Τελικά, πόσοι είδαν τη Στέψη του Καρόλου;

Τελικά, πόσοι είδαν τη Στέψη του Καρόλου;

Chris Jackson/Getty via AP

Πόσοι άνθρωποι συντονίστηκαν για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και πώς πήγε συγκριτικά με άλλα βασιλικά γεγονότα;

Άλλοι γκρίνιαζαν γιατί θέλουν να τελειώσει το αστείο της βασιλείας, άλλοι περίμεναν πώς και πώς αυτήν τη Στέψη και άλλους απλά δεν τους ενδιαφέρει. Ένα όμως είναι σίγουρο: Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό (και όχι μόνο) γεγονός που είχε να γίνει από το 1953 και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει το αν και πότε θα ξαναδούμε μια στέψη βασιλιά. Οπότε, πόσοι άνθρωποι συντονίστηκαν για να δουν τον Κάρολο να γίνεται επίσημα από πρίγκιπας βασιλιάς;

Πήγε για τη Στέψη του Καρόλου και βγήκε με αλυσίδες γιατί απλά στεκόταν κάπου

Στέψη Καρόλου και αριθμοί

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' το Σάββατο. Ωστόσο, αν κάποιος κρατάει σκορ, η τελετή του νέου βασιλιά προσέλκυσε πολύ λιγότερους Βρετανούς τηλεθεατές από την κηδεία της μητέρας του πέρυσι.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης της δίωρης τελετής στο Αβαείο του Ουέστμινστερ - το κύριο μέρος της σαββατιάτικης τελετής κατά την οποία στέφθηκε ο βασιλιάς - έφτασε τα 18,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε το Συμβούλιο Έρευνας Ακροατηρίου των ραδιοτηλεοπτικών φορέων του Ηνωμένου Βασιλείου (Barb).

Η πλούσια τελετή του Σαββάτου, κατά την οποία στέφθηκαν βασιλιάδες ο Κάρολος και η Καμίλα, μεταδόθηκε ταυτόχρονα από διάφορα κανάλια μεταξύ περίπου 11 π.μ. και 1 μ.μ., συμπεριλαμβανομένων των BBC One και Two, ITV και Sky News. Κατά μέσο όρο 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν σε 11 κανάλια και υπηρεσίες, με τα νούμερα τηλεθέασης να κορυφώνονται στα 20,4 εκατομμύρια όταν στέφθηκε ο βασιλιάς λίγο μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με τις νυχτερινές μετρήσεις που δημοσίευσε το Barb.

https://www.instagram.com/p/Cr5o6pDPvLP

Ο αριθμός αυτός δεν είναι τόσο υψηλός όσο η τηλεθέαση της κηδείας της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την οποία παρακολούθησαν 26,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερα από 50 τηλεοπτικά κανάλια.

Βέβαια, να πούμε ότι αυτοί οι αριθμοί τηλεθέασης δεν περιλαμβάνουν τον μικρό αλλά σημαντικό αριθμό ανθρώπων που θα έχουν παρακολουθήσει τη στέψη μέσω livestreams και μέσω μη παραδοσιακών μεθόδων μετάδοσης, όπως το YouTube.

Η Kate Middleton μας πρόδωσε το όνομα με το οποίο αποκαλεί τον άτακτο γιο της Louis

Λιγότεροι στη Στέψη από την κηδεία της Ελισάβετ - Τα σκήπτρα κρατεί και πάλι η Diana

Όσο για τις αμερικανικές μετρήσεις, 10 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν τη στέψη. Μάλιστα, τα στατιστικά έδειξαν ότι το 80% ήταν 55 ετών και άνω.

https://www.instagram.com/p/CsKIDVIMBdw

Πιο συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο 10,3 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της στέψης στο Λονδίνο το Σάββατο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nielsen, η οποία παρακολούθησε την ακροαματικότητα σε 11 τηλεοπτικά και καλωδιακά δίκτυα μεταξύ 5 π.μ. και 10 π.μ. (ET).

Αυτό είναι περίπου 1 εκατομμύριο λιγότερο από τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολούθησαν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον περασμένο Σεπτέμβριο και λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των 29 εκατομμυρίων που παρακολούθησαν τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle το 2018.

Εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται ότι παρακολούθησαν τη στέψη της Βασίλισσας στην τηλεόραση το 1953, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία από τότε, οπότε είναι δύσκολη η σύγκριση με τη φετινή τελετή. Πάντως, με βάση έρευνες που διεξήγαγε το BBC εκείνη την εποχή, εκτιμάται ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την κηδεία της πρώην συζύγου του βασιλιά, Diana, πριγκίπισσας της Ουαλίας, το 1997 παρακολούθησαν 31 εκατομμύρια άνθρωποι στο BBC και το ITV - γεγονός που την έκανε την υψηλότερη τηλεθέαση που έχει καταγραφεί ποτέ.