι μόνο θα αναφερθεί στο με ποιό τρόπο οι θερμές σχέσεις με τον αδελφό του William, χάλασαν, αλλά αφήνει υπόνοιες ότι ο θάνατος της μητέρας του Diana είναι ύποπτος και έχει στοιχεία δολοφονικής ενέργειας. Αυτό φυσικά ακούγεται για πρώτη φορά από μέλος της οικογένειας και είναι ένα σενάριο το οποίο 25 χρόνια μετά τον θάνατό της, έχει ακουστεί πολλές φορές από τους θαυμαστές της, αλλά και από δημοσιογράφους. Το να το λέει όμως ο ίδιος της ο γιος, έχει διαφορετική σημασία.

Η συνομιλία για λίγα λεπτά μεταξύ William και Harry και η συμφιλίωση που τελικά δεν έγινε

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, αυτό είναι κάτι που αντί να κατευνάσει τις σχέσεις του Harry με την οικογένειά του, θα τονώσει το κλίμα αντιπάθειας μέσα στο παλάτι για εκείνον. Οι μόνοι που δεν θίγονται σε αυτό το βιβλίο, είναι φυσικά η γιαγιά του Ελισάβετ αλλά και ο πατέρας του Κάρολος. Αν και λόγω συγγένειας και του ρόλου τους, θα έπρεπε να έχουν μιλήσει με τον Harry για όσα εκείνος πιστεύει. Και ίσως ο Harry να περίμενε να φύγει από τη ζωή η γιαγιά του, για να μην στεναχωρεθεί με τις αποκαλύψεις του.

Το θέμα είναι το πόσο μεγάλο κακό θα κάνει στο προφίλ του νέου βασιλιά, αυτή η νέα κίνηση του γιου του. Και ο Κάρολος έκανε πολλά αυτές τις ημέρες για να μην τον στεναχωρήσει στην κηδεία της γιαγιάς του.