Ο Γιώργος Σουξές στο Queen.gr «Τη μέλλουσα γυναίκα μου τη νοιάζει μόνο να είμαστε μαζί»

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Γιώργος Σουξές στο Queen.gr «Τη μέλλουσα γυναίκα μου τη νοιάζει μόνο να είμαστε μαζί»

Πότε θα γίνει ο γάμος και ποιά είναι η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του γλυκού μας διοικητή από τις Άγριες Μέλισσες; Ποιό είναι το πιο περίεργο δώρο που έχει κάνει σε σύντροφό του; Ο Γιώργος Σουξές μιλά για όλα στο Queen.gr 

 

Ο γλυκύτατος Προύσαλης, ο αγαπημένος μας διοικητής από τις 'Αγριες Μέλισσες ετοιμάζεται να ντυθεί γαμπρός για δεύτερη φορά στη ζωή του. Και για πρώτη φορά μιλά για την εκλεκτή της καρδιάς του, για το πότε και με ποιό τρόπο θα ζήσει το ευτυχές γεγονός και κάνει μια μικρή αναδρομή στη ζωή του. Από τα πρώτα χρόνια που υπήρξε δημόσιος υπάλληλος στη ΔΕΗ, την οικογένειά του και το γιό του, τις οικονομικές δυσκολίες, την αναγνώριση, τις μικρές αλλά και πρωτότυπες θυσίες που έχει κάνει για μια γυναίκα, τις δικές του ευαισθησίες αλλά και τη σχέση του με τα χρήματα. Ειδικά αυτή η σχέση, είναι αρκετά επίκαιρη, αφού φέτος στο θέατρο πρωταγωνιστεί μαζί με την Μπέσυ Μάλφα στην κλασσική κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

souxes diafani

Το «δεν πληρώνω» το έχετε πει αρκετές φορές στη ζωή σας;

Έχω πει το «δεν έχω να πληρώσω ή το δεν θα ήθελα να πληρώσω» (γέλια). Αλλά στους λογαριασμούς μου είμαι τυπικός, δεν θέλω να χρωστάω σε κανέναν γιατί αγχώνομαι. Αυτό λέγεται νοικοκυροσύνη όπως μου είπε κάποτε ένας φίλος μου.

Άρα δεν μπήκατε ποτέ στη διαδικασία να πάρετε δάνειο, ούτε καν στεγαστικό;

Όταν έμενα στο ενοίκιο έδινα 300 ευρώ το μήνα. Είχα την τύχη να έχω από τους γονείς μου ένα οικόπεδο με ένα μικρό σπιτάκι στην Πετρούπολη και κάποια στιγμή αποφασίσαμε με τα αδέλφια μου να χτίσουμε. Η τράπεζα για το δάνειο ζητούσε 300 ευρώ το μήνα όπως και το ενοίκιο. Έτσι μόνο πήρα την απόφαση να το πάρω.

Το είδατε και ως μια καλή επένδυση και για το γιο σας Κωνσταντίνο;

Φυσικά και για μια ώρα ανάγκης δικής του στο μέλλον. Γιατί στην παρούσα φάση ο γιός μου ασχολείται με τις σπουδές του. Θέλει να κάνει το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, είτε εδώ στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Σας ζήτησε τη συμβουλή σας, πριν επιλέξει τι δουλειά θέλει να κάνει;

Όχι, γιατί εκείνος ξέρει καλύτερα. Οι δικοί μου γονείς όταν ήμουν στην ηλικία του, ήθελαν να παραμείνω δημόσιος υπάλληλος στη ΔΕΗ ενώ ήθελα να γίνω ηθοποιός. Και τώρα ως πατέρας, κάνω το αντίθετο από εκείνους. Είπα λοιπόν να....λουφάξω στη γωνιά μου και να τον αφήσω να κάνει αυτό που θέλει. Είναι σοβαρό παιδί, ξέρει τι κάνει. Ποτέ δεν είχα άγχος μαζί του, για το αν θα κυνηγήσει τη ζωή του και αν τα καταφέρει. 'Ολα θα εξαρτηθούν από τις σωστές αποφάσεις που θα πάρει από εδώ και πέρα. Και είμαι σίγουρος ότι θα τις πάρει.


