Ο Κάρολος κάνει έξωση σε Harry-Meghan: Πώς επηρεάζεται η Lili και ο Archie

Μαρία Ροδίτη
Ο Κάρολος κάνει έξωση σε Harry-Meghan: Πώς επηρεάζεται η Lili και ο Archie

AP Photo/Peter Dejong, File

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

«Ζητήθηκε από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex να εγκαταλείψουν την κατοικία τους στο Frogmore Cottage», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους στο ABC News την Τετάρτη (1/3), χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει πότε θα φύγουν από το σπίτι.

Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί η επίσημη βασιλική κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle. Το ζευγάρι κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι που είχε από το 2019 στο Frogmore Cottage, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε θα γίνει αυτό. «Ζητήθηκε από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex να εγκαταλείψουν την κατοικία τους στο Frogmore Cottage», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex στο ABC News την Τετάρτη (1/3).

Ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι πήρε την απόφαση να απομακρύνει τον γιο του και τη νύφη του από το σπίτι τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Harry, Spare, όπως αναφέρθηκε στο ABC News. Και κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς θα ταξιδέψει ξανά το ζευγάρι στη Μεγάλη Βρετανία με τα παιδιά του, δεδομένων των ανησυχιών για την ασφάλειά τους;

Το μέρος που επισκέφτηκαν Meghan - Harry μετά την έκδοση του Spare: Τι απαγορεύεται να κάνουν εκεί

Πώς επηρεάζεται η Lili και ο Archie μετά την έξωση από το Frogmore Cottage

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Harry και η Meghan παραιτήθηκαν το 2020 από τα βασιλικά καθήκοντά τους και αμέσως τους αφαιρέθηκε κάθε δικαίωμα στη βασιλική προστασία. Στο Frogmore Cottage, όμως, μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες ασφαλείας τους – και των παιδιών τους-, γιατί το σπίτι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση με τα πόδια από το Κάστρο του Windsor, το οποίο και καλύπτεται από τη Μονάδα Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

https://www.instagram.com/p/CpQnvvfvnnc

Αυτό σήμαινε ότι παρόλο που δεν θα υπήρχε προστασία όπως παλιά ακριβώς έξω από το Frogmore Cottage, θα υπήρχε παραδίπλα στο Κάστρο του Windsor, οπότε ο Harry και η Meghan θα ήταν ήσυχοι για την ασφάλεια του μικρού Archie και της μικρής Lilibet. Τώρα, όμως, με την έξωσή τους από το Frogmore Cottage όλα αλλάζουν.

Γιατί ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θέλουν αδιαπραγμάτευτα προστασία όταν και αν βρεθούν ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως συμβαίνει και στην Καλιφόρνια. Σε συνέντευξή της στο The Cut το 2022, η Meghan Markle είχε αποκαλύψει ότι έχουν μια προσωπική ομάδα ασφαλείας που συνοδεύει την ίδια και τον Archie στο σχολείο, ενώ έχουν επίσης φρουρούς περιμετρικά της έπαυλής τους. Η προστασία των παιδιών τους είναι, όπως καταλαβαίνεις, υψίστης σημασίας.

Δεδομένης, λοιπόν, της ανησυχίας του ζευγαριού για την ασφάλεια της οικογένειάς τους και με το Frogmore Cottage να μην είναι πλέον στη διάθεσή τους, φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανό ο Archie και η Lilibet να ταξιδέψουν με τους γονείς τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Και μετά από αυτήν την απόφαση του Καρόλου για έξωση του γιου του, το ζήτημα της παρουσίας του Harry και της Meghan Markle στη στέψη στις 6 Μαΐου παραμένει στον αέρα. Θα σηματοδοτήσει ο Μάιος το τελευταίο ταξίδι του Harry και της Meghan στο Ηνωμένο Βασίλειο ως οικογένεια;

Το Frogmore Cottage και τα σπάνια ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Frogmore Cottage ήταν το πρώτο μέρος όπου έζησαν ο Harry και η Meghan ως παντρεμένο ζευγάρι και για αυτό, άλλωστε, κατείχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Μεταξύ άλλων, στο σπίτι αυτό γιόρτασαν και τα πρώτα γενέθλια της κόρης τους, Lilibet, τον Ιούνιο του 2022, κάνοντας ένα μικρό πικνίκ.

Ο Harry και η Meghan θεώρησαν το εξοχικό σπίτι δώρο από τη Βασίλισσα (αν και ήταν απλά μισθωμένο, όχι η πραγματική περιουσία που τους έδωσε) και το χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που επέστρεφαν στο Ηνωμένο Βασίλειο - συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, οι βασιλικοί fans έχουν παρατηρήσει ότι ο Harry και η Meghan ζουν τώρα μόνιμα στην Καλιφόρνια με τα ταξίδια τους πίσω στην Αγγλία να είναι όλο και πιο σπάνια. Τώρα και μετά την έξωση του Καρόλου θα ταξιδέψουν ξανά στη χώρα; Ιδού το ερώτημα.