Γιατί όλος ο κόσμος μαγειρεύει τα Σαββατοκύριακα τις συνταγές της Ευριδίκης Βαλαβάνη;

Γιατί όλος ο κόσμος μαγειρεύει τα Σαββατοκύριακα τις συνταγές της Ευριδίκης Βαλαβάνη;

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη είναι η νέα μας cooking εμμονή!

Την Ευρυδίκη Βαλαβάνη μπορεί μερικές από εμάς να την γωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στο reality επιβίωσης, Survivor αλλά μην ξεχνάς πως μετρά ήδη αρκετά χρόνια στον χώρο της αθλητικογραφίας. Από εκεί και πέρα έχει αποδείξει πως ο χώρος της lifestyle τηλεόρασης είναι κάτι που της ταιριάζει πολύ. Την παρακολουθούμε κάθε Σαββατοκύριακο μέσα από την εκπομπή «Kαλύτερα δε γίνεται» και τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει η #weekend μας εμμονή. Γιατί;

Γιατί λόγω της εκστρατείας #μενουμεσπίτι, η Ευρυδίκη είναι και εκείνη που έχει αναλάβει το κομμάτι της μαγειρικής στην εκπομπή του Alpha. Και οι συνταγές της έγιναν ανάρπαστες από την πρώτη κιόλας ημέρα. Για αυτό, λοιπόν, επικοινωνήσαμε μαζί της μέσω βιντεοκλήσης, τις κάναμε μερικές ερωτήσεις και ιδού τι μας απάντησε.

evridiki valavani 20200408 120328 0

Προτιμάς να μαγειρεύεις αλμυρές συνταγές ή γλυκά;

Να σου πω την αλήθεια, μαγείρευα αρκετά και πριν την καραντίνα. Πάντα μου άρεσαν οι λίγο πιο παραδοσιακές συνταγές όσον αφορά τη μαγειρική, αλλά αυτές τις ημέρες που #menoumespiti δοκιμάζω τις ικανότητές μου με τα γλυκά. Για παράδειγμα, έφτιαξα New York cheesecake.

Έχει αλλάξει η διατροφή σου τώρα που περνάς όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι;

Πάντα μαγειρεύαμε υγιεινά γεύματα στο σπίτι και το τηρούμε και τώρα. Δεν κάνω καθημερινά ατασθαλίες όσον αφορά το φαγητό αλλά δύο φορές την εβδομάδα τρώω κάτι που μπορεί να θέλω, όπως ένα γλυκό ας πούμε.

evridiki valavani 20200408 120147 0

Ποια συνταγή είναι στα… προσεχώς;

Mέσα στις επόμενες ημέρες θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω tiramisu. Για να δούμε, θα το πετύχω;

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως η συνταγή με την σπανακόπιτα της Ευρυδίκης έγινε κάπως viral στα social media και εμείς που δοκιμάσαμε να τη φτιάξουμε, ομολογούμε πως ήταν και πεντανόστιμη.

Όπως και την πίτσα της. Γενικώς, το κορίτσι αυτό προσπαθεί να μας δείχνει συνταγές που μπορούμε να δοκιμάσουμε και οι ''αρχάριες'' στον τομέα αυτό της μαγειρικής.



Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» την είδαμε να προτείνει ντιπ για σνακ. Άλλωστε, ποιος δεν τσιμπάει το κατιτίς του βλέποντας netflix τα βράδια και πίνοντας κρασί. Οκ, και ένα gin tonic ελαφρύ.