Η κατάθεση εκτός θέματος του Harry στο δικαστήριο είχε αποκαλύψεις που δεν περιμέναμε

Η κατάθεση εκτός θέματος του Harry στο δικαστήριο είχε αποκαλύψεις που δεν περιμέναμε

 (AP Photo/Frank Augstein)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Για πρώτη φορά μετά από 130 χρόνια μέλος της βασιλικής οικογένειας βρίσκεται στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή. Η τελική φάση της μήνυσης του Ηarry και τη Meghan εναντίον τριών εφημερίδων είχε αρκετές εκπλήξεις.   

Ο Harry εδώ και δύο μέρες βρίσκεται στο Λονδίνο για να είναι παρών στη δίκη κατά τριών μεγάλων βρετανικών εφημερίδων, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει μαζί με την σύζυγό του Meghan για παραβίαση του απορρήτου, υπόνοια για παρακολούθηση ιδιωτικών συνομιλιών και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.

Η σημερινή του κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, αν και έμοιαζε εκτός θέματος, είχε αρκετές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τη ζωή του στην εφηβεία κάνοντας όμως και μία πολιτικού περιεχομένου δήλωση.

«Με έλεγαν ο «χοντρός» και ο «απατεώνας» στο σχολείο»

Ο Harry στο δικαστήριο δεν αντιμετωπίστηκε στην πρώτη μέρα της δίκης χθες, ως ο γιος του βασιλιά Κάρολου, αλλά ως ένας πολίτης που αναζητούσε το δίκιο του απέναντι σε 3 μεγάλες εφημερίδες. Μάλιστα κάποια στιγμή ένας δικαστής, του έκανε παρατήρηση που δεν ήταν παρών και στην προηγούμενη συνεδρίαση (λόγω γενεθλίων τότε της κόρης του Lilibet ) με αποτέλεσμα να πάρει νέα παράταση η διαδικασία.

APTOPIX Britain Prince Harry Legal Cases

(Elizabeth Cook/PA via AP)

Ο Harry, η Meghan αλλά και άλλοι επώνυμοι, είχαν μηνύσει τον όμιλο Mirror, υποστηρίζοντας, ότι η Daily Mirror, η Sunday Mirror και η εφημερίδα The People μεταξύ άλλων, είχαν παραβιάσει το προσωπικό τους απόρρητο παρακολουθώντας τα τηλέφωνά τους, χρησιμοποιώντας στα δημοσιεύματά τους, πληροφορίες που δεν θα μπορούσαν να έχουν μάθει με άλλο τρόπο. Όπως για παράδειγμα την επιστολή που είχε στείλει η Meghan στον πατέρα της, ζητώντας του να σταματήσει τις συνεντεύξεις του.

Στην σημερινή κατάθεση όμως ο Harry μεταξύ άλλων, βρήκε μία αφορμή για να μιλήσει για το παρελθόν του στην εφηβεία όταν φοιτούσε στο διάσημο κολλέγιο του Eton. Και τότε όπως είπε, είχε πέσει θύμα διαστρέβλωσης για το ποιος πραγματικά ήταν: «Με είχαν χαρακτηρίσει ως ο «χοντρός» ως ο «απατέωνας» ο χρήστης ναρκωτικών» και πως σκεφτόταν ότι θα τον απέβαλλαν από το σχολείο λόγω των ψευδών ισχυρισμών.

Η ανατρεπτική κίνηση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry για τα 2α γενέθλια της κόρη τους

https://www.instagram.com/p/CtJfV-rIYd0

Στη συνέχεια όμως ο Harry έκανε και μία πολιτική τοποθέτηση λέγοντας πως: «Η δημοκρατία αποτυγχάνει όταν η κυβέρνηση δε λογοδοτεί», σαφής και πρωτόγνωρη για τα βασιλικά χρονικά τοποθέτηση κατά της τότε κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον. Η οποία κατά τον Harry δεν τους προστάτεψε.

Η απορία όλων στο δικαστήριο για αυτές τις δηλώσεις για το παρελθόν του ήταν μεγάλη, αλλά ας μη ξεχνάμε πως σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του πλέον ο Harry αρέσκεται να μιλά για όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνον, βάζοντας πάντα τον εαυτό του, στη θέση του θύματος.