Πρίγκιπας Harry: «Αν ζούσε η μητέρα μας Diana δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ με τον William»

Μαρία Ροδίτη
Πρίγκιπας Harry: «Αν ζούσε η μητέρα μας Diana δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ με τον William»

Scott Kowalchyk/CBS via AP

©2023 Scott Kowalchyk/CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved.

Ο Δούκας του Sussex εμφανίστηκε στο Late Show με τον Stephen Colbert την Τρίτη (10/1), ημέρα κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου βιβλίου του με τίτλο Spare, και μίλησε εκτενώς για τη μητέρα του, Diana, αλλά και τον αδερφό του, William. 

Το Spare, το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry, κυκλοφόρησε την Τρίτη (10/1), μέρα κατά την οποία ο Δούκας του Sussex έδωσε ακόμα μία τηλεοπτική συνέντευξη, αυτήν τη φορά στο Late Show με τον Stephen Colbert, μιλώντας για τον αδελφό του, William, αλλά και τη μητέρα τους, Diana.

Ο Harry εξομολογήθηκε στη συνέντευξη ότι τα πράγματα με τον William δεν θα είχαν φτάσει εδώ που είναι σήμερα αν ήταν ζωντανή η μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana. «Αν η μητέρα σου ήταν εν ζωή ακόμα, έχεις σκεφτεί πώς θα διαχειριζόταν μια τέτοια στιγμή;», ρώτησε ο Colbert τον Harry, αναφερόμενος στην ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνον και τον αδελφό του. Και ο Harry απάντησε ότι η κατάσταση σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κουμπαριά με την Diana, τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα William

«Δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ»

«Δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ», απάντησε συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Harry. «Είναι αδύνατο να πούμε πού θα ήμασταν τώρα - πού θα ήταν αυτές οι σχέσεις τώρα - αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η απόσταση μεταξύ του αδερφού μου και εμένα να ήταν η ίδια», συνέχισε.

The Late Show with Stephen Colbert - Prince Harry

Scott Kowalchyk/CBS via AP

©2023 Scott Kowalchyk/CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved.

Όταν ρωτήθηκε από τον Colbert εάν επικαλείται τη μητέρα του για βοήθεια ή σκέφτεται τη συμβουλή που μπορεί να του έδινε εκείνη τώρα, ο Harry αποκάλυψε: «Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου έχω πει πολλά που με έκαναν να νιώσω πραγματικά την παρουσία της μαμάς μου. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια… Και περιγράφω λεπτομερώς στο βιβλίο τη στιγμή που με τον αδερφό μου τής μιλούσαμε στον τάφο και ότι εκείνος αισθανόταν σαν να ήταν μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον βοήθησε να βάλει σε μια σειρά τη ζωή του και ότι τώρα ένιωθε (σ.σ. ο William) ότι ερχόταν κοντά μου».

Ενώ στη συνέχεια της συνέντευξης, ο 38χρονος Harry πρόσθεσε: «Την νιώθω περισσότερο κοντά μου τα τελευταία 2 χρόνια, περισσότερο από το παρελθόν».

Η σύμπτωση της Diana με τον Harry στην ηλικία των 36

Αργότερα, ο Stephen Colbert ρώτησε τον πρίγκιπα Harry για τα συναισθήματά του στα 38 του, μιας και είναι δυο χρόνια μεγαλύτερος από όταν η μητέρα του σκοτώθηκε, στις 31 Αυγούστου 1997. «Λοιπόν, πέθανε στα 36, και εγώ ήμουν 36 όταν ξεκίνησαν όλα αυτά», ανέφερε ο Harry, αναφερόμενος στην περίοδο που εκείνος και η σύζυγός του, Meghan Markle, αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή, να μετακομίσουν στην Αμερική και να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τη Βρετανική μοναρχία.

«Ο Ιανουάριος του 2020 ήταν τότε που η γυναίκα μου κι εγώ είπαμε ''Αρκετά, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να αρχίσουμε κάτι διαφορετικό’’. Οπότε ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση», εξομολογήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δούκας του Sussex παραδέχθηκε ότι, για χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, πίστευε πως η Diana ήταν ζωντανή. «Για πολλά χρόνια έβλεπα όνειρα. Ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Δηλαδή, ήμουν 12 ετών», είπε ο Harry. «Δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα, δηλαδή ότι είχε φύγει», ολοκλήρωσε.