H Tatiana Blatnik αποχαιρετά τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο: «Θα μου λείψεις πολύ & θα σε αγαπώ πάντα»

Τσακιρίδου Χριστίνα
H Tatiana Blatnik αποχαιρετά τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο: «Θα μου λείψεις πολύ & θα σε αγαπώ πάντα»
Giuseppe Aresu

H 42χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου δημοσίευσε ένα πολύ συγκινητικό post για να αποχαιρετήσει τον πεθερό της.

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης (10/01) ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε ηλικία 83 ετών. Στο πλευρό του ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή η σύζυγός του Άννα-Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια του, οι νύφες του, αλλά και οι δύο αδελφές του. Η οικογένεια του εκλιπόντα είναι πολύ δεμένη και όπως ήταν αναμενόμενο οι στενοί συγγενείς του θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν και διαδικτυακά.

Το συγκινητικό post της Tatiana Blatnik για τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Πριν λίγες ώρες η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου, Τatiana Blatnik, έκανε ένα post στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον πεθερό της, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο.

https://www.instagram.com/p/CnVUqkqubgR

Η 42χρονη δημοσίευσε μερικές throwback φωτογραφίες από οικογενειακές στιγμές γράφοντας:

«Είναι σχεδόν αδύνατο να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία όταν θέλεις να πεις τόσα πολλά και δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψεις πόσο υπέροχος άντρας ήσουν και πόσο ευλογία και τιμή νιώθω που είμαι μέλος της δεμένης στοργικής οικογένειάς σου. Αλλά υπάρχουν και άλλα - τα τελευταία χρόνια έμαθα πραγματικά τι σημαίνει «αγάπη για την πατρίδα» και παρακολούθησα πώς τη μεταδώσατε στα παιδιά σας, και μέσω του Νικολάου, σε μένα. Σας ευχαριστώ. Η κληρονομιά σας, η πίστη σας, το φως και η αγάπη σας ζουν μέσα από όλα αυτά. Ήταν τιμή μου να είμαι νύφη σου. Χρυσός Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα σε ηλικία 20 ετών, Βασιλιάς, σύζυγος, αδερφός, πατέρας, παππούς, μαύρη ζώνη καράτε, φίλος, πεθερός και άλλα τόσα - να αναπαύεσαι εν ειρήνη Μεγαλειότατε, Θείος Τίνο - Θα μου λείψεις τόσο πολύ και θα σε αγαπάω για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Λίγο αργότερα η Tatiana Blatnik δημοσίευσε ένα Instagram-story στο οποίο έγραψε: «ΦΩΝΕΣ. Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες εκείνων που πέθαναν ή εκείνων που είναι για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους. Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε, κάποτε μες στη σκέψη της ακούει το μυαλό. Και με τον ήχο των για στιγμή επιστρέφουν ήχοι από την πρώτη ποίηση της ζωής μας- σα μουσική την νύχτα, μακρινή που σβήνει».

blatnik1.jpg

Από ρεζέρβα έγινε ανεπιθύμητος o Harry στη στέψη του πατέρα του Kάρολου

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου. Ο Ρέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης αλλά, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τους επίσημους καλεσμένους που θα έρθουν από το εξωτερικό. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη προκειμένου να παραβρεθούν στην κηδεία. Το παρών αναμένεται να δώσει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η αδερφή του θανόντος Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος. Άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια αν και οι τελευταίες φήμες ανέφεραν πως στη χώρα μας θα βρεθεί ο πρίγκιπας William.

Πηγή κεντρικής: apimages.com