Η LP στο Queen.gr: «Θέλω να ζήσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή»

Sabine Camhi
Η LP στο Queen.gr: «Θέλω να ζήσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή»

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, Churches, η LP που τόσο αγαπήσαμε με το Lost on You δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη στο Queen.gr, μας μιλά για τα νέα της τραγούδια και την επιθυμία της να τραγούδησει το 2022 μπροστά σε ελληνικό κοινό.

Το πρώτο τραγούδι της LP (Laura Pergolizzi) που άκουσα ήταν το «Lost On You» που κυκλοφόρησε το 2015 και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Ακόμα το θυμάμαι να παίζει στο ραδιόφωνο non stop, να κάνω lip-syncing και να χορεύω. Από τότε, παρακολουθούσα σταθερά την LP και ήθελα να απολαμβάνω τις μουσικές της. Μέχρι που έμαθα πως μόλις βγήκε στην κυκλοφορία το νέο της άλμπουμ και είπα… Να, η ευκαιρία!

Μιλήσαμε για το «Churches, για την πανδημία, την αγάπη της για την Ελλάδα και την περιοδεία που ετοιμάζει μέσα στο 2022 προκειμένου να προωθήσει το πιο uptempo άλμπουμ της μέχρι σήμερα.



Το Lost on You που αγαπήσαμε τόσο! Ποιο από τα νέα τραγούδια της LP θα γίνει το αγαπημένο σου για το 2022;

Ποια ήταν η συγγραφική διαδικασία που ακολουθήσατε για το νέο σας άλμπουμ; Τι σας ενέπνευσε να το γράψετε;

Είχα μια ιδέα για ένα τραγούδι που ήθελα να γράψω, που λεγόταν «Churches». Αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα για το νέο άλμπουμ. Νιώθω πως μπορείς να σκεφτείς πολλά πράγματα με αυτήν την λέξη. Ήθελα να μιλήσω για κάτι που μου συνέβη όταν βρισκόμουν στην Ρωσία. Επισκεπτόμαστε κάποιες εκκλησίες και αν είσαι γυναίκα σου ζητούν να καλύψεις το κεφάλι σου... με σταμάτησαν όταν προσπάθησα να μπω και δεν μπήκα. Αν όλοι κάλυπταν τα κεφάλια τους - αν ήταν και οι άνδρες και οι γυναίκες - τότε θα το καταλάβαινα

Είμαι πνευματικός άνθρωπος, πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στον Ιησού Χριστό. Προσεύχομαι. Δεν θέλω να κατακρίνω άλλους ανθρώπους. Νομίζω ότι η θρησκεία είναι μια παρηγοριά για τους ανθρώπους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε μια Εκκλησία μέσα μας και αυτό βέβαια είναι ιερό. Η θρησκεία για μένα είναι αγάπη.



Πώς επηρέασε η πανδημία εσάς και τη δουλειά σας; Ήταν ευκολότερο ή δυσκολότερο να γράψετε μέσα στο lockdown;

Χωρίς την πανδημία, πιθανότατα 5 ή 6 τραγούδια δεν θα περιλαμβάνονταν στο άλμπουμ μου. Ένα τραγούδι, το «One Last Time», που ξεκίνησα να γράφω πριν από την πανδημία πήρε διαφορετικό νόημα εκείνη την δύσκολη περίοδο βλέποντας στις ειδήσεις τους ανθρώπους να λένε αντίο στους αγαπημένους τους μέσω facetime. Έχω χάσει και τους δύο μου γονείς, αλλά αν έπρεπε να πω αντίο στην μητέρα ή στον πατέρα μου με αυτόν τον τρόπο θα τρελαινόμουν. Και νομίζω πως αυτό φάνηκε στους στίχους αυτού του συγκεκριμένου τραγουδιού. Αυτό το άλμπουμ με βοήθησε να διαχειριστώ την πανδημία, ήταν σαν θεραπεία για μένα.



Πώς σας φάνηκε η εμπειρία των γυρισμάτων των μουσικών βίντεο για το Conversation και το Goodbye;

To «Conversation» ήταν πολύ fun και απλό. Κάναμε ένα lyric video – μέσα σε 2 λήψεις ήταν έτοιμο. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία τραγούδια που ξεκίνησα να γράφω πριν την πανδημία. Στο τέλος του 2020 χώρισα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Αυτό ήταν το τελευταίο τραγούδι που έγραψα για εμάς, ελπίζοντας πως μπορούσα να σώσω την σχέση. Το «Conversation» είναι ουσιαστικά μια συζήτηση με τον εαυτό μου, στο οποίο προσπαθώ να κατανοήσω όλη αυτήν την κατάσταση.

Το «Goodbye» είναι σαν μια συνέχεια του βίντεο για το «One Last Time». Ήθελα να δείξω πως πρέπει να λες «αντίο» σε πράγματα που σε κρατάνε πίσω, είτε αυτές είναι κάποιες ιδέες, κάποιες σχέσεις ή οτιδήποτε άλλο. Πολλοί από εμάς μένουμε σε καταστάσεις που δεν μας κάνουν καλό και πρέπει να πούμε «αντίο» σε αυτές.



