Είδαμε το ντοκιμαντέρ στο Netflix & ο William μάλλον δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ στον αδερφό του Harry

Πατούλια Κατερίνα
Είδαμε το ντοκιμαντέρ στο Netflix & ο William μάλλον δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ στον αδερφό του Harry

Τα τρία τελευταία επεισόδια του ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί στο Netflix και το συμπέρασμα είναι ένα: Η Diana δεν θα είναι πολύ χαρούμενη για τον τρόπο με τον οποίο οι γιοι της δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν ποτέ το χάσμα που θα προκαλέσουν στη σχέση τους τα έξι αυτά επεισόδια.

Μπόλικο μελόδραμα, καμία αυτοκριτική και ολίγον από χολιγουντιανή σαπουνόπερα των ευτυχισμένων παντρεμένων με παιδιά Sussexes στην Καλιφόρνια. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια κριτική του περιβόητου ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στο Netflix.

Τα τρία πρώτα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, περιορίστηκαν στην αφήγηση του τρυφερού love story του Harry που κάποιοι αποκαλούσαν πρίγκιπα και της Meghan που κάποιοι αποκαλούσαν ηθοποιό. Τα λόγια αυτά για το σύγχρονο παραμύθι της ζωής της, είχε σπεύσει να μοιραστεί η Markle με τους προσκεκλημένους στον γάμο της στις 19 Μαΐου 2018.

princeharrymeghanmarklesussex_320010458_182625471104954_6649340908639366271_n.jpg

Καμία αυτοκριτική

https://www.instagram.com/p/CmLlxD6stj0

Τα τρία τελευταία επεισόδια που είδαμε όμως σήμερα, έφεραν το Παλάτι και κυρίως τον πρίγκιπα William απέναντι στον μικρότερο αδερφό του. Οι σπόντες και οι μπηχτές για τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, έδειξαν ξεκάθαρα πως στο μυαλό του Harry ο μοναδικός υπεύθυνος για την πλήρη απομάκρυνσή του από το Παλάτι και τη Βρετανία ήταν ο μεγάλος αδερφός του. Το τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ αποτελεί την αιτία για την οποία οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες όχι μόνο δεν θα καλυτερεύσουν ποτέ αλλά η ρωγμή που έχει προκληθεί είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει καμία ελπίδα για επισκευές.

Στα ταραγμένα εκείνα γεγονότα του Megxit, ο Harry κατονομάζει τον αδερφό του ως τον άνθρωπο εκείνο που του φώναζε πάνω από το κεφάλι του, που δεν του έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει να υπηρετεί το έργο της βασίλισσας και να έχει και μια ζωή στις ΗΠΑ όπως ο ίδιος επιθυμούσε για την οικογένειά του.

_meghanmarkle_belgique_319683642_482963373867227_83672027306242293_n.jpg

«Ήταν τρομακτικό το να έχω τον αδερφό μου να φωνάζει και να μου ουρλιάζει και ο πατέρας μου να λέει πράγματα τα οποία ήταν αναληθή και η γιαγιά μου να στέκεται σιωπηλή και να τα ακούει όλα αυτά», τόνισε ο μικρός πρίγκιπας για τη συζήτηση που έγινε χωρίς τη Meghan τον Ιανουάριο του 2020 και η οποία κατέληξε στην οριστική παραίτηση των Sussexes από τα royal καθήκοντά τους. Και δεν σταματά εκεί, ο Harry αποκάλυψε και τα ψέματα που ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση εκείνη, τον τρόπο με τον οποίο το όνομά του μπήκε σε μια κοινή δήλωση εκ μέρους του ίδιου και του αδερφού του, δήλωση στην οποία το Παλάτι αρνούνταν πως ήταν ο William υπεύθυνος για την αποχώρηση του αδερφού του από τα καθήκοντά του.

«Θα προτιμούσα να καταστραφώ από τα δημοσιεύμαρα παρά να παίξω μαζί τους αυτό το παιχνίδι ή αυτήν την επιχείρηση συναλλαγής αρνητικών ιστοριών. Το να βλέπω το γραφείο του αδερφού μου να κάνειι το ίδιο πράγμα που υποσχεθήκαμε οι δυο μας πως δεν θα κάναμε ποτέ, ήταν αποκαρδιωτικό», τόνισε ο Harry για τον William.

Η Meghan το περιέγραψε λίγο αργότερα πιο γλαφυρά τονίζοντας πως εκείνες τις στιγμές, το συμφέρον της οικογένειας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον της οικογενειακής επιχείρησης.

tignanello_duchess_320357344_857978051995294_3411235971360228302_n.jpg

Ένα άλλο κομμάτι της ιστορίας των Sussexes που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Harry δείχνει τον τρόμο που του προκαλούσαν πάντα οι παπαράτσι και οι ευθύνες που ρίχνει συγκεκριμένα στην Daily Mail, ακόμα και για την αποβολή που είχε η Meghan, αποβολή για την οποία είχε η ίδια η δούκισσα γράψει στο περιοδικό Time. Ο Harry σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ δεν σταματά να συγκρίνει τη σύζυγό του με τη μητέρα του, τονίζοντας πως η δημοφιλία της Meghan ήταν τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι μέσα στο Παλάτι (καμπανάκι χτυπάει για τον William και την Kate) δεν μπόρεσαν να την αντέξουν.

Το μεγάλο φάουλ του Harry είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται και δείχνει πλάνα από τη συνέντευξη της μητέρας του στο BBC που σήμερα γνωρίζουμε την πίεση και τα ψέματα που ειπώθηκαν για να πειστεί η πριγκίπισσα να πει όσα είπε στον δημοσιογράφο Μπασίρ.

https://www.instagram.com/p/CmL0IdVOg67

Και στο τέλος, ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Το ντοκιμαντέρ κλείνει με γλύκα, με το παραμύθι του πρίγκιπα και της ηθοποιού, μια ιστορία αγάπης για δύο ανθρώπους που ήταν γραφτό να συναντηθούν όπως τόνισε η Meghan στο τέλος.

«Γνωρίστηκαν στις 3 Ιουλίου 2016 στο Λονδίνο και γέλαγαν ασταμάτητα. Την επόμενη ημέρα στο ραντεβού τους, εκείνος έφερε καπκέικ επειδή ήταν 4η του Ιουλίου. Ένας γλυκόπικρος εορτασμός είπε ειρωνικά. Η ανεξαρτησία της χώρας της από τη δική του. Ωστόσο εκείνοι δεν ήθελαν να είναι ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλο», είπε η Markle λίγο πριν το φινάλε αφηγούμενη την ομιλία που έδωσε στον γάμο της με τον Harry.

Ευτυχώς για τη Meghan και τον Harry, ο William με την Kate δεν θα απαντήσουν ποτέ σε όσα ακούστηκαν. Τους το απαγορεύει και η θέση τους στη διαδοχή και η πορεία τους στο Παλάτι όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σαφές όμως πως η σχέση ανάμεσα στα δύο αδέρφια, ήταν πάντα σχέση ζήλειας(δεν συμβαίνει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο στο Παλάτι, τέτοια ήταν η σχέση της Ελισάβετ με τη Μαργαρίτα, του Κάρολου με τον Αντρέα), σχέση ελλιπής, σχέση δύο παιδιών που στην εφηβεία τους έχασαν την κόλλα ανάμεσά τους, την μαμά τους.