Meghan Markle: Η εξομολόγηση για τα καλούπια που έσπασε και η κολλητή που δεν ξέραμε πως έχει

Πατούλια Κατερίνα
Meghan Markle: Η εξομολόγηση για τα καλούπια που έσπασε και η κολλητή που δεν ξέραμε πως έχει
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η Markle δεν χωράει σε καλούπια και δεν το κρύβει πια.

Η Meghan Markle δεν σταματάει να τα βάζει με το Παλάτι ακόμα και χωρίς να το κατονομάσει. Αυτή τη φορά, στο νέο επεισόδιο του podcast Archetypes στο Spotify, η 41χρονη δούκισσα του Sussex μίλησε για το καλούπι μέσα από την οποία έπρεπε να απεγκλωβιστεί για να γίνει η μαμά και η σύζυγο που ήθελε και γιατί μια τέτοια κατάσταση δεν της ταιριάζει.

Μeghan η καλή σύζυγος και μαμά

Η 41χρονη μίλησε και για τις προσδοκίες που έχουν όλοι από τις νέες γυναίκες και μαμάδες στο επεισόδιο με τίτλο Good Wife/Bad Wife, Good Mom/Bad Mom και με καλεσμένες τη Sophie Trudeau, την Pamela Adlon και τον Sam Jay.

Εννοείται πως όπως κάνει κάθε φορά, η Markle μίλησε φυσικά για τις δικές της εμπειρίες εξηγώντας πως η ίδια αλλά και όλες οι γυναίκες θα πρέπει να σπάνε τα καλούπια μέσα στα οποία κάποιος τις περιορίζει να παραμείνουν.

Μιλώντας με την δρ Shefali Tsabary η Markle εξομολογήθηκε:

«Έχουμε πέσει στην παγίδα εμείς οι μοντέρνες γυναίκες πως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι ένα μήνυμα απελευθέρωσης αλλά όχι και τόσο απελευθερωτικό. Θα έλεγα πως όλο αυτό είναι τοξικό. Πέσαμε στην παγίδα αυτών των πεποιθήσεων για το ποιες πρέπει να είμαστε, οι περσόνες της τελειότητας με την ψευδαίσθηση πως τα μπορούμε όλα.

Το εκκρεμές ταλαντεύεται αντίστροφα προς τη μεγάλη αυταπάρνηση, την απέχθεια και την ντροπή, αυτή είναι η άλλη πλευρά αυτού του εκκρεμούς.

Ο στόχος δεν είναι να μην ενοχοποιούμε τον εαυτό μας ή να κατηγορούμε τον εαυτό μας, αλλά να ξεφύγουμε από αυτή την τρέλα που ταλαντεύεται στο εκκρεμές. Και αν μπορούσαμε απλώς να κατεβούμε από αυτό το εκκρεμές, να βγούμε από αυτό το συνεχές τρενάκι. Μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας την επόμενη συμβουλή της Δρ Σέφαλι», είπε η Meghan με τη συγγραφέα να τονίζει:

Ας βγούμε από το καλούπι της τελειότητας


«Μην καταστρέφετε την ουσία σας για αυτήν την ψευδαίσθηση τελειομανίας ή την εικόνα της καλής συζύγου ή της καλής μητέρας, γιατί αυτά είναι απλώς εικόνες. Η καλύτερη μητέρα και η καλύτερη γυναίκα που μπορείς να είσαι είναι η αυθεντική, είναι εκείνη που συνδέεται βαθιά με τη αυτογνωσία της. Όλο αυτό δεν θέλει κόπο, θέλει ησυχία και χαλάρωση.

Οι περισσότερες γυναίκες στα 50 και στα 60 τους το έχουν μάθει και θέλουμε να το μοιραστούμε με γυναίκες στα 30 και 40 τους και να σας πούμε “γεια το παράκανα, κάηκα, δεν με πήγε πουθενά, ευτυχώς που είμαι ακόμα ζωντανή για να το πω. Μην πιστεύεις στο παραμύθι, μην κάνεις αυτό που έκανα, είναι κυνήγι μιας ψευδαίσθησης».

Η Markle κάλεσε τους ακροατές της να κάνουν πράξη τα όσα άκουσαν:

«Τι λέτε να δούμε τι θα συμβεί αν βγούμε από τα καλούπια που δεν μας ταιριάζουν και να μην επιμείνουμε στην ψευδαίσθηση».

Πάντως, η Meghan ήθελε να μιλήσει και για τη βαθιά φιλία της με τη Sophie Trudeau, με την οποία γνωρίστηκε όταν ακόμα έκανε γυρίσματα για τη σειρά Suits στο Toronto, εξηγώντας πως και οι δύο μοιράζονται γνώση για το τι σημαίνει να είσαι σύντροφος και μητέρα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της κοινής γνώμης.

«Η Sophie δεν είναι μόνο σύζυγος ή Πρώτη Κυρία. Είναι ο άνθρωπος αυτός που νοιάζεται βαθιά για τους φίλους της. Μου έστελνε μικρά μυστικά και ηχητικά μηνύματα όσο ήμουν έγκυος για να πάρω δύναμη. Έχω τρέξει σε εκείνη ανά τα χρόνια για συμβουλές, ξέρει τι σημαίνει να είσαι μαμά και σύντροφος ειδικά κάτω από το βλέμμα του κόσμου.

Η Meghan μίλησε και για τη στήριξη που της έχει παρέχει η μαμά της Doria από τότε που ήταν παιδί, μοιράστηκε τους κρυφούς τους κανόνες, τους ήχους που χρησιμοποιούν ως συνθηματικά και τόνισε:

«Με αφορμή το επεισόδιο αυτό, σκέφτηκα τους τρόπους που η μαμά μου πάντα με στήριζε, πώς με φρόντιζε στο σπίτι και πώς φρόντιζε κι εκείνη. Όσα κουβαλούν οι γυναίκες είναι τεράστιο, είναι η πιο άχαρη και σκληρή απλήρωτη εργασία. Δεν υπάρχει ούτε διάλειμμα για φαγητό, στο σπίτι οι γυναίκες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Πολλές από αυτές τις δουλειές γεννιούνται από ανάγκη, αλλά πολλές από αυτές γεννιούνται και από προσδοκίες, η ιδέα ότι πρέπει να ταιριάξουμε σε αυτό το κουπάτ που θέλει ο κόσμος να κοπούμε».

Η Doria Ragland φροντίζει τα εγγόνια της Lilibet και Archie και έκανε σεμινάρια που κόστισαν περίπου 5.500 δολάρια για να είναι καλή γιαγιά.