Κατερίνα Διδασκάλου: «Δεν θέλω να αλλοιωθώ. Θέλω να μεγαλώσω όμορφα με λίγες ρυτίδες παραπάνω»

Κατερίνα Μπούσιου
Κατερίνα Διδασκάλου: «Δεν θέλω να αλλοιωθώ. Θέλω να μεγαλώσω όμορφα με λίγες ρυτίδες παραπάνω»

Από το tapping στον αισθητικό βελονισμό, σε όσα άλλαξαν στην ζωή της, αλλά και στο μεγάλο φινάλε της Μυρσίνης, ενός ρόλου που άφησε την δική του ιστορία, στις Άγριες Μέλισσες. 

Τα τελευταία 3 χρόνια είναι η μεγάλη κυρία του Θεσσαλικού κάμπου, η αξεπέραστη αλλά και μοχθηρή Μυρσίνη Σεβαστού, στις Άγριες Μέλισσες. Και εδώ και 11 χρόνια, είναι η Ερατώ, σε ένα μοναδικό θεατρικό ρεκόρ με την παράσταση «Η πόρνη από πάνω». Η Κατερίνα Διδασκάλου με την αξεπέραστη γοητεία, την φινέτσα, το χιούμορ και την ειλικρίνειά της, μοιράζεται τις σκέψεις της στο Queen.gr για την ομορφιά και τον χρόνο που περνά, για τις αλλαγές του έφερε το #metoo στο θέατρο, για το πόσο έχει αλλάξει η ίδια τα τελευταία χρόνια και πως θα ήθελε ιδανικά να κλείσει αυτός ο υπέροχος κύκλος των Άγριων Μελισσών. Της σειράς που άνοιξε νέους δρόμους στην ελληνική μυθοπλασία και στην τηλεόραση. Λίγο πριν ανοίξει τα φτερά της σε νέους ορίζοντες και μία κινηματογραφική παραγωγή με θέμα την Μελίνα Μερκούρη.

Πιστεύεις ότι ζούμε μία περίεργη εποχή; Πως το βιώνεις;

Εδώ και μία δεκαετία ζούμε σε περίεργη εποχή. Είχαμε capital control, οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμο. Δυστυχώς πόλεμοι γίνονται συνέχεια στον κόσμο, αλλά μόνο όταν γίνονται κοντά μας, αφυπνιζόμαστε.

«Έχω μάθει πια να συγχωρώ»

Σε τι έχεις αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

Νιώθω ότι γίνομαι πιο ανεκτική, ακούω πιο καλά τους γύρω μου. Και διαπιστώνω πως μόνο με ευγνωμοσύνη δημιουργείς το παρόν και το μέλλον. Δεν σημαίνει αυτό πως και εγώ ως άνθρωπος δεν έχω εξάρσεις ή δεν θυμώνω, αλλά δεν τα κρατώ πια μέσα μου. Συγχωρώ. Είναι μεγάλη υπόθεση να συγχωρείς, είναι μεγάλη ελευθερία.

Μέσα σου αισθάνεσαι πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να τελειώσουν οι Άγριες Μέλισσες; Νιώθεις πια πλήρης, νιώθεις πως ο κύκλος πρέπει να κλείσει;

Το τέλος δεν το αποφασίζουμε εμείς οι ηθοποιοί, αλλά ο κόσμος. Όπως συμβαίνει και με την παράσταση μου «Η πόρνη από πάνω» που οδεύει στον 11ο χρόνο. Οι Άγριες Μέλισσες είναι στο απόγειο τους, αλλά οι σεναριογράφοι και η παραγωγή είχαν ήδη αποφασίσει να τελειώσει η σειρά. Η οποία, κακά τα ψέματα έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Η τηλεόραση πλέον θα χωρίζεται στην εποχή προ των Μελισσών και μετά. Ήταν μεγάλο δώρο ο ρόλος μου ως Μυρσίνη, αυτή η πολυσχιδής και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Ήταν υπέροχο, γιατί την αγκάλιασε ο κόσμος, ενώ δεν ήταν ο καλός χαρακτήρας της σειράς. Με σταματούν στο δρόμο και μου μιλούν για την ερμηνεία και αυτό για εμένα είναι σημαντικό. Στην δουλειά μας ωστόσο, η επιτυχία είναι θέμα συλλογικής δουλειάς.

Ήταν μίας μορφής πρόκληση για εσένα αυτός ο ρόλος;

Σίγουρα, γιατί δεν ήταν μονοδιάστατος.

Επειδή είσαι ενεργή και θεατρικά, βλέπεις ότι έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές, μετά το #metoo;

Νομίζω πως όντως έχουν αλλάξει τα πράγματα και μάλιστα προς το καλύτερο. Κάποιοι μπήκαν στην θέση τους. Δημιουργείται μία καινούργια πραγματικότητα και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Θεωρούμε πια νίκη, αυτό που θα πρέπει να ήταν αυτονόητο στην δική μας δουλειά.