Πού γυρίστηκε το «Goodbye»; Στο Λος Άντζελες;

Μια εβδομάδα πριν γυρίσουμε αυτό το βίντεο, ο φίλος μου ο Will με κάλεσε στο ιστιοπλοϊκό του. Είναι και αυτός μουσικός, γράφει μουσική με αυτή τη γιγάντια άρπα που λέγεται Earth harp. Με εντυπωσίασε πραγματικά η ιστιοπλοΐα. Και έτσι τον ρώτησα αν ήθελε να κάνει το music βίντεο μαζί μου και δέχτηκε. Τελικά καταλήξαμε να το γυρίζουμε σε ένα ιστιοπλοϊκό 16 μέτρων.



Έχετε συνεργαστεί και γράψει τραγούδια για διάσημα ονόματα όπως τις: Rihanna, Cher, Rita Ora, Christina Aguilera. Υπήρχε κάποια με την οποία χαρήκατε ιδιαίτερα την εμπειρία και τη συνεργασία;

Μου άρεσε πολύ η συνεργασία με την Leona Lewis. Συνεργάστηκα και με την Cyndi Lauper μια φορά. Παρόλο που κανένας δεν έχει ακούσει το τραγούδι, αυτή ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μένα, επειδή την θαυμάζω τόσο πολύ ως τραγουδίστρια. Επίσης, αν και δεν συνεργαστήκαμε, η Celine Dion έβαλε ένα από τα τραγούδια που προοριζόταν για το επόμενο άλμπουμ μου στον πιο πρόσφατο δίσκο της, «Courage». Πριν απ’ αυτό, την είδα σε κάποιες συνεντεύξεις να λέει ότι με συμπαθεί και ότι θέλει να ηχογραφήσει τραγούδια μαζί μου. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πολύ. Θεωρώ ότι μπορώ να της γράψω ένα ακόμα καλύτερο τραγούδι.


https://www.instagram.com/p/CVDZwXmFjg7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Αγαπώ τον Post Malone. Φαίνεται ένας πολύ διασκεδαστικός άνθρωπος. Και ο Bruno Mars επίσης, τον οποίο γνωρίζω λιγάκι. Οπότε θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιους όπως αυτούς τους δύο.

Αν είχατε ένα μήνυμα να στείλετε στους θαυμαστές σας, ποιο θα ήταν αυτό;

Σας αγαπώ και ανυπομονώ να σας δω.



Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους καλλιτέχνες που τώρα ξεκινάνε το μεγάλο τους ταξίδι;

Να είστε όσο πιο παραγωγικοί μπορείτε. Γράψτε όσα περισσότερα τραγούδια μπορείτε. Είναι ο μόνος τρόπος να βρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζονται πραγματικά πολλά τραγούδια. Θα γράψετε επίσης πολλά τραγούδια που δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά. Έχω κάποιους μέντορες και φίλους που είναι κορυφαίοι τραγουδοποιοί, τα τραγούδια που έχουν γράψει θα σε κάνουν να ζαλιστείς, αλλά έγραψαν και πολλά άσχημα τραγούδια. Και εγώ το ίδιο… Βγείτε από την ζώνη άνεσής σας… Απλώς βγείτε εκεί έξω και προσπαθήστε να παίξετε αυτά τα τραγούδια.

Πώς ξεφεύγετε από την καθημερινότητά σας και πώς αντιμετωπίζετε το άγχος σας;

Απλά μου αρέσει να βγαίνω με φίλους, οργανώνω πάρτι στο σπίτι μου, περνάω χρόνο με τον σκύλο μου, κάνω πολύ yoga, η οποία με βοηθάει πολύ με το άγχος…

Έχετε ταξιδέψει ποτέ στην χώρα μας;

Θέλω να ζήσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή! Αγαπώ την Αθήνα. Έχω ταξιδέψει μόνο εκεί και στην Θεσσαλονίκη. Πρέπει να επισκεφτώ τα πανέμορφα νησιά… τη Σαντορίνη, τη Μύκονο. Ίσως φέτος καταφέρω και το κάνω. Η Ελλάδα είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο. Οι άνθρωποι, το φαγητό… Απίστευτα.

Θα θέλαμε πολύ να σας δούμε να τραγουδάτε live εδώ στην Αθήνα, γι' αυτό αναρωτιόμαστε αν σκοπεύετε να κάνετε συναυλία εδώ στο μέλλον;

Πρέπει να έρθω σύντομα, δεν ξέρω την ακριβή ημερομηνία. Θα είμαι εκεί το συντομότερο.

FYI: Το νέο album της LP, Churches, περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια:

1. When We Touch
2. Goodbye
3. Everybody’s Falling in Love
4. The One That You Love
5. Rainbow
6. One Last Time
7. My Body
8. Angels
9. How Low Can You Go
10. Yes
11. Conversation
12. Safe Here
13. Can’t Let You Leave
14. Churches
15. Poem

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Leona Lewis αποκλειστικά στο Queen.gr: «Ανυπομονούσα να δώσω χαρά στον κόσμο για τα Χριστούγεννα»

Denise Gough: «Στην Ελλάδα ερωτεύομαι τον εαυτό μου»