Πήγε για τη Στέψη του Καρόλου και βγήκε με αλυσίδες γιατί απλά στεκόταν κάπου

Πήγε για τη Στέψη του Καρόλου και βγήκε με αλυσίδες γιατί απλά στεκόταν κάπου

Σούπερφαν της βασιλικής οικογένειας πήγε να παρακολουθήσει από κοντά τη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου και βρέθηκε με χειροπέδες.

Όλα τα είχε η Στέψη: Viral διασημότητες που έψαχναν τη θέση τους, εντυπωσιακά looks, συγκινήσεις, δράματα. Ακόμα και θαυμαστές που βρέθηκαν χωρίς κανέναν λόγο με χειροπέδες για πάνω από 10 ώρες.

Από την Marie Chantal μέχρι την Κaty Perry, όλα τα looks από τη Στέψη του Βασιλιά Κάρολου

Στέψη 2023: Μπέρδεψαν βασιλική fan με διαδηλώτρια

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων κατά την πρόσφατη τελετή στέψης, η Alice Chambers, μια παθιασμένη θαυμάστρια της βασιλικής οικογένειας, συνελήφθη από την αστυνομία αφού την πέρασαν για διαδηλώτρια.

Όχι μόνο αυτό, αλλά της πέρασαν χειροπέδες και κρατήθηκε συνολικά για 13 ώρες όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τους διαδηλωτές του Just Stop Oil με τους οποίους έτυχε να στέκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο. Της πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και την υπέβαλαν σε ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία επανεξετάζει τώρα το περιστατικό και προσπαθεί να διαλευκάνει όλες τις λεπτομέρειες αυτής της κωμικής για εμάς τραγικής για αυτήν περίπτωσης αστυνομικού λάθους.

sky-news.PNG

Πηγή: Skynews

Αφηγούμενη την περίεργη εμπειρία της στο BBC Newsnight, η 36χρονη αποκάλυψε ότι περίμενε αθώα να ξεκινήσει το μεγάλο θέαμα της Στέψης του Καρόλου. Ξαφνικά, προς μεγάλη της έκπληξη, η αστυνομία επιτέθηκε σε μια ομάδα διαδηλωτών του Just Stop Oil που βρισκόταν εκεί κοντά, συμπεριλαμβάνοντάς την κατά λάθος στη συμπλοκή. Παρά τις επίμονες προσπάθειές της να αποσαφηνίσει την αθωότητά της, βρέθηκε να περνάει αμέτρητες ώρες στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού βαν, με τα χέρια της σφιχτά δεμένα με χειροπέδες.

"Έκανα ό,τι μπορούσα για να αποστασιοποιηθώ από την ομάδα των διαδηλωτών", παραπονέθηκε η κ. Chambers, "αλλά φαινόταν ότι καμία εξήγηση δεν μπορούσε να πείσει τους αστυνομικούς για το αντίθετο". Έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας της και επέδειξε ακόμη και την ταυτότητά της, όλα μάταια.

Με ένα κολιέ, η Meghan Markle απάντησε στη βασιλική οικογένεια στην πρώτη εμφάνιση μετά τη στέψη

Τα καμάρια της αστυνόμευσης στη Στέψη του Καρόλου

Σε απάντηση του περιστατικού, εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας διευκρίνισε: "Ο αξιωματικός που έκανε τη σύλληψη ήταν από την αστυνομία του Λινκολνσάιρ και η καταγγελία διαβιβάστηκε δεόντως στην αρμόδια υπηρεσία για διερεύνηση. Δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε παρέχοντας κάθε απαραίτητη πληροφορία".

https://www.instagram.com/p/Cr5o6pDPvLP

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Simon Outen από το τμήμα επαγγελματικών προτύπων της αστυνομίας του Lincolnshire επιβεβαίωσε τη δέσμευσή τους να επανεξετάσουν το περιστατικό και να εξακριβώσουν τις λεπτομέρειες των ισχυρισμών της κ. Chambers. Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, οι στρατηγικές αστυνόμευσης γύρω από την τελετή στέψης αντιμετωπίζουν αυξημένο έλεγχο. Η μητροπολιτική αστυνομία είχε προηγουμένως εκφράσει τη λύπη της για την άδικη σύλληψη του επικεφαλής της αντιμοναρχικής ομάδας Republic και άλλων πέντε διαδηλωτών, παρά τον συντονισμό τους με την αστυνομία για μια νόμιμη διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Με συνολικά 64 συλλήψεις που έγιναν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη στέψη, φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός γύρω από την εκδήλωση μπορεί να οδήγησε σε μερικά… μπερδέματα (να το πούμε ευγενικά).