Άννα Χατζή: «Όνειρό μου είναι να φύγω στο εξωτερικό συνδυάζοντας το modeling με τις σπουδές μου»

Μαρία Ροδίτη
Άννα Χατζή: «Όνειρό μου είναι να φύγω στο εξωτερικό συνδυάζοντας το modeling με τις σπουδές μου»

Παρακολουθώντας μόνο το Greece’s Next Top Model 2, στο οποίο συμμετείχε, μπορεί να δημιουργήσεις εσφαλμένη εικόνα για εκείνη. Η αλήθεια είναι ότι τη βλέπαμε να κλαίει, να θυμώνει και να ξεσπάει αρκετά συχνά. Γνωρίζοντάς την από κοντά, όμως, καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για ένα δυναμικό, εκρηκτικό, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητο κορίτσι, που δε διστάζει ανά πάσα στιγμή να εκφράσει τα αληθινά της συναισθήματα, χωρίς να κρύβεται πίσω από προσωπεία.

Το ραντεβού μας δόθηκε στην Κηφισιά ένα ηλιόλουστο μεσημέρι. Δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ. Κι όμως, μόλις με συνάντησε μού χάρισε το πιο αληθινό και όμορφο χαμόγελό της και μου εξέφρασε την επιθυμία της για έναν… κρύο καφέ. Αισθάνθηκα αμέσως τόσο οικεία μαζί της, ακριβώς σαν να είχα βγει για καφέ με μία φίλη που είχα να δω καιρό.

Ο λόγος για... την Άννα Χατζή. Ένα εκρηκτικό και δυναμικό- αλλά ταυτόχρονα γλυκό- κορίτσι, που έχει πολλά όνειρα και στόχους. Λίγους μήνες πριν γίνει 20 ετών και έχοντας συμμετάσχει στο Greece’s Next Top Model 2, το νεαρό μοντέλο μού μίλησε για όσα έζησε μέσα στο reality μόδας, για τις πολυσυζητημένες "FF" και τις κόντρες μέσα στο παιχνίδι, για τις φιλοδοξίες της στο χώρο του modeling, αλλά και για τα beauty tips και τις fashion «εμμονές» που έχει τον τελευταίο καιρό.

Κορίτσια, ας γνωρίσουμε καλύτερα την Άννα…

gntm Anna

Πώς αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή στο Greece's Next Top Model 2;

Είχα πάει και στο περσινό GNTM στα pre-casting, αλλά με είχαν απορρίψει. Είδα, λοιπόν, ότι γινόταν και φέτος GNTM2 και αποφάσισα να πάω πάλι. Στην αρχή είπα ας πάω για πλάκα, δεν είχα να χάσω κάτι και τελικά πέρασα στην επόμενη φάση.

Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε μέσα στο παιχνίδι;

Σαν δοκιμασία με δυσκόλεψε η κάθετη πασαρέλα, γιατί έχω θέμα με το ύψος. Νομίζω ότι φάνηκε κιόλας. Ωστόσο, εφόσον είχα περάσει στο bootcamp και είχα φτάσει σε εκείνο το σημείο, είπα θα το κάνω. Κατάλαβα ότι όποια κοπέλα δεν το κάνει δεν θα περάσει στο σπίτι του GNTM, οπότε λέω: «Άννα πρέπει να το κάνεις, αλλιώς θα πάει χαμένος ο κόπος που έχεις κάνει ως τώρα». Όσον αφορά το σπίτι και την έλλειψη επικοινωνίας με την οικογένειά μου, αυτό δεν με πείραζε τόσο πολύ. Ναι μεν όσο περνούσε ο καιρός μιλούσαμε πιο λίγο, αλλά δεν είχαμε και κάτι ουσιαστικό να πούμε. Δεν επιτρεπόταν να τους πούμε τι συμβαίνει, αλλά ούτε και εκείνοι επιτρεπόταν να μας πουν όσα συμβαίνουν έξω και ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου.

