William και Kate προορίζουν για γυναίκα καριέρας τη Charlotte – Όχι για «ρεζέρβα» όπως ο Harry

Μαρία Ροδίτη
William και Kate προορίζουν για γυναίκα καριέρας τη Charlotte – Όχι για «ρεζέρβα» όπως ο Harry

Aaron Chown/Pool via AP, File

Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton μεγαλώνουν τη μικρή Charlotte με φιλοδοξίες για καριέρα και δουλειά, ώστε να μην καταλήξει να είναι μια full time royal… «εφεδρική».

Το βιβλίο με τίτλο Spare που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο ο πρίγκιπας Harry συνοψίζει εν ολίγοις τη δύσκολη καθημερινότητά του στο βρετανικό παλάτι, αλλά και τη θέση του εκεί ως… «ρεζέρβα». Κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συμβεί στη μικρή Charlotte οι γονείς της, Kate και William.

Το βασιλικό ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες της DailyMail, μεγαλώνει με τέτοιον τρόπο την 7χρονη Charlotte ώστε να έχει φιλοδοξίες και να κυνηγήσει μια καριέρα. Όχι να είναι ένα «εφεδρικό» μέλος του παλατιού.

Υπάρχει ένας αυστηρός κανόνας για τα 3 παιδιά του William και της Kate όταν είναι στο σπίτι

Τι λένε οι πληροφορίες για την ανατροφή της 7χρονης Charlotte

«Από ό,τι ακούω, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θέλουν η Charlotte να μεγαλώσει με την προσδοκία ότι θα έχει μια δουλειά και δεν θα είναι μια full-time royal», γράφει στην Daily Mail ο royal editor, Richard Eden. Και προσθέτει: «Προσωπικά θα προτιμούσα να δω μια μεγαλύτερη βασιλική οικογένεια».

Britain Pippa Middleton

Justin Tallis/Pool Photo via AP

AFP or Licensors

O Richard Eden αιτιολογεί την τοποθέτησή του αυτή λέγοντας πως αν μειωθούν τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, τελικά θα είναι ελάχιστοι εκείνοι οι royals που θα παρακολουθούν «επίσημους αρραβώνες» ή που θα συναντούν «μέλη του κοινού». «Αν η Charlotte πιάσει δουλειά και δεν είναι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, θα πρέπει να είναι έτοιμη να μπει στην παραβίαση, αν χρειαστεί», λέει ο Richard Eden.

Britain Royal Wedding

Andrew Matthews/pool photo via AP

PA

Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει βάση, ειδικά μετά την εξομολόγηση του Harry στο βιβλίο του ότι από μικρή ηλικία τού ήταν ξεκάθαρο ότι ήρθε στον κόσμο για να πάρει τη θέση του πρίγκιπα William σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι. Και ο William με την Kate δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστεί έτσι η κόρη τους, Charlotte.

Το απόσπασμα του βιβλίου του Harry που μιλάει για τον εαυτό του ξεκάθαρα ως ρεζέρβα

«Ο κατά 2 χρόνια μεγαλύτερός μου, William, ήταν ο κληρονόμος, ενώ εγώ ήμουν η ρεζέρβα», αναφέρει ο 38χρονος Harry στο βιβλίο Spare που κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου. Και συνεχίζει για το πώς ένιωθε μέσα στο παλάτι: «Ήμουν η σκιά, ο υποστηρικτικός, το Plan B. Ήρθα στον κόσμο σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον Willy».

Prince Harry

AP Photo/Robert F. Bukaty

Ο Δούκας του Sussex ισχυρίζεται στα απομνημονεύματά του ότι ο ρόλος του ήταν να είναι ο «περισπασμός» για τον αδερφό του ή να παρέχει «νεφρό ίσως», «μετάγγιση αίματος» ή «μυελό των οστών».

Ο Harry αναφέρει, μάλιστα, σε κάποιο σημείο του βιβλίου του ότι ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, είπε την εξής κουβέντα τη μέρα που γεννήθηκε, στη μητέρα του, Diana: «Εξαιρετικά! Μου έχεις ήδη χαρίσει έναν κληρονόμο και έναν εφεδρικό: την έκανα τη δουλειά μου».