https://www.instagram.com/p/CVG19hLI5QV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εσείς στη ζωή σας πήρατε τις σωστές αποφάσεις;

Πάντα ήμουν ευχαριστημένος με αυτά που έκανα στη ζωή μου και για τις αποφάσεις που πήρα, ακόμη και τις εποχές που δεν είχα μια δραχμή στην τσέπη μου. Με ενδιέφερε κυρίως να ζήσω από το επάγγελμα που αγαπούσα. Δεν με ενδιέφερε η αναγνώριση. Έλεγα πως κάποια στιγμή θα έρθει και αυτή.

Αυτό σημαίνει πως έχετε υπομονή.

Είμαι ο υπομονετικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μπορώ να καθίσω για παράδειγμα ώρες ατελείωτες να περιμένω την αγάπη μου στο πάρκο! (γέλια)

Είναι μια ωραία συγκυρία φέτος να συμπρωταγωνιστείτε με την Μπέσυ Μάλφα στο θέατρο;

Με όλους στο θίασο έχουμε πολύ ωραία σχέση και όντως είναι μια πολύ ωραία συγκυρία. Η Μπέσυ με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου είπε «Γιώργο μου να ξέρεις είσαι πρωταγωνιστής στην παράσταση» Μου έδωσε κουράγιο. Το έργο αυτό το είχε ανεβάσει για πολλά χρόνια ο Στέφανος Ληναίος στο θέατρο. Εμείς έχουμε κάνει μια πιο μοντέρνα εκδοχή του έργου, την οποία όμως τη έχει δεχθεί πολύ θερμά το κοινό, το οποίο διασκεδάζει πάρα πολύ. Και εμείς ως ηθοποιοί νιώθουμε μια αγαλλίαση που επιστρέψαμε φέτος στο θέατρο, μετά την πανδημία.


https://www.instagram.com/p/CUIfO70gvoZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν τη φοβάμαι τη δουλειά. Η μαμά μου ήταν καθαρίστρια, την έβλεπα να κουράζεται και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω»

Στο θέατρο υπήρξατε καλοπληρωμένος ή ο καλός μισθός ήρθε μόνο μέσω της τηλεόρασης;

Έπαιρνα πάντα πολύ χαμηλούς μισθούς στο θέατρο. Κάποια στιγμή είχα την τύχη να παίξω σε βιντεοταινίες – και δεν το λέω ειρωνικά – αλλά έπαιρνα 50 χιλιάδες δραχμές τότε, ενώ ο πρωταγωνιστής έπαιρνε δύο εκατομμύρια. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος, αλλά τώρα έχουν αλλάξει πια τα πράγματα. Το καλό με εμένα είναι ότι δε τη φοβάμαι τη δουλειά. Η μαμά μου ήταν καθαρίστρια και επειδή όταν ήμουν μικρός δεν είχε που να με αφήσει με έπαιρνε μαζί της στη δουλειά. Την έβλεπα να ιδρώνει και να κουράζεται και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω.

Υπήρξατε ποτέ σπάταλος;

Μόνο, αν θέλω να κάνω ένα δώρο σε κάποιον φίλο μου που μου έχει σταθεί, αλλά αυτό δεν το θεωρώ σπατάλη, αλλά ένδειξη αγάπης.

Στις γυναίκες θα φροντίσετε να κάνετε ένα ωραίο δώρο για να κάνετε εντύπωση;

Δεν το κάνω για να την εντυπωσιάσω, γιατί είμαι συναισθηματικός. Είχα για παράδειγμα μια σχέση στο παρελθόν με μια κοπέλα και ήξερα ότι της αρέσουν πολύ τα γαλλικά macarons. Και αποφάσισα λοιπόν να της τα φέρω φρεσκότατα από το Παρίσι κατευθείαν από το εργαστήριο. Έκανα μάλιστα ξεχωριστά, διπλή παραγγελία σε δύο φίλους μου, για να είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν στην ώρα τους! (γέλια) Δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε από την κυρία αυτή, γιατί μου είπε: «Εντάξει, δεν πήγες και μόνος σου να τα φέρεις!»


