Η μεγάλη αλλαγή στην προβληματική σχέση του βασιλιά Καρόλου με τον πρίγκιπα William

Η μεγάλη αλλαγή στην προβληματική σχέση του βασιλιά Καρόλου με τον πρίγκιπα William

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας William στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

AP

Το τελευταίο διάστημα, κάτι έχει αλλάξει και ο Κάρολος με τον πρωτότοκο γιο του έχουν έρθει πιο κοντά.

«Δεν είναι μία καθαρή σχέση μεταξύ πατέρα και γιου. Είναι ο πατέρας και το αφεντικό τους και είναι υπόχρεοι σε εκείνον για να χρηματοδοτήσουν τα γραφεία και τις ζωές τους. Η ένταση μεταξύ του Καρόλου και των αγοριών περιστρεφόταν πάντα γύρω από τα χρήματα, γιατί ο Κάρολος είναι αυτός που έχει την εξουσία», είχε πει πηγή στο Αμερικανικό People για να δείξει την προβληματική σχέση που υπήρχε ανέκαθεν μεταξύ του βασιλιά -πια- Καρόλου και των παιδιών του.

Οι λόγοι που τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι μπορεί να είναι πολλοί, από την εγγύτητα στον Βρετανικό θρόνο μέχρι τον χαρακτήρα του ίδιου του Καρόλου και το πώς αυτός διαμορφώθηκε ανά τα χρόνια. Το θέμα, όμως, είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αλλαγή στη σχέση του με τον William (σ.σ. Ο Harry έχει παραιτηθεί από senior μέλος της βασιλικής οικογένειας και δε ζει πια κοντά του).

Britain Prince William

Ο Κάρολος ήρθε πιο κοντά με τον William

Το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν κάπως αλλάξει. Ο Κάρολος και ο William έχουν πλησιάσει και οι πληροφορίες θέλουν να είναι πιο κοντά από ποτέ.

«Μιλώντας για το μέλλον της χώρας και τους μελλοντικούς τους ρόλους, ο δεσμός τους ενδυναμώθηκε», είπε πηγή στο Μέσο.

Όταν, δε, το 2020 ο Harry έφυγε από το παλάτι με τη Meghan Markle και μετακόμισαν στην Αμερική, δημιουργήθηκε ακόμα περισσότερος χώρος για έρθει ο Κάρολος πιο κοντά με τον William.

Ο William ήταν πάντα το καλό παιδί

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι ο μεγάλος γιος της πριγκίπισσας Diana πάντα ακολουθούσε τις προσταγές της βασιλικής οικογένειας και το ίδιο κάνει τώρα και η σύζυγός του, Kate Middleton, ο William έχει αποδείξει ότι είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο μπορεί ο πατέρας του να βασιστεί για οτιδήποτε σχετικό με βασιλικές υποχρεώσεις.

Μία προφητεία ορίζει ποιος θα διαδεχθεί τον βασιλιά Κάρολο και αυτός δεν είναι ο William

karolos.jpg

Η μεγάλη απειλή στη βασιλεία του βασιλιά Καρόλου

Την ώρα που ο Κάρολος έρχεται όλο και πιο κοντά με τον πρωτότοκο, η Katie Nicholl, συγγραφέας του βιβλίου «The New Royals», μίλησε στο Podcast Royal με τη Rachel Burchfield και την Jessica Robinson και θυμήθηκε μία συνέντευξη με την ιστορικό Dr. Anna Whitelock. Η τελευταία είχε κατονομάσει τη μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετωπίσει ο Κάρολος στη θητεία του.

«Ο βασιλιάς πρέπει να κρατήσει ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι τεράστιο και πολύ σημαντικό σε εκείνον. Μίλησα με μία πολύ καλή συνταγματική ιστορικό, την Dr. Anna Whitelock -ήταν υπέροχη συνεντευξιαζόμενη- και μου είπε ότι πιστεύει πως η μεγαλύτερη απειλή στη βασιλεία του Καρόλου θα ήταν η απάθεια κι ότι ο κόσμος απλά δε θα ενδιαφερόταν. Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο στην οποία το έθνος ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια της μονάρχη που βασίλεψε τα περισσότερα χρόνια. Υπάρχει καλή θέληση για τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο Camilla. Τώρα είναι πραγματικά στα χέρια του Καρόλου να διασφαλίσει ότι μπορεί να συνεχιστεί η υποστήριξη και η σύνδεση με τον κόσμο», είπε η Nicholl.