Ντόρα Μακρυγιάννη: «Θα ήθελα να κυνηγήσω μια καριέρα στο εξωτερικό»

Μαρία Ροδίτη
Ντόρα Μακρυγιάννη: «Θα ήθελα να κυνηγήσω μια καριέρα στο εξωτερικό»

Η Ντόρα Μακρυγιάννη μιλά στο Queen.gr και τη Μαρία Ροδίτη για όλα!

Η κατάκτηση του ονείρου της, που δεν ήταν άλλο από μια καριέρα στην υποκριτική, μοιάζει με παραμύθι. Η Ντόρα Μακρυγιάννη αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει την καθημερινότητά της, να φύγει από τη γενέτειρά της, το Αίγιο, και να ανοίξει τα φτερά της στον χώρο της υποκριτικής. Ανακοίνωσε στους γονείς της πως θέλει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός, μετακόμισε στην Αθήνα και ξεκίνησε να φοιτά στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να αποφοιτήσει και αμέσως ήρθε η πρώτη πρόταση για δουλειά. Όχι για έναν μικρό ρόλο, όπως γίνεται συνήθως, αλλά για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίριαλ του ANT1, «Γυναίκα χωρίς όνομα», το 2018. Από τη στιγμή εκείνη η Ντόρα αρχίζει και μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας. Γίνεται ένα οικείο πρόσωπο. Και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μιας και φέτος έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πολύ επιτυχημένη καθημερινή σειρά του ANT1, «Ήλιος».

Δε θα πω ψέματα. Τη «γνώρισα» καλύτερα μέσα από τη σειρά «Ήλιος», την οποία παρακολουθώ φανατικά. Και με έναν τρόπο την αγάπησα, χωρίς να την ξέρω προσωπικά. Θέλησα, έτσι, να μάθω τα πάντα για τη ζωή της, για την επαγγελματική πορεία της, για τα όνειρά της… Για αυτό που είναι η Ντόρα. Επικοινώνησα μαζί της και στην άλλη άκρη του ακουστικού κατάλαβα πως έχω να κάνω με έναν πολύ γλυκό, ζεστό άνθρωπο. Η Ντόρα Μακρυγιάννη, λοιπόν, μου μίλησε για όλα!

dora makrigianni antenna synenteyksi

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι στην υποκριτική; Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Αρχικά, δούλευα ως ασφαλίστρια στο ασφαλιστικό γραφείο της οικογένειάς μου στο Αίγιο. Σε ηλικία 19 ετών, λοιπόν, με παρότρυνε μία φίλη μου να πάω σε μία θεατρική ομάδα της περιοχής, στην οποία συμμετείχε κι εκείνη. Περισσότερο για να ξεφύγω από τη ρουτίνα μου και την καθημερινότητά μου. Από την αρχή που βρέθηκα σε αυτήν την ομάδα περνούσα πραγματικά πολύ ωραία. Ξεκίνησα σιγά-σιγά να παίζω σε ένα έργο, μετά ήρθε το δεύτερο, το τρίτο… Και στο τέταρτο έργο, που έπαιξα, στα «Κόκκινα Φανάρια», αισθάνθηκα ότι δείχνω πολύ παραπάνω ζήλο για την υποκριτική από ό,τι θα έπρεπε, δεδομένου ότι ξεκίνησε σαν χόμπι. Συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και έτσι έφυγα από το Αίγιο. Ήρθα στην Αθήνα και πέρασα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Μέχρι και σήμερα έχεις μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην τηλεόραση. Θέατρο έχεις κάνει;

Όχι, ακόμη δεν έχω παίξει στο θέατρο. Θέλω, όμως, πάρα πολύ να το κάνω. Είναι ένας χώρος που αγαπώ πολύ και έχω να μάθω ακόμα πάρα πολλά για τη δουλειά μου και μέσα από αυτό το κομμάτι της υποκριτικής. Ανυπομονώ να συμβεί.

