Η Ελισάβετ μπήκε στην κρύπτη και ο Κάρολος συγκρατούσε τα δάκρυά του - Το ίδιο και η Meghan

Η Ελισάβετ μπήκε στην κρύπτη και ο Κάρολος συγκρατούσε τα δάκρυά του - Το ίδιο και η Meghan

Τώρα αν ήταν ψεύτικη ή αληθινή η στενοχώρια δεν ξέρουμε, αλλά η κατάσταση ήταν αυτή.

Το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ προς τον τόπο της τελικής της αναπαύσεως με τελικό προορισμό το Windsor είχε προγραμματιστεί για σήμερα 19 Σεπτεμβρίου. Η κηδεία της μονάρχη άρχισε στο Αββαείο του Westminster στις 11 ώρα Λονδίνου για να μεταφερθεί τελικά το φέρετρο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου και κατέβηκε σιγά-σιγά στην κρύπτη.

Τα δάκρυα του βασιλιά Καρόλου - Και, ναι, της Meghan Markle

Καθώς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ κατέβαινε στην κρύπτη, τα πλάνα έδειχναν τους κοντινούς συγγενείς και τις αντιδράσεις τους. Ο βασιλιάς Κάρολος, για παράδειγμα, φαινόταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένος και, όταν η κάμερα στράφηκε προς το πρόσωπό του, προσπαθούσε να συγκρατηθεί.

Σε αντίστοιχη -ίσως και λίγο χειρότερη- κατάσταση βρέθηκε η Meghan Markle που σε πολλά πλάνα είδαμε τη στενοχώρια της. Τώρα, το αν ήταν ψεύτικη ή αληθινή δεν ξέρουμε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

Μέσα σ' όλα της κηδείας, μία αράχνη ανέβηκε στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η διαδρομή του φέρετρου μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Η διαδρομή του φέρετρου ξεκίνησε από το Long Walk του κάστρου του Windsor, μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων με μέλη των ένοπλων δυνάμεων. Λίγο μετά, ακολούθησαν ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα senior μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ πλήθος κόσμου είχε γεμίζει τα πλαϊνά του Μεγάλου Περιπάτου.

Πιστολιές ηχούσαν καθώς το φέρετρο προχωρούσε για να σηματοδοτήσουν την άφιξη της βασίλισσας στο τελικό ησυχαστήριό της και, κάπως έτσι, το φέρετρο επέστρεψε στο μέρος που η Ελισάβετ αποκαλούσε «σπίτι» της.

Η σημασία του κάστρου του Windsor για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η επιλογή του κάστρου του Windsor για τη λειτουργία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού κατοικείτο από 40 μονάρχες επί 1.000 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ώρα που το Λονδίνο απειλείτο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε σταλεί στο κάστρο. Εκεί φιλοξενούσε βασιλείς από όλον τον κόσμο και εκεί επέλεξε να μείνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.