18 μέρες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε το έμβλημά του

18 μέρες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε το έμβλημά του

Οι αλλαγές αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή και ο Κάρολος τις ανακοινώνει.

Δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και δεκαέξι μετά την επίσημη ανακήρυξή του ως βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ αποκάλυψε στο κοινό το έμβλημά του.

Το εν λόγω σχέδιο πρόκειται να αντικαταστήσει σταδιακά αυτό της μητέρας του και θα εμφανίζεται σε κάθε επίσημο έγγραφο, σε κυβερνητικά κτίρια και σε δημόσια γραμματοκιβώτια. Ενώ στα περισσότερα οι αλλαγές θα είναι σταδιακές, στα γραμματοκιβώτια θα εφαρμοστούν ήδη από σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ποιο είναι το έμβλημα του βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ

Το έμβλημα του βασιλιά Καρόλου περιλαμβάνει το αρχικό του γράμμα «C» μπερδεμένο με το «R» -από τη λατινική λέξη για τον βασιλιά «Rex»- και το «III» μέσα στο γράμμα «R».

https://www.instagram.com/p/Ci_G8WCPBwq

Ο ίδιος ο βασιλιάς επέλεξε το συγκεκριμένο σχέδιο μέσα από διάφορα άλλα που έφτιαξε για εκείνον το College of Arms (μία βασιλική εταιρεία που αποτελείται από επαγγελματίες αξιωματικούς όπλων, με δικαιοδοσία στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και ορισμένα βασίλεια της Κοινοπολιτείας).

Στο έμβλημα προστίθεται το σκοτσέζικο στέμμα όταν βρίσκεται στη Σκοτία ή για υποχρεώσεις σχετικές με τη Σκοτία.

Οι υποψίες όλων επιβεβαιώθηκαν και τώρα ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο στη σχέση Καρόλου - Καμίλας

Η υπογραφή του νέου βασιλιά

Ο βασιλιάς Κάρολος ήδη έχει επιλέξει την υπογραφή του. Αυτή, σε αντίστοιχη λογική με αυτήν της Ελισάβετ, περιλαμβάνει ολόκληρο το όνομά του συνοδευόμενο από το γράμμα «R».

Αυτήν τη στιγμή, ο Κάρολος και η Camilla βρίσκονται στη Σκοτία, ενώ την περασμένη Κυριακή ο 73χρονος βασιλιάς και η 75χρονη βασιλική σύζυγος εθεάθησαν κατά τη διαδρομή τους προς την εκκλησία, στο Crathie Kirk, κοντά στο κάστρο Balmoral. Αυτή ήταν μία ασχολία που είχε συχνά η βασίλισσα όταν έμενε στο κάστρο Balmoral, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή στις 9 Σεπτεμβρίου. Το ζευγάρι ήταν ντυμένο στα μαύρα λόγω του πένθους.

queen_elizabeth_signature.jpg

Η υπογραφή της βασίλισσας Ελισάβετ

Αλλαγές σε νομίσματα, χαρτονομίσματα, γραμματόσημα

Ο λόγος που ο εκάστοτε βασιλιάς βρισκόταν ιστορικά πάνω σε νομίσματα ήταν ακριβώς για να μεγαλώσει τη δημοφιλία του. Στα 70 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ Β’ στον Βρετανικό Θρόνο, υπήρξαν συνολικά 5 διαφορετικές απεικονίσεις του πορτρέτου της, ένα από τη Mary Gillick (1952), ένα από τον Arnold Machin OBE (1968), ένα από τον Raphael Maklouf (1998), ένα από τον Ian Rank-Broadly (1998) και ένα από την Jody Clark (2015).

Britain Royals

Όπως συνέβη και με τη μητέρα του, ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να βρεθεί στα νομίσματα, στα χαρτονομίσματα και στα γραμματόσημα. Το νόμισμα που κυκλοφορεί με το πορτρέτο της Ελισάβετ θα συνεχίσει να έχει ισχύ και από αυτό θα περάσουμε σε μία σταδιακή αντικατάστασή του με αυτό με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου. Οι τράπεζες και τα ταχυδρομεία θα συλλέγουν τα παλιά σχέδια, όμως, ήδη αρκετοί έχουν δηλώσει πως θα κρατήσουν κάποια παλιά για ενθύμιο της βασίλισσας.