Τη φετινή σεζόν είχες κάποια πρόταση για να συμμετέχεις σε θεατρική παράσταση;

Ναι, είχα, αλλά δυστυχώς όλα ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού. Όλες οι σκέψεις, όλες οι ιδέες που υπήρξαν δεν πραγματοποιήθηκαν. Ευτυχώς, ήρθε η σειρά «Ήλιος» στη ζωή μου και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.

DORA MAKRIGIANNI

Έχεις έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Ήλιος» στον ΑΝΤ1. Το σίριαλ, μάλιστα, γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και είπες το «ναι» σε αυτήν τη δουλειά;

Μου άρεσε πολύ η υπόθεση της σειράς, γιατί δεν είναι μόνο μία συναισθηματική σειρά. Έχει πολύ έντονο και το αστυνομικό στοιχείο. Το στοιχείο της εξιχνίασης. Αυτός ο συνδυασμός, λοιπόν, με ιντρίγκαρε πάρα πολύ και είπα το «ναι». Φυσικά, και οι συνεργάτες έπαιξαν ρόλο. Ο πρώτος που έμαθα ότι θα είναι μαζί μας ήταν ο Γιώργος Καραμίχος και χάρηκα, γιατί ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του. Μετά, σιγά σιγά, έμαθα και για όλο το υπόλοιπο καστ και ενθουσιάστηκα.

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία της Αλίκης, της ηρωίδας που υποδύεσαι, με την Ντόρα και σε τι διαφέρετε πολύ;

Όσο ψάχνω και ανακαλύπτω την Αλίκη, όσο ο καιρός περνάει, συνειδητοποιώ πως έχω κοινά μαζί της. Νιώθω πως έχω την αξιοπρέπεια που έχει και η Αλίκη. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο σίριαλ, η Αλίκη- μετά από 17 χρόνια γάμου- παίρνει διαζύγιο. Και όλο αυτό το αντιμετωπίζει με μεγάλη ψυχραιμία, χωρίς δράματα, χωρίς τερτίπια. Και σε αυτό αισθάνομαι πως μοιάζουμε. Όσον αφορά τις διαφορές, νομίζω πως δεν θα έκανα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία, όπως η Αλίκη. Γιατί στο σίριαλ, η ηρωίδα που υποδύομαι έγινε μητέρα περίπου σε ηλικία 19 ετών.

Τα γυρίσματα ενός καθημερινού σίριαλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Περίγραψέ μου μια τυπική ημέρα σου αυτό το διάστημα. Πώς είναι η καθημερινότητα της Ντόρας;

Άλλες μέρες ξυπνάω έξι το πρωί, άλλες στις εννέα. Σίγουρα, θα ακολουθήσει ένα δεκάωρο γύρισμα και θα γυρίσω σπίτι. Αν δε γυρίσω σπίτι, θα συναντήσω τον κολλητό μου. Στην ουσία, η ζωή μου αυτήν την περίοδο- και λόγω κορονοϊού- είναι σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που ονειρεύεσαι να υποδυθείς;

Όχι, δεν σκέφτομαι έτσι. Ίσα-ίσα, θέλω πολύ να έρχεται κάτι που μπορεί εγώ να μην έχω φανταστεί για εμένα. Κι αυτό, γιατί μου αρέσει να το ψάχνω, να μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία. Θέλω πολύ, όμως, να παίξω σε κωμωδία.

DORA MAKRIGIANNI ANTENNA

Ακριβώς αυτό θα σε ρωτούσα… Σε ενδιαφέρει η κωμωδία;

Τη λατρεύω την κωμωδία. Δεν έχω κάνει ακόμη και θέλω πάρα πολύ να μου έρθει μία πρόταση. Θέλω στα επόμενα σχέδιά μου να είναι η κωμωδία, αλλά και μία ταινία. Θέλω πολύ να κάνω και σινεμά.

