Οι στιγμές που ο Κάρολος ήταν πρώτα άνθρωπος και μετά διάδοχος του θρόνου: Οι σπάνιες φωτογραφίες

Πατούλια Κατερίνα
Οι στιγμές που ο Κάρολος ήταν πρώτα άνθρωπος και μετά διάδοχος του θρόνου: Οι σπάνιες φωτογραφίες

Οι στιγμές που ο Κάρολος περιμένει για δεκαετίες και προετοιμάστηκε γι' αυτή σε όλη του τη ζωή, έφτασε. Η ώρα της στέψης του νέου βασιλιά είναι τώρα.

Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, γνωστός μέχρι σήμερα τον Σεπτέμβριο πριν τον θάνατο της Ελισάβετ ως πρίγκιπας Κάρολος, θα ονομάζεται πλέον βασιλιάς Κάρολος Γ.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», είχε τονίσει ο γιος της της Ελισάβετ Β’ μετά τον θάνατό της και είχε συμπληρώσει:

Prince Charles and Queen Elizabeth Standing by Wall

«Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους».

https://www.instagram.com/p/Cr5C7lmt_j2

Σήμερα μάλιστα, ανήμερα της στέψης του βασιλιά Καρόλου θα κυκλοφορήσει σε 17 χώρες το ντοκιμαντέρ της ζωής και πορείας του νέου εστεμμένου, το οποίο έχει αναλάβει η ελληνίδα project manager και κειμενογράφος των βρετανικών ανακτόρων Ανδριανή Μανέττα.

HRH Prince Of Wales & Family Enjoy Skiing Holiday In Klosters

«Χρησιμοποιώντας σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα και αποσπάσματα συνεντεύξεων, το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει υλικό από την παιδική ηλικία του Καρόλου, τις σπουδές και τα ταλέντα του, το έργο του μέσα από το Prince Trust, την πατρότητα, τις θέσεις του ως αρχηγός του στρατού και της Εκκλησίας, τις απόψεις του για το περιβάλλον και τους παπαράτσι και φυσικά τα συναισθήματά του ως προς τις δύο συζύγους του», είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ανδριανή Μανέττα. Στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 6 Μαΐου, από την ΕΡΤ και είναι σημαντικό πως στο τέλος του ντοκιμαντέρ η δημιουργός εξήγησε πως μας περιμένει και μια εκπληξη.

Prince Edward And Prince Charles

Tι σόι πατέρας ήταν ο Κάρολος:

Ο Harry έχει μιλήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για την ένταση της σχέσης με τον πατέρα τους, όμως και στο μεγάλωμα των παιδιών του ο Κάρολος ήταν ελάχιστα παρόντας.

Charles William And Harry

Ο Κάρολος έγινε πατέρας στις 21 Ιουνίου 1982 όταν η Diana έφερε στον κόσμο τον William και δύο χρόνια μετά ήρθε στη ζωή και ο Harry.

H Diana ανέλαβε την ανατροφή των παιδιών και τα είχε μαζί τις στις μεγάλες περιοδείες, κάτι που στο παρελθόν δεν είχε κάνει η Ελισάβετ.

Tim Graham Archive

Η royal βιογράφος Penny Junor είχε πει για τον Κάρολο ως πατέρα:

«Η σχέση με τους γιους του ήταν περίτεχνη, εκείνος ήταν μια κινούμενη φιγούρα, πάντα απορροφημένος από τη δουλειά. Δεν είναι ότι δεν αγαπούσε τα παιδιά αλλά ήταν επικεντρωμένος στη δουλειά και στο να κάνει τη διαφορά στον κόσμο, οπότε έβαλε όπως πολλοί το κάνουν, την οικογένεια και τους φίλους του σε δεύτερο πλάνο».

Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν απών αλλά αντίθετα φρόντισε να περνά χρόνο με τα αγόρια κυρίως τα καλοκαίρια στο Balmoral και οι δύο γιοι του είχαν αποκαλύψει σε ένα ντοκιμαντέρ του 2015 πως ο πατέρας τους συνήθιζε να γελάει στις πιο λάθος περιστάσεις ακόμα στις σχολικές τους παραστάσεις.

The Prince Of Wales Introduces The Duchess Of Cambridge To The Prince's Trust At Dulwich Picture Gallery

Ο Harry μάλιστα, μετά την απώλεια της μητέρας του το 1997, είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά:

«Ο πατέρας μου ήταν εκεί για εμάς, αυτός μας είχε απομείνει και προσπάθησε να κάνει το καλύτερο, να μας προστατεύσει, αλλά περνούσε κι εκείνος την ίδια διαδικασία πένθους με εμάς».

The Prince Of Wales Attends 'International Year Of The Reef' 2018 Meeting

Πάντως, ως παππούς ο Κάρολος είναι ο καλύτερος και όπως είχε αποκαλύψει το People, εκείνος και η Καμίλα λατρεύουν να παίζουν με τα εγγόνια τους, ειδικά με τον μικρό και άτακτο Louis.

YE Royals
Prince Charles and Prince Louis attend the Platinum Jubilee Pageant outside Buckingham Palace in London, Sunday, June 5, 2022, on the last of four days of celebrations to mark the Platinum Jubilee. The pageant will be a carnival procession up The Mall featuring giant puppets and celebrities that will depict key moments from the Queen Elizabeth II's seven decades on the throne. (AP Photo/Frank Augstein, Pool)Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Θα υπάρξουν έξι στάδια κατά την τελετή στο Westminster Abbey που αφορούν στην στέψη του Κάρολου.

Είναι η αναγνώριση (ως νέος βασιλιάς και αρχηγός της εκκλησίας), ο όρκος του ίδιου προς το έθνος και την Κοινοπολιτεία, το χρίσμα, η επενδυτική (ο μανδύας και το στέμμα) η ενθρόνιση (με το στέμμα και το σκήπτρο στο χρυσό θρόνο) και το αφιέρωμα (οι ευχές της εκκλησίας για το βασιλιά και οι επίσημοι λόγοι).

Από τα άτομα που θα έχουν συμβολική εμφάνιση στην τελετή θα είναι σίγουρα ο πρίγκιπας George, γιος του William και της Κate, δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, ο οποίος θα ακολουθεί τον πατέρα του και τον βασιλιά και θα μπορεί να κρατήσει ένα κομμάτι του μανδύα του Kάρολου σε μία κίνηση σεβασμού και υποταγής.

Πηγή φωτο- αφιερώματος Getty Images