Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από 4 εγγόνια της

Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από 4 εγγόνια της

Η βασίλισσα Margrethe II κοντά στον Καθεδρικό στο Βερολίνο

AP

Υπάρχει σκεπτικό πίσω από την απόφαση της βασίλισσας, αρκετά διαφορετικό από αυτό που ακολουθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου ξεφεύγει από τους βασιλικούς θεσμούς. Από την άποψη ότι εδώ και πολλές δεκαετίες, τα μέλη της είναι σαν διεθνείς celebrities, ανεξάρτητα από τίτλους και καθήκοντα.

Μπορεί ο Κάρολος, o William, η Kate και οι λοιποί να είναι οι πρώτοι που μας έρχονται πια στο μυαλό όταν μιλάμε για royals, ωστόσο βασιλιάδες και βασίλισσες υπάρχουν ακόμη και σε άλλες χώρες και δρουν λίγο διαφορετικά από τους Βρετανούς.

Η βασίλισσα Margrethe στερεί τους τίτλους από 4 εγγόνια της

Η βασίλισσα Margrethe ΙΙ της Δανίας πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της, τα οποία πλέον δεν είναι πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Έτσι, τα παιδιά του δεύτερου γιου της, πρίγκιπα Joachim, θα αποκαλούνται στο εξής «Η Υψηλότητά του ο Κόμης του Monpezat» ή «Η Υψηλότητα της η Κόμισσα του Monpezat».

«Με απόφασή της, η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα εύχεται να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια της ώστε αυτά να μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους ζωές χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές σκέψεις και τα καθήκοντα που η πρώην συσχέτιση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας ως θεσμό περιλαμβάνει», είπε η ανακοίνωση του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Joachim και τα 4 παιδιά του

Τα τέσσερα εγγόνια που στερούνται τους τίτλους τους είναι ο 23χρονος Nikolai, ο 20χρονος Felix, o 13χρονος Henrik, και η 10χρονη Athena.

Ο πρίγκιπας Joachim και η πριγκίπισσα Marie παντρεύτηκαν το 2008 και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Henrik και την Athena. Τα δύο πρώτα παιδιά του πρίγκιπα, Nikolai και Felix, είναι από τον γάμο του με την πρώτη του σύζυγο, Alexandra, Κόμισσα του Frederiksborg.

«Είμαστε όλοι μπερδεμένοι με την απόφαση. Στενοχωρηθήκαμε και είμαστε σοκαρισμένοι. Αυτό συνέβη εντελώς ξαφνικά. Τα παιδιά αισθάνονται εξοστρακισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η ταυτότητά τους τους αφαιρέθηκε», είπε η Alexandra μέσω της εκπροσώπου της, δείχνοντας τον διχασμό που έχει προκληθεί στο παλάτι.

Luxembourg Grand Duke Jean Funeral

Η βασίλισσα Margrethe, ωστόσο, δεν αποφάσισε το ίδιο και για τα παιδιά του πρώτου της γιου, πρίγκιπα Frederik, και της συζύγου του, πριγκίπισσας Mary, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα συνέβη γιατί αυτός είναι ο διάδοχος του θρόνου.

Ο πρίγκιπας William μαθαίνει Ουαλικά και η Kate φόρεσε κατακόκκινο παλτό μετά από 20 μέρες πένθους