Θα άλλαζες την εμφάνισή σου για κάποιον ρόλο που πιστεύεις πολύ; Για παράδειγμα, θα έκανες μια αλλαγή στα μαλλιά σου ή θα έβαζες κιλά;

Με τα μαλλιά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα τα άλλαζα. Αρκεί, βέβαια, όλο αυτό να γίνει σωστά, για λόγο σοβαρό. Δηλαδή, αν μου έλεγαν τώρα να κάνω ένα καθημερινό σίριαλ και να κάνω αγορίστικο κούρεμα, δεν θα το έκανα. Για μια ταινία, όμως, ναι θα το έκανα. Όσον αφορά τα κιλά, το φοβάμαι λίγο. Κυρίως γιατί τίθεται και ζήτημα υγείας. Δηλαδή, αυτό πρέπει να γίνει πολύ μεθοδικά, με γιατρούς και ειδικούς, διότι δεν είναι εύκολο να παίρνεις και να χάνεις κιλά. Μπορεί να καταστρέψεις τον μεταβολισμό σου.

Θα ήθελες να κυνηγήσεις μια καριέρα στο εξωτερικό;

Ναι, θα ήθελα. Είναι στο μυαλό μου και αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα το έκανα. Όπως ακριβώς έκανα και όταν ήμουν στο Αίγιο. Πήρα μια βαλίτσα, ήρθα Αθήνα και έτσι ξεκίνησαν όλα. Θέλω να πω πως όλο αυτό ήταν μια μεγάλη απόφαση, γιατί είχα και μια στρωμένη ζωή εκεί. Αλλά εγώ θέλησα να την αλλάξω. Με αυτό το σκεπτικό, ναι, θα άλλαζα και πάλι τη ζωή μου και θα ήθελα να βρεθώ και να δουλέψω στο εξωτερικό.

MAKRIGIANNI DORA SUNENTEUKSI

Έχεις μιλήσει ανοικτά σε συνέντευξή σου για το γεγονός ότι έχεις υποστεί κακοποίηση από σύντροφό σου σε ηλικία 17 ετών. Το θέμα των ημερών, μετά και τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και της Ζέτας Δούκα, είναι η κάθε μορφή βίας στον επαγγελματικό χώρο. Εσύ έχεις βιώσει σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία στη δουλειά σου ή στη δραματική σχολή που σπούδασες;

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να πω το εξής: Εμείς, σαν κλάδος, οφείλουμε πάρα πολλά στη Ζέτα Δούκα. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει το καλό που έχει κάνει σε πολλά κομμάτια. Είχε το θάρρος να μιλήσει για συγκεκριμένο άνθρωπο, λέγοντας το όνομά του, και να αναφέρει και συγκεκριμένο περιστατικό. Ανέφερε επίσης και το κομμάτι της ψυχικής υγείας κάποιων ανθρώπων, που είναι πολύ σημαντικό.

Όσον αφορά το κομμάτι της βίας στη δουλειά, όχι! Ευτυχώς, δεν έχω βιώσει κανένα είδος βίας. Στη δραματική σχολή, όμως, όταν σπούδαζα, υπήρχαν λάθος αντιμετώπιση και λάθος συμπεριφορές και προς το πρόσωπό μου και απέναντι σε συμφοιτητές μου. Θα σου πω χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ωραίο να είσαι μεθυσμένος και να έρχεσαι στη σχολή, δεν είναι ωραίο να έχεις ψυχολογικά προβλήματα και να τα περνάς στους φοιτητές σου. Δεν είναι ωραίο να έχεις σπουδαστές, οι οποίοι σε κοιτούν κρεμασμένοι από τα χείλη σου, έχουν όνειρο να γίνουν ηθοποιοί και ξαφνικά εσύ συμπεριφέρεσαι με τέτοιον τρόπο που κάνεις αυτά τα παιδιά να βγουν από την τάξη και να σκέφτονται τι έκαναν λάθος ή ότι δεν αξίζουν, ότι είναι ένα μηδενικό, ότι δεν έχουν αξιοπρέπεια. Ενώ εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να σκεφτούν πώς θα βελτιωθούν στον αυτοσχεδιασμό τους και πώς θα γίνουν καλύτεροι. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις φοιτητές να βάζουν τα κλάματα και να λένε, «Θεέ μου, δεν μπορώ να ξυπνήσω να πάω πάλι στο μάθημα του τάδε καθηγητή». Να λένε, «Γιατί; Εγώ μπήκα με τόση χαρά και αγάπη σε αυτήν τη σχολή».