Hadji

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου κριτής και ποιος αυτός που «φοβόσουν» περισσότερο;

Κανένας κριτής δε μου φαινόταν πολύ αυστηρός, ούτε πολύ καλός. Τους αντιμετώπιζα όλους σαν να είναι εργοδότες μου, σαν να είναι αυτοί που θα μου δώσουν δουλειά. Δεν πήγα ούτε για να γίνω φίλη τους, ούτε να μου «χαϊδεύουν τα αυτιά».

Γιατί πιστεύεις ότι δημιουργήθηκε τόσος ντόρος με τις FF (σ.σ Fantastic Five - Μαρτίνα, Κάτια, Ασημίνα, Άννα, Σουζάνα) και πώς προέκυψε αυτή η ονομασία;

Όταν ήμασταν στο ξενοδοχείο- πριν μπούμε στο σπίτι του GNTM2- παρακολουθούσαμε τηλεόραση. Μια μέρα, λοιπόν, είδαμε σε μια διαφήμιση την ταινία «Fantastic Four» και εκείνη τη στιγμή λέει μια από τα κορίτσια «δεν λεγόμαστε κι εμείς έτσι;». Δε θυμάμαι, βέβαια, ποια το είπε. Εμείς ήμασταν πέντε: οι Fantastic Five. Και εν συντομία το κάναμε FF. Ήταν κάτι που έγινε πάνω στην πλάκα. Δεν ξέρω γιατί έγινε τόσο ντόρος με εμάς. Ίσως, επειδή εμείς οι πέντε ταιριάξαμε από την αρχή και κάναμε παρέα. Στην αρχή, δηλαδή, ήμασταν εμείς οι πέντε και όλο το υπόλοιπο σπίτι. Μάλλον γι΄αυτό δημιουργήθηκε τόση συζήτηση γύρω από εμάς. Πάντως, η κάθε μια ξεχωριστά είχε σχέσεις με κάποιες από τις άλλες κοπέλες στο σπίτι. Δεν υπήρχε κάποια από εμάς που δεν έλεγε ούτε «γεια».

Κρατάς επαφή με κάποιες κοπέλες από το παιχνίδι;

Κάνω πάρα πολλή παρέα με την Ασημίνα. Επίσης, με τη Σουζάνα μιλάω πολύ. Καταλαβαίνεις ότι η κάθε μια έχει το πρόγραμμά της, οπότε είναι λογικό να χαθούμε. Με την Κάτια μιλάω πού και πού. Ακόμη, έχω μιλήσει με την Εμμανουέλα, την Κωνσταντίνα, την Όλγα και την Άννα-Μαρία. Γενικά, όποιες κοπέλες έχω δει τυχαία μετά το GNTM τις έχω χαιρετήσει. Με τη Μαρτίνα δε μιλάω. Δε θέλω καθόλου σχέσεις. Λίγο καιρό αφότου έφυγε από το σπίτι έμαθα από τις άλλες κοπέλες (όχι τις FF) ότι η Μαρτίνα έλεγε διάφορα για μένα. Μιλούσε άσχημα και για τη Σουζάνα στα άλλα κορίτσια. Ενώ στην αρχή ήταν μια χαρά παιδί, κάναμε πλάκα, γελούσαμε, στη συνέχεια μάθαμε κάποια πράγματα που έλεγε στις άλλες κοπέλες –τουλάχιστον για μένα. Στην ουσία, μας έλεγε ότι οι άλλες δεν τη συμπαθούν και μετά πήγαινε και έκανε παρέα μαζί τους και τους έλεγε διάφορα για εμάς, τις FF. Έπαιζε σε διπλό ταμπλό. Εμένα δε μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι. Γι΄αυτό έχω πολύ λίγους φίλους. Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να τον θεωρήσω φίλο μου.

