Ο Κάρολος και η Καμίλα σπάνε τη σιωπή τους στο Twitter αλλά όχι γι' αυτό που φαντάζεσαι

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Κάρολος και η Καμίλα σπάνε τη σιωπή τους στο Twitter αλλά όχι γι' αυτό που φαντάζεσαι
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Με ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα στο Twitter ο Κάρολος και η Καμίλα.

Τα social media του Βασιλιά Κάρολου και της συζύγου του, Καμίλα, τηρούν σιγή ιχθύος μετά τη διαρροή των απομνημονευμάτων του Πρίγκιπα Harry. Σήμερα όμως, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, έσπασαν τη "social" σιωπή τους για έναν -κατά πολύ- ευχάριστο λόγο.

Κάρολος και Καμίλα για τα γενέθλια της Πριγκίπισσας της Ουαλίας

Το βασιλικό ζεύγος στράφηκε στο Twitter για να γιορτάσει δημόσια τα γενέθλια της νύφης τους Πριγκίπισσας Kate Middleton και να της αποτίσουν έναν γλυκό φόρο τιμής.

Σήμερα που η πριγκίπισσα της Ουαλίας γίνεται σήμερα 41 ετών, ο Κάρολος και η Καμίλα έκαναν μία ανάρτηση γράφοντας το μήνυμα "Ευχόμαστε στην Πριγκίπισσα της Ουαλίας πολύ χαρούμενα γενέθλια σήμερα!".

Τα γλυκόπικρα 41α γενέθλια της Kate Middleton

Φαίνεται, το ζευγάρι να μην είναι έτοιμο ακόμα να απευθυνθεί ή να σχολιάσει έστω σχετικά με τις «βόμβες» που πέταξε ο Πρίγκιπας Ηarry, αλλά δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να αφήσει αυτές τις εξελίξεις να επισκιάσουν τα γενέθλια της Kate και να τους αποστρέψουν από το να μοιραστούν τις ευχές τους δημόσια.

Η φωτογραφία που συνοδεύει τις ευχές, βρίσκει την πριγκίπισσα χαμογελαστή και χαρούμενη, να δέχεται ένα μπουκέτο λουλούδια από ένα μικρό κοριτσάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Θωμά. Να σημειώσουμε εδώ πως αυτό πρόκειται για στιγμιότυπο από την πρώτη επίσκεψη της Κέιτ στην εξοχή από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος την ονόμασε πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας τον Σεπτέμβριο.

Τα κακό timing του Harry

Τα γενέθλια της πριγκίπισσας της Ουαλίας συμπίπτουν με μια μεγάλη σειρά από τρανταχτές αποκαλύψεις του Δούκα του Σάσεξ μέσα από το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του, που φέρει τον τίτλο "Spare". Οι αποκαλύψεις που έχουν ξεπηδήσει από τη νέα αυτή αυτοβιογραφία, έχουν έρθει πιο νωρίς από το αναμενόμενο, αφού διέρρευσε στην Ισπανία πέντε ημέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Εκτός από το βιβλίο, ο πρίγκιπας Χάρι πήρε σεργιάνι και τη μικρή οθόνη δίνοντας συνεντεύξεις. Πιο συγκεκριμένα μίλησε με τον Tom Bradby σε μια prime time συνέντευξη στο βρετανικό ITV ως κομμάτι της προώθησης του βιβλίου του. Δεν έμεινε όμως μόνο σε μία ήπειρο, αλλά πέρασε και τον Ατλαντικό για να μιλήσει με τον Anderson Cooper σε μια σοκαριστική συνέντευξη για το CBS.

Εν ολίγοις, σε μια σειρά από βόμβες και αποκαλύψεις όπου ο Χάρι φαίνεται να στρίβει αργά και σταθερά το μαχαίρι σε κοντινά του οικογενειακά πρόσωπα, δηλώνοντας πως η βασιλική του οικογένεια προπάθησε να προστατεύσει τη φήμη τους σε βάρος της συζύγου του, Μέγκαν, λαμβάνοντας έτσι πρωταρχικό ρόλο στον "πόνο και τα βάσανά τους".

Στις αποκαλύψεις αυτές δεν ξεφεύγει σχεδόν κανείς, ούτε η Kate ούτε ο αδερφός του, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ούτε και η Καμίλα. Μάλιστα στη συνέντευξή του στον Cooper του CBS, ο Πρίγκιπας αναφέρθηκε στο πρόσωπό της με τον χαρακτηρισμό του "κακού" (the villain) που προσπαθούσε να φτιάξει την εικόνα της αφού ήταν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση της μητέρας του και του πατέρα του.

Και ενώ όλος ο κόσμος προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες είτε από τις διαρροές, είτε από την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου, η βασιλική οικογένεια προς το παρόν σιωπά. Ίσως να προετοιμάζουν επικοινωνιακή στρατηγική. Οπότε, αναμένουμε.