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δεν είμαι υπέρ τού να είναι αυστηρός ένας καθηγητής. Εννοείται ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να έχει και μια ιδιοτροπία. Αλλά στα πλαίσια του φυσιολογικού. Εδώ μιλάμε για προσβλητικές συμπεριφορές με τις οποίες εγώ και οι συμφοιτητές μου ήρθαμε αντιμέτωποι. Δυστυχώς, όμως, όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια και είσαι φοιτητής- λόγω του νεαρού της ηλικίας-, δεν μπορείς να τα καταλάβεις και να πεις «μέχρι εδώ».

Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν την εντελώς αντίθετη συμπεριφορά. Υπήρξαν, δηλαδή, καθηγητές που με πήραν και μια αγκαλιά, που μου έδειξαν ότι υπάρχει φως μέσα στην όλη κατάθλιψη και εγώ μπόρεσα και βγήκα από εκεί αλώβητη. Αλλά αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι καλοπροαίρετοι καθηγητές, δεν θα ήταν όλα καλά τώρα.

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι μια μερίδα του κόσμου λέει «γιατί τώρα;»; Γιατί, δηλαδή, αυτές οι γυναίκες μιλούν ανοιχτά μετά από τόσα χρόνια.

Είναι μια αντίδραση, που δυστυχώς πάντα υπήρχε σε τέτοιες καταστάσεις. Θέλω, όμως, να πιστεύω ότι όσο τα χρόνια περνούν θα λιγοστεύουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορώ να τους καταλάβω, δεν έχει λογική αυτό, όπως δεν έχει λογική και το γεγονός ότι δεν πιστεύουν αυτές τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι πως και στη δική μου περίπτωση, όταν εγώ δημοσιοποίησα μετά από χρόνια την κακοποίησή μου από πρώην σύντροφό μου, υπήρξε κόσμος που είπε «γιατί το λέει τώρα;». Συνέβη και σε εμένα αυτό, όταν το αποκάλυψα στον περίγυρό μου. Δεν με πίστεψαν. Το καλύτερο, λοιπόν, είναι να μη δίνεις βάση σε όλα αυτά και να προσπαθείς να θωρακίζεις όσο περισσότερο μπορείς τον εαυτό σου, γιατί γενικά η ζωή είναι σκληρή.

MAKRIGIANNI DORA HLIOS ANTENNA

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η επόμενη μέρα σε όλο αυτό που συμβαίνει;

Θέλω να πιστεύω πως μετά από αυτό, πολλοί άνθρωποι θα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη των πράξεών τους και των λόγων τους. Δηλαδή, δε θα λειτουργούν έτσι αυθαίρετα. Δε θα λειτουργούν με τη σκέψη ότι «εγώ είμαι ο τάδε και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω». Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Και θέλω να μην ξεχαστεί μια μέρα ξαφνικά όλο αυτό. Γιατί και αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει.

Το τελευταίο διάστημα ξεπετάγονται όλο και περισσότεροι fake λογαριασμοί στα social media με ονόματα προβεβλημένων ανθρώπων και προφασίζονται διαγωνισμούς για να πάρουν χρήματα από τον κόσμο. Σου έχει συμβεί;

Ναι, μου συνέβη πρόσφατα. Δημιουργήθηκε στο Tik Tok ένας λογαριασμός με το όνομά μου και αυτό που με πείραξε περισσότερο είναι πως ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από αυτό το account απαντούσε σαν να είμαι εγώ. Αυτό ήταν που με φόβισε πάρα πολύ, γιατί με ακολουθούν και μικρά παιδιά και έχουμε δει να γίνονται πολλά. Για αυτόν τον λόγο έκανα κάποια videos σε insta stories και εξήγησα στους followers μου ότι δεν είμαι εγώ πίσω από αυτόν τον λογαριασμό. Δεν ήθελα κανείς να παρασυρθεί θεωρώντας πως μιλά με την Ντόρα και να δημιουργηθούν ιστορίες. Έχει ξεφύγει το ζήτημα με το διαδίκτυο. Δεν μπορείς να το ελέγξεις πια. Ευτυχώς, ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε, αλλά δε βρήκα άκρη. Έπαιρνα τηλέφωνο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δεν βρήκα άνθρωπο. Δεν απάντησε κανένας.