Anna Hadjii

Είχαμε δει αρκετές φορές μέσα στο GNTM να έρχεσαι σε κόντρα με τη Μαρία Μιχαλοπούλου. Τι ακριβώς συνέβαινε μεταξύ σας;

Δεν πιστεύω ότι η Μαρία είναι κακό παιδί. Είναι καλό παιδί, αλλά πιστεύω ότι οι χαρακτήρες μας δε συμβαδίζουν. Όταν μένεις, λοιπόν, με τόσους ανθρώπους για τέσσερις μήνες και ζείτε μαζί 24 ώρες το 24ωρο δεν μπορείς να τα πηγαίνεις πάντα καλά με όλους. Με τη Μαρία μπορούσα να συμβιβαστώ λιγότερο από άλλες. Αυτό μου έβγαινε έντονα στις δοκιμασίες. Στο σπίτι υπήρξαν φορές που κάναμε παρέα. Παίζαμε χαρτιά και τάβλι αρκετές φορές. Είχε τύχει να συζητήσουμε και σοβαρά θέματα μαζί. Δε γίνεται, όμως, όταν βλέπεις κάποια πράγματα που δε σε βρίσκουν σύμφωνη να μην αντιδράς.

Σε ένα επεισόδιο είδαμε ότι είχες δοκιμασία με τη μαμά σου. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Όταν έχεις να δεις τόσο καιρό τους δικούς σου ανθρώπους- τους μιλάς μόνο στο τηλέφωνο και δε λέτε τίποτα το ουσιώδες- παθαίνεις σοκ. Είχα να δω τη μαμά μου σχεδόν τέσσερις μήνες και εκείνη τη στιγμή κόμπλαρα. Όλη η παραγωγή ήταν από πίσω, όλο το συνεργείο και όλοι οι κριτές. Το να μοιράζεσαι μια τόσο προσωπική στιγμή σχεδόν με 200 άτομα, τη στιγμή που είσαι κλεισμένη σε ένα σπίτι για τέσσερις μήνες, είναι πολύ περίεργο. Πολλοί παρεξήγησαν το γεγονός ότι εγώ έσκασα στα γέλια μόλις είδα τη μαμά μου, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του εκφράζει με διαφορετικό τρόπο το κάθε συναίσθημα. Εγώ γέλασα, γιατί μου φάνηκε περίεργο και ένιωσα άβολα με τόσο κόσμο. Αν ήμασταν μόνες μας, θα είχα αντιδράσει διαφορετικά.

Ποια είναι τα beauty και fashion tips που έμαθες μέσα στο παιχνίδι και τα οποία έχεις υιοθετήσει;

Ο Φρέντυ Καλομπράτσος μάς παρότρυνε να είμαστε φυσικά βαμμένες και νομίζω αυτό το τηρώ αρκετά. Άλλωστε, σε όλα τα castings πρέπει να πηγαίνω άβαφη. Όσον αφορά τη μόδα, έμαθα πολλά πράγματα για το layering, αλλά και να συνδυάζω prints με χρώματα ή prints με άλλα prints, που στο παρελθόν δεν θα τολμούσα. Πιο πριν τα περισσότερα ρούχα μου ήταν κυρίως άσπρα ή μαύρα. Επιπλέον, από το παιχνίδι και μετά αγάπησα τις πιο κοντές φούστες, τα puff-sleeved items και γενικά τα trends των περασμένων δεκαετιών που έχουν επανέλθει στη μόδα.

Ποιο είναι το αγαπημένο fashion item στην ντουλάπα σου;

Λατρεύω τα denim παντελόνια μου.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου Οίκοι Μόδας και με ποιους ονειρεύεσαι να συνεργαστείς;

Λατρεύω τον Οίκο Gucci. Μου αρέσει, γιατί έχει τολμηρά σχέδια στα ρούχα του, αλλά και έντονα χρώματα. Αγαπώ, επίσης, τον Οίκο Dior. Και εννοείται ότι θα ήθελα να συνεργαστώ με αυτά τα brands κάποια στιγμή στο μέλλον. Πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι Οίκοι έχουν επηρεάσει πολύ όλο τον χώρο της μόδας.

