Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ σε αριθμούς: Η «χρυσή» ασφάλεια για το αντίο της Λίλιμπετ

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ σε αριθμούς: Η «χρυσή» ασφάλεια για το αντίο της Λίλιμπετ

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

WPA Rota

Η Ελισάβετ μπήκε στη βασιλική κρύπτη, όμως, το κόστος δεν ήταν αμελητέο.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε μία σειρά από τιμές και λεπτομέρειες που οργανώθηκαν για να τιμήσουν τη μονάρχη. Το φέρετρο της βασίλισσας πέρασε από το Αββαείο του Westminster για να μεταφερθεί τελικά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συγκινήθηκαν με την ημέρα.

Πόσο κόστισε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Για να στηθεί, όμως, ένα τόσο μεγάλο γεγονός, απαιτήθηκε κι ένας μεγάλος όγκος κόστους για κάθε τι και η New York Post ανέφερε αναλυτικά τη λίστα.

Britain Royals

Συνολικά, μόνο η ασφάλεια της κηδείας κόστισε περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια δολάρια, γίνοντας η πιο ακριβή οργάνωση ασφάλειας που έχει γίνει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανική Mi5 και η Mi6 συνεργάστηκαν με τη Metropolitan Police και τις Μυστικές Υπηρεσίες και γραφεία πληροφοριών από όλον τον κόσμο.

Δεδομένου ότι ο βασιλιάς Κάρολος όρισε τη Δευτέρα επίσημη αργία, αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, θα κόστισε στο κράτος περί τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως, λόγω του τουρισμού, το νούμερο μάλλον θα είναι μικρότερο.

Η κηδεία σε αριθμούς

Σο Αββαείο έδωσαν το παρών 2.000 επίσημοι και καλεσμένοι, από τον βασιλιά Κάρολο μέχρι ξένους ηγέτες. Παράλληλα, 800 καλεσμένοι παρευρέθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor.

5.949 στρατιωτικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση που ξεκίνησε από τον θάνατο της βασίλισσας στο Balmoral στις 8 Σεπτεμβρίου. 4.416 από αυτούς ανήκαν στον στρατό, 847 στο ναυτικό και 686 στην αεροπορία.

1.650 στρατιωτικοί συμμετείχαν στη διαδικασία της μεταφοράς του φέρετρου από το Αββαείο του Westminster στο Wellington Arch, άλλοι 1.000 στους δρόμους της διαδρομής μέχρι να φτάσει στο Windsor, 410 στρατιωτικοί στη διαδρομή καθεαυτή και 480 στους δρόμους.

Britain Royals Funeral

142 αξιωματικοί του ναυτικού συμμετείχαν στη μεταφορά του φέρετρου από το κτίριο της Βουλής.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί της Metropolitan Police φρόντισαν για την ασφάλεια του γεγονότος.

36 χιλιόμετρα περίφραξης τοποθετήθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο και 8 χιλιόμετρα άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να περάσουν από το φέρετρο στο Westminster Hall.

Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα.

125 κινηματογράφοι μετέδωσαν την κηδεία της βασίλισσας live.

Britain Royals Funeral

2.868 διαμάντια πλαισίωσαν το στέμμα στο φέρετρο μαζί με 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια, 269 μαργαριτάρια και 4 ρουμπίνια.