Τελικά, πόσα χρήματα κέρδισε ο πρίγκιπας Harry στο δικαστήριο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Πατούλια Κατερίνα
Τελικά, πόσα χρήματα κέρδισε ο πρίγκιπας Harry στο δικαστήριο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές
Invision

Ο δούκας του Sussex διεκδίκησε και τελικά κέρδισε- εν μέρει- το δικαστήριο κατά της Mirror.

Μπορεί να μην ήταν στο Λονδίνο και μέσα στη δικαστική αίθουσα, όμως ο πρίγκιπας Harry πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στο μιντιακό γκρουπ εφημερίδων της Mirror.

Ο δούκας του Sussex κέρδισε 15 από τα 33 άρθρα της αγωγής που είχε κάνει και έχει να λαμβάνει 180.000 λίρες ενώ ο δικηγόρος του David Sherborne είπε χαρακτηριστικά έξω από το δικαστήριο:

Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο το τις υποκλοπές, είναι μια συστημική πρακτική παράνομης και αποκρουστικής συμπεριφοράς, που ακολουθείται από συγκαλύψεις και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, η συγκλονιστική κλίμακα των οποίων μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο μέσω αυτών των διαδικασιών.

Ελπίζω ότι το πόρισμα του δικαστηρίου θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όλους τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποίησαν αυτές τις πρακτικές και στη συνέχεια είπαν παρόμοια ψέματα σχετικά με αυτό.

«Η δέσμευσή μου να εξετάσω αυτή την υπόθεση βασίζεται στην πίστη μου στην ανάγκη και στο συλλογικό μας δικαίωμα για έναν ελεύθερο και έντιμο Τύπο. Η αποστολή συνεχίζεται», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή απόφαση που δίνει στην επιχείρηση την απαραίτητη σαφήνεια για να προχωρήσειμπροστά από γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από πολλά χρόνια», είπε ο εκδοτικός όμιλος δια του αντιπροσώπου του.

Ο Harry κατηγόρησε για πρώτη φορά τη βρετανική εκδοτική εταιρεία tabloid για χακάρισμα του τηλεφώνου του και κλοπή των φωνητικών μηνυμάτων του τον Οκτώβριο του 2019.

Ο δούκας πίστευε ότι οι δημοσιογράφοι στις εκδόσεις των εφημερίδων της Mirror Group, συμπεριλαμβανομένων των Daily Mirror, Daily Record, Sunday Mirror, The People και άλλων, επιδίδονταν σε ανήθικες και παράνομες πρακτικές προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για αυτόν για τα άρθρα που δημοσίευαν.

Το χακάρισμα φαίνεται να λάμβανε χώρα από το 1991 ως το 2011 και ο Harry εμφανίστηκε και στο δικαστήριο για να καταθέσει ενώ εξήγησε πως αρχικά είχε υποψιαστεί ακόμα και έναν παλιό φίλο του από το κολέγιο Eton για τα άρθρα που έρχονταν στη δημοσιότητα ενώ εξήγησε πως υπήρξε πομπός ακόμα και στο αυτοκίνητο της τότε κοπέλας του Chelsy Davy με την οποία ήταν μαζαί από το 2004 ως το 2011.

Britain Royal Wedding Prince Harry
FILE - In this Sunday, April 8, 2007 file photo, Britain's Prince Harry, left, and Chelsy Davy chat while attending the Cricket World Cup Super 8s match between England and Australia at the Sir Vivian Richards Stadium in St. Peter's, Antigua. Long dismissed as a party boy, Prince Harry has transformed himself in the public eye and enjoys widespread popularity as he prepares to marry Meghan Markle on May 19, 2018. Harry has become a forceful advocate for veterans and won admiration by speaking openly about his struggle with the pain caused by the early death of his mother, Princess Diana.(AP Photo/Andres Leighton, file)AP2007