Έχεις πει ότι θέλεις να γίνεις μοντέλο της Victoria Secret. Τι είναι αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον σε αυτό το brand;

Λατρεύω τα shows της Victoria Secret, ειδικά αυτό το vibe που εκπέμπουν. Είναι όλα μαγικά. Τα μοντέλα, τα φτερά που φορούν, ο τρόπος με τον οποίο κινούνται πάνω στην πασαρέλα, το πόσο γυμνασμένες είναι και πόσο ωραία σώματα έχουν, ακόμα και η μουσική, όλα αυτά με ιντριγκάρουν. Είναι μια εμπειρία που θα ήθελα να ζήσω. Αν και από όσο γνωρίζω το brand αποφάσισε να διακόψει τις εντυπωσιακές επειδείξεις που διοργάνωνε κάθε χρόνο, γεγονός που με λυπεί πολύ. Εκτός όλου του concept, όμως, αγαπώ και τα εσώρουχα της εταιρείας, αλλά και τα body mists για τα οποία τρελαίνομαι.

Anna gntm

Πέφτεις ψυχολογικά όταν σε απορρίπτουν σε κάποιο casting;

Όχι, δεν πέφτω. Και μέσα στο GNTM είχα συνηθίσει να μας μιλούν έξω από τα δόντια, να δέχομαι σκληρή κριτική, οπότε δεν με επηρεάζει η απόρριψη.

Είσαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Πώς συνδυάζεις σπουδές και modeling;

Φοιτώ στο δεύτερο έτος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μπορεί σε αυτήν την εξεταστική να μην κατάφερα να δώσω μαθήματα λόγω GNTM, αλλά θέλω και έχω σκοπό να διαβάσω και να περάσω μαθήματα στην επόμενη εξεταστική. Και, φυσικά, θέλω να πάρω το πτυχίο μου. Αν θέλεις, όλα συνδυάζονται. Άλλωστε, ο στόχος μου είναι να ολοκληρώσω εδώ τις σπουδές μου και σε μια τετραετία να φύγω στο εξωτερικό για να ασχοληθώ εντατικά με το modeling στις μητροπόλεις της μόδας, κάνοντας παράλληλα και μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία. Θέλω πολύ να δουλέψω σε Μιλάνο και Λονδίνο, αλλά το μεγάλο μου όνειρο είναι η Νέα Υόρκη, γιατί εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά. Και πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένη μέχρι να καταφέρω να εργαστώ σε τέτοιες αγορές.

Προσέχεις τη διατροφή σου; Τι είναι αυτό που αποφεύγεις και σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;

Ναι, προσέχω. Δεν τρώω, δηλαδή, συνέχεια junk food, πίτσες, burgers, σουβλάκια. Επιλέγω να τα τρώω αραιά και πού. Μπορεί μια μέρα να με πιάσει να μη θέλω να φάω τίποτα, ενώ την άλλη μέρα να θέλω να φάω πολύ. Πριν μπω στο παιχνίδι ακολουθούσα διατροφή που μου είχε συστήσει διατροφολόγος, αλλά- δυστυχώς- όταν έχεις περίεργο πρόγραμμα δεν μπορείς πάντα να την ακολουθείς πιστά.

Γυμνάζεσαι; Τι γυμναστική κάνεις και πόσες φορές την εβδομάδα;

Μου αρέσει να περπατάω πολύ, αλλά κάνω και ελλειπτικό στο σπίτι μου όσο μπορώ. Δεν είμαι fan της γυμναστικής, όμως.

Διάβασε ακόμα: Οι FF του GNTM έκαναν reunion και πρέπει να δεις τα βίντεο και τις φωτό