Ποια είναι τα beauty μυστικά σου και τα βήματα που ακολουθείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Αυτό που κάνω πάντα, σε καθημερινή βάση, είναι το ντεμακιγιάζ πριν πέσω για ύπνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το παρακάμψω. Ξεβάφομαι πολύ σχολαστικά χρησιμοποιώντας νεράκι micellaire. Και, βέβαια, πρωί και βράδυ πλένω το πρόσωπό μου με σαπούνι καθαρισμού. Επίσης, κάνω peeling και στο σώμα και στο πρόσωπο περίπου μία φορά την εβδομάδα, ενώ προσπαθώ να πίνω και πολύ νερό για ενυδάτωση.

NTORA MAKRIGIANNI INTERVIEW

Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έχει δώσει η μαμά σου και την ακολουθείς πιστά;

Η μαμά μου χρησιμοποιεί ελαιόλαδο, το οποίο έχει βοηθήσει και εμένα παντού. Το χρησιμοποιώ όταν έχω σκασμένα χέρια ή χείλη, αλλά και στα νύχια.

Με τη μόδα ασχολείσαι; Παρακολουθείς τις νέες τάσεις;

Σίγουρα θα ξεφυλλίσω ένα περιοδικό, θα χαζέψω στο internet, αλλά ουσιαστικά δεν ασχολούμαι με τη μόδα και δεν ακολουθώ τάσεις. Κι αυτό, γιατί ξαφνικά βλέπεις παντού στρατιωτάκια. Εμένα μου αρέσει να ντύνομαι ανάλογα με τη διάθεσή μου. Μία μέρα μπορεί να ξυπνήσω και να θέλω να δημιουργήσω ένα rock outfit, ενώ κάποια άλλη μέρα να θέλω να βάλω κοστούμι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου fashion item αυτό το διάστημα;

Πρόσφατα, αγόρασα ένα ζευγάρι αρβιλάκια και ένα μαύρο jean και τα έχω λατρέψει.

HLIOS ANTENNA NTORA MAKRIGIANNI

Ποια είναι τα χόμπι σου; Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσει η γυμναστική και ιδιαίτερα η yoga και το pilates. Ανυπομονώ να ανοίξουν ξανά οι χώροι εκγύμνασης για να μπορέσω να ξεκινήσω μαθήματα. Θέλω, όμως, να κάνω πάλι και μπαλέτο. Έκανα μικρή και μου έχει λείψει πάρα πολύ.

Ακολουθείς κάποια διατροφή για να διατηρείς τη σιλουέτα σου;

Γενικά, λατρεύω το junk food. Μπορώ να ζήσω όλη τη ζωή μου με μακαρόνια. Ωστόσο, εδώ και λίγο καιρό έχω μπει στη διαδικασία να προσέχω τη διατροφή μου, γιατί συνειδητοποίησα ότι η ενέργειά μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις τροφές που καταναλώνουμε.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

Δεν μου αρέσει να φαντάζομαι το πώς θα είμαι στο μακρινό μέλλον. Επειδή δεν ήξερα τι θα μου φέρει η ζωή, δεν περίμενα ποτέ πως θα μπω στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πως αμέσως θα πάρω πρωταγωνιστικό ρόλο και θα με γνωρίζει ο κόσμος, έτσι δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει τα επόμενα δέκα χρόνια. Μου αρέσει ό,τι φέρνει η κάθε μέρα.

Είμαστε στις αρχές του 2021. Τι εύχεσαι για τη νέα χρονιά;

Εύχομαι υγεία πάνω από όλα. Να είμαστε πιο φωτεινοί, να παίρνουμε πολύ ωραίες αγκαλιές και να χαμογελάμε αληθινά.

Διάβασε ακόμα: Ιωάννα Μαλέσκου: Η τηλεόραση, ο ερχομός στην Αθήνα και τα σχέδια για το μέλλον (video)