Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι διαφορετικά

Πατούλια Κατερίνα
Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι διαφορετικά
AP2008

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στο κάστρο της στο Balmoral της Σκοτίας.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή μετά από 70 ολόκληρα χρόνια στον βρετανικό θρόνο. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, πολύ διαφορετικά για τα αγαπημένα πρόσωπα της Ελισάβετ που θα περάσουν το τριήμερο των Χριστουγέννων χωρίς τη Lilibet και τις παραδόσεις όλων αυτών των δεκαετιών. Ο βασιλιάς Κάρολος, έχει ανακοινώσει πως θα είναι ο οικοδεσπότης του γιορτινού τριημέρου τηρώντας όλες τις παραδόσεις που του άφησε ως κληρονομιά η μητέρα του και εννοείται πως η οικογένεια θα συγκεντρωθεί παραδοσιακά στο Sandringham, την ιδιωτική κατοικία της βασίλισσας στο Norfolk.

Τι έκανε η οικογένεια τα Χριστούγεννα;

Η βασίλισσα ταξίδευε με τρένο πριν από όλους και την παραμονή όλοι απολάμβαναν αλκοόλ και ξέγνοιαστες στιγμές ειδικά όταν ζούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry στις παλιές εποχές, έπαιζαν ποδόσφαιρο την παραμονή των Χριστουγέννων και τα πιο μικρά παιδιά ολοκλήρωναν τον στολισμό του δέντρου.

Britain Queen

«Μια από τις μεγάλες χαρές της μακράς ζωής μου, είναι να βλέπω τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μου να με βοηθούν να στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου», είχε πει η βασίλισσα το 2015 στην ομιλίας της.

Τα μέλη της οικογένειας αντάλλασσαν οικονομικά δώρα και κυρίως δώρα αστεία και γεμάτα χιούμορ. Το γεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι της βασίλισσας απαιτούσε επίσημο ένδυμα και όλοι απολάμβαναν ένα λουκούλλειο γεύμα ενώ όλη η οικογένεια επισκέπτονταν το πρωί τον ναό της Μαρίας Μαγδαληνής για την χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Εκεί το 2017 είχαμε δει και την αρραβωνιαστικά του Harry, Meghan Markle για πρώτη φορά.

Britain Meghan and Harry

Έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ

To τελευταίο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ελισάβετ:

Οι περσινές μετρήσεις τηλεθέασης αποκάλυψαν ότι περίπου 8,96 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στο BBC One, το ITV και το Sky News για να παρακολουθήσουν το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ εν όψει Χριστουγέννων. H 95χρονη τότε μονάρχης φόρεσε ένα υπέροχο κόκκινο φόρεμα και εμφανίστηκε στους δέκτες εκατομμύρια τηλεθεατών (μαγνητοσκοπημένα) για να στείλει το καθιερωμένο εορταστικό της μήνυμα.

Η Βασίλισσα μοίρασε εγκάρδιες ευχές σε ολόκληρο τον κόσμο και θέλησε να μεταφέρει ελπίδα. Ειδικά μέσα σε μία περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας, ο λόγος της είχε έμφαση στον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει δικούς τους όσο και τον δικό της για την απώλεια του Φιλίππου.

Η στενάχωρη λεπτομέρεια του πιστοποιητικού θανάτου

Το έγγραφο που ήρθε στο φως από Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας αναφέρει ως τόπο θανάτου το Κάστρο του Balmoral αλλά τονίζεται ως μόνιμη κατοικία το κάστρο του Windsor και τονίζεται ο ταχυδρομικός κώδικας και των δύο κατοικιών.

Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά πια, είναι πως μόνο η πριγκίπισσα Anna που βρισκόταν στη Σκωτία και ο Κάρολος κατάφεραν να πουν το τελευταίο αντίο στη μητέρα τους και είναι στενάχωρο πως την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος της Ελισάβετ, ο William, ο Edward και ο Andrew, ταξίδευαν από το Λονδίνο και το RAF Northolt.

Όλη η οικογένεια έφτασε στο κάστρο μετά τις 5 όταν η βασίλισσα είχε ήδη φύγει από τη ζωή, μιας και το τζετ που θα ταξίδευαν αντί για τη 1.30 έφυγε τελικά στις 2.39 το μεσημέρι και προσγειώθηκε στις 3.50 στη Σκωτία. Αυτό που παραμένει προς διερεύνηση είναι το γιατί ο Harry ανακοίνωσε αρχικά πως θα ταξιδέψει με τη Meghan για τη Σκωτία και ποιον ρόλο έπαιξε η απόφαση του Κάρολου πια ως βασιλιά, να του εξηγήσει πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ευπρεπές για τη στιγμή με τον πρίγκιπα να ταξιδεύει τελικά χώρια από τον αδερφό και τους θείους του.

queen.jpg