https://www.instagram.com/p/CLEtTAwpTRz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Θα παντρευτούμε με πολιτικό γάμο, μόνο με τους κουμπάρους και τα παιδιά μας»

Πρόσφατα δηλώσατε ότι παντρεύεστε. Κάνατε χιούμορ ή όντως ισχύει;

Αλήθεια είναι, παντρεύομαι. Το έχω συζητήσει μαζί της, είναι μια ξεχωριστή γυναίκα και πολύ δυναμική, έχουμε σχέση εδώ και ένα χρόνο. Και για να δεις τη διαφορά με το προηγούμενο παράδειγμα, όταν της είπα ότι τώρα που αποφασίσαμε να παντρευτούμε θα πρέπει να σου πάρω και ένα δαχτυλίδι, μου απάντησε «Δεν θέλω δαχτυλίδια, εγώ θέλω απλά να είμαστε μαζί!»

Θα κάνετε πολιτικό γάμο ή θρησκευτικό;

Το συζήτησα πρώτα με τους κολλητούς μου, οι οποίοι είχαν μια πολύ ωραία ιδέα, να κάναμε τον πολιτικό γάμο σε ένα ωραίο ξενοδοχείο στη Βόρειο Ελλάδα δίπλα από ένα ποτάμι, να πηγαίναμε μετά να κάναμε rafting και κλείναμε με μια ωραία μικρή γιορτή. Aλλά μόλις της το είπα μου απάντησε «εγώ τέτοιες γελοιότητες δεν τις κάνω» (γέλια) . Και επειδή κατά το ήμισυ είναι Γερμανίδα στην καταγωγή, μου ζήτησε απλά πράγματα. Να παντρευτούμε έχοντας δίπλα μας μόνο τους μάρτυρες και τα παιδιά μας. Το δικό μου γιο και το δικό της από τον πρώτο της γάμο. Θα κάνουμε το γάμο μας, μόλις τελειώσει και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ζεί και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού.

souxes alexandris

«Ο Προύσαλης θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους συγχωριανούς του. Είναι δημοκράτης»

Ας πάμε λίγο στις Άγριες Μέλισσες. Την περίοδο της δικτατορίας που είναι το κύριο στοιχείο στη φετινή σεζόν τη ζήσατε ως παιδί;

Ήμουν 8 χρονών, αλλά δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα, γιατί και ο πατέρας μου δεν ασχολούνταν με τα πολιτικά. Απλά με ενοχλούσε αυτή η διάχυτη αίσθηση του να μην είσαι ελεύθερος.

Ο Προύσαλης ως διοικητής της αστυνομίας του Διαφανίου, τραβά μεγάλα ζόρια...

Ναι, γιατί έχει να δώσει λόγο και στο στρατό και στον Λυκογιάννη και σε όλους τους υπόλοιπους που λειτουργούν παρακρατικά. Ο Προύσαλης θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί τους συγχωριανούς του, γιατί δεν συμφωνεί με όσα συμβαίνουν. Θέλει ησυχία στο χωριό του και είναι δημοκράτης.

Θα αντιμετωπίσετε μια στιγμή πολύ δύσκολη στο μέλλον;

Όσο ξέρουμε ναι θα βρεθεί και σε άλλες δύσκολες στιγμές ο Προύσαλης, όπως έγινε και με την πλαστή ταυτότητα της Ελένης που νευρίασε αρχικά αλλά μετά τους είπε «ας προσέχουμε λιγάκι» . Θα προσπαθήσω να τους προστατέψω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιώργος Σουξές: Ο διοικητής από τις Άγριες Μέλισσες μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση του

Άγριες Μέλισσες: Η απρόσμενη σκηνή Δούκα-Προύσαλη και 16 tweets που την αποθέωσαν

Άγριες Μέλισσες: Όταν ο Προύσαλης έπαιζε στο Παρά Πέντε