Οι ιδιοτροπίες του βασιλιά Κάρολου στο φαγητό μόλις αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατη γιορτή στο Παλάτι

Οι ιδιοτροπίες του βασιλιά Κάρολου στο φαγητό μόλις αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατη γιορτή στο Παλάτι

 (Chris Jackson/Pool Photo via AP)

H αγαπημένη του κουζίνα δεν είναι από την Ευρώπη και σίγουρα όχι από την Βρετανία. Ποια είναι όμως τα φαγητά που αγαπά ο βασιλιάς Κάρολος και τι ζήτησε από τους σεφ του Παλατιού του; 

Δεν ξέρουμε αν στην δεξίωση της ενθρόνισής του στις 6 Μαΐου ο βασιλιάς Κάρολος επιλέξει αυτό το πλούσιο βασιλικό μενού με φασιανό και σολωμό ως είθισται, αλλά οι δικές του γαστρονομικές προτιμήσεις είναι εντελώς διαφορετικές.

Μερικές από αυτές μάλιστα αποκάλυψε σε δεξίωση που έγινε χθες στο Παλάτι ο ίδιος. Τι τρώει λοιπόν ο καλομαθημένος Κάρολος;

Αρνάκι, άγρια μανιτάρια και τα spicy

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε χθες μία μεγάλη δεξίωση που δεν είχε πολιτικούς, αλλά κοινωνικούς φορείς. Από σχεδιαστές μόδας, μέχρι You tubers, καλλιτέχνες με καταγωγή από το εξωτερικό που ζουν στο Λονδίνο και ανθρώπους του κλάδου Υγείας. Οι 300 καλεσμένοι μπορεί να μην έφαγαν ένα πλούσιο μενού με το να αρκεστούν σε σαμπάνια και καναπεδάκια, αλλά είχαν την ευκαιρία να δίνουν τα ανρθρώπινα χαρακτηριστικά και γούστα του βασιλιά.

Ο Κάρολος ο οποίος από μικρός αγαπά την πολυκοσμία και τις γιορτές, συνομίλησε με όλους και μάλιστα αποκάλυψε μερικά πολύ ωραία στοιχεία του και τις προτιμήσεις του.

Ο Κάρολος και η Καμίλα σπάνε τη σιωπή τους στο Twitter αλλά όχι γι' αυτό που φαντάζεσαι

Όταν τον πλησίασαν οι δύο You Tubers Joshua Carrot και Oliver Kendal, οι οποίοι κάνουν την εκπομπή «Korean Englishman» που αφορά στο φαγητό με εκατομμύρια views, τον ρώτησαν αν έχει δοκιμάσει ποτέ αυτή την κουζίνα. Και ο ίδιος απάντησε προς έκπληξή τους, ότι του αρέσει πολύ, τρώει συχνά αλλά αποφεύγει οτιδήποτε είναι πολύ πικάντικο.

Σε αντίθεση με την μητέρα του Ελισάβετ η οποία δεν έτρωγε κρέας αλλά μόνο ψάρι και σολωμό, ο Κάρολος όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα ο σεφ του Παλατιού Darren McGrady, λατρεύει το κρέας και ειδικά το αρνάκι. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που προτιμούσε να το συνοδεύει με οργανικά λαχανικά από τους κήπους του Balmoral ενώ κάποια στιγμή είχε πάρει τους σεφ τους στο δάσος του κάστρου για να τους δείξει από που να παίρνουν τα άγρια μανιτάρια που προτιμά να τα τρώει ψητά.

Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν αγαπά να τρώει και αυτά μάλλον δεν θα τα δούμε στο μενού της ενθρόνισης. Καταρχάς, δεν τρώει ποτέ σοκολάτα. Όπως επίσης δεν πίνει ποτέ καφέ, αλλά μόνο μαύρο τσάι το οποίο συνδυάζει με μέλι και γάλα. Λατρεύει τα αυγά αλλά αποφεύγει τα πολλά γαλακτοκομικά και τα τυριά.

Στις ιδιοτροπίες που είχε είναι και το αλάτι. Δεν προτιμά τα πολύ αλμυρά και δεν θέλει να μαγειρεύονται τα φαγητά με πολύ αλάτι, αλλά να προσθέτει εκείνος όσο επιθυμεί.

Βέβαια όταν έχει τόσους σεφ στην κουζίνα του μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ζητήσει να του μαγειρέψουν ότι πραγματικά επιθυμεί με τα πιο σπάνια υλικά.