Πως καταφέρνεις με όλα αυτές τις δραστηριότητες που έχεις να αποφορτίζεσαι, να διώχνεις τα σημάδια της κούρασης από το σώμα και από την ψυχή σου; Είσαι εκπαιδευμένη με τον τρόπο ζωής που κάνεις;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (γέλια). Πιστεύω πως όταν θέλεις κάτι να κάνεις, βρίσκεις τον χρόνο. Κάνω όταν πρέπει και κάποιες επιλογές. Έχω και κάποιες μέρες δικές μου για ξεκούραση, τουλάχιστον από το θέατρο. Η γυμναστική επίσης αλλά και η γιόγκα έχουν γίνει μέρος της ζωής μου. Κρατάνε σε εγρήγορση το σώμα μου. Και το σώμα για τον ηθοποιό, όπως είναι και η φωνή του, είναι και εργαλείο της δουλειάς του.

https://www.instagram.com/p/CWNZR1zIKCi

Έχεις κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς;

Μικρή δεν είχα ρουτίνα ομορφιάς, πρόσφατα την απέκτησα. Η συνεργασία με την Frezyderm με αφύπνισε. Βλέπω στις φετινές μου φωτογραφίες, πως το δέρμα μου δείχνει καλύτερο. Παλαιότερα δεν έβαζα τακτικά κρέμα ημέρας και νύχτας, ούτε καθάριζα πρωί και βράδυ το πρόσωπο μου. Αλλά ξέρεις τι με έσωσε; Δεν κάπνιζα και δεν έπινα. Ο τρόπος ζωής που έκανα με βοήθησε πολύ και βοήθησε και το δέρμα μου.

https://www.instagram.com/p/CUVWPAxo8cB

«Ούτε μεσοθεραπεία δεν έχω κάνει. Προτιμώ μερικές ρυτίδες παραπάνω, φοβάμαι μην αλλοιωθώ»

Άλλαξε το δέρμα σου και από τις τρεις εγκυμοσύνες σου;

Είχα τρεις πολύ καλές εγκυμοσύνες και έβαζα μόνο λάδι στο δέρμα μου. Ήταν σα να το αποζητούσε το σώμα μου. Υπήρξα όμως τυχερή με τις εγκυμοσύνες μου, γιατί δεν πήρα πολλά κιλά και δεν άλλαξε το δέρμα μου. Πρόσεχα επίσης πολύ την διατροφή μου. Δεν είμαι αυτό που λέμε: «Τρώω, τρώω και δεν παχαίνω».

Αν χρειαζόταν, θα τολμούσες μία αισθητική επέμβαση;

Να σου πω την αλήθεια, όλο και το γυροφέρνω στο μυαλό μου, αυτό το ενδεχόμενο. Από την άλλη πλευρά, επειδή έχω πολύ λεπτό δέρμα και θα φανεί οτιδήποτε τολμήσω, δεν έχω κάνει κάτι ακόμη. Ούτε μεσοθεραπεία δεν έχω κάνει. Φοβάμαι μήπως φανεί η μεγάλη διαφορά, μήπως τελικά φανώ ως άλλη. Βλέπω τις μεγαλύτερες σταρ του Hollywood, οι οποίες έχουν πολλά χρήματα και πηγαίνουν στους καλύτερους πλαστικούς και πάλι δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Δεν λέω μεγάλα λόγια, αλλά καμιά φορά σκέφτομαι, μήπως αφήσω τον εαυτό μου μόνο του να μεγαλώσει όμορφα. Προτιμώ μερικές ρυτίδες παραπάνω, από το να αλλοιωθεί το πρόσωπό μου.

https://www.instagram.com/p/CbnSeQesh3a

Σκέφτηκες κάποια άλλη εναλλακτική προσέγγιση;

Κάνω tapping, κάνω μικρά ελαφρά «χτυπήματα» με τα δάχτυλα, στους μεσημβρινούς του προσώπου, στα μήλα, γύρω από τα μάτια. Την ώρα που κάθομαι στον καναπέ και παρακολουθώ κάτι στην τηλεόραση, κάνω tapping. Βοηθά πολύ στην ενεργοποίηση του κολλαγόνου, ενεργοποιεί τα νεύρα, ενώ με ηρεμεί και πνευματικά. Επίσης, ανακάλυψα πρόσφατα και τον αισθητικό βελονισμό. Έκανα δύο συνεδρίες πριν την πανδημία αλλά θέλω τώρα να ξανακάνω, γιατί είδα πολύ καλά αποτελέσματα.

https://www.instagram.com/p/CaUp4-wpHIL

Ποιο θα είναι το τέλος της Μυρσίνης αν το γνωρίζεις ήδη από τους σεναριογράφους ή πως θα ήθελες εσύ να δεις την ηρωίδα σου να κλείνει τον τρίτο κύκλο των Άγριων Μελισσών; Βιολογικά ή συναισθηματικά;

Δεν νομίζω να περάσει σε άλλη υπόσταση η Μυρσίνη. Δεν ξέρω όμως πως θα είναι το τέλος της. Νομίζω ότι αυτό το σκέφτονται ακόμη οι σεναριογράφοι μας. Επικεντρώνομαι πια στο τώρα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον παραγωγό μας, τον κύριο Καραγιάννη αλλά και στον ΑΝΤ1, γιατί πίστεψαν πολύ αυτή την σειρά με αυτή την ιδιαίτερη αισθητική, η οποία άνοιξε νέους δρόμους στην τηλεόραση.