Ο Σταύρος Τσουμάνης δεν «παγιδεύτηκε» ποτέ στα εύκολα

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Σταύρος Τσουμάνης δεν «παγιδεύτηκε» ποτέ στα εύκολα

Ο «Θοδωρής», από τη σειρά του ANT1 «Παγιδευμένοι», μιλάει στο Queen.gr για το ξεκίνημα, την απόρριψη, τη μεγάλη αποδοχή από το κοινό, αλλά και το πώς δεν υποκύπτει στις πιέσεις της μητέρας του για spoilers.

Στα 26 του χρόνια ο Σταύρος Τσουμάνης, που έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Θοδωρής και αδελφός του Μιχάλη Λεβεντογιάννη στη σειρά «Παγιδευμένοι» έχει καταφέρει ήδη να είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά ονόματα της Gen Z στην τέχνη: στην τηλεόραση και στο θέατρο.

Από τις πρώτες παραστάσεις του έδειξε ένα εύρος ταλέντου σε ρόλους που δύσκολα ένας ηθοποιός της ηλικίας του θα κατάφερνε να ανταπεξέλθει.

Στη συνέντευξη μας μιλάει για τη δύσκολη αρχή, για την αποδοχή, για τα μηνύματα που λαμβάνει, για την απόρριψη, το πρόσωπο που ήταν το κίνητρο για να είναι φέτος στη σειρά, το όνειρό του να συνεργαστεί με τον Άρη Σερβετάλη αλλά και τα τηλεφωνήματα της μαμάς του που τον πιέζει για spoilers.

«Έχουν πλάκα όσα γράφουν αλλά δεν τα παίρνω προσωπικά»

Στη δραματική σχολή «Ίασμος», βρέθηκε σχεδόν από τύχη, επειδή πήγαιναν κάποιοι φίλοι του και σκέφτηκε να τους ακολουθήσει. Περίμενε ότι θα τα παρατήσει και θα ασχοληθεί μόνο με τη μουσική την οποία αγαπούσε, αλλά όπως λέει και ο ίδιος: «Μετά το πρώτο μάθημα, ένιωσα σαν να είχα ερωτευτεί». Η πρώτη του παράσταση ήταν στο έργο «Εκτός ορίων» στο πλευρό του Δημήτρη Κουρούμπαλη και σταδιακά ξεκίνησαν και οι μικροί ρόλοι στην τηλεόραση. Φέτος ήρθες και ο πρωταγωνιστικός ως «Θοδωρής Μαρκέτος» στη σειρά «Παγιδευμένοι», μόνιμο trend λόγω της επιτυχίας της, στα social media, ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

Με την Ιζαμπέλλα Μπλατσαβιά που παίζει στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», αλλά και με τον Μιχαήλ Ταμπακάκη που παίζει φέτος στο «Μαύρο Ρόδο», κάνατε μαζί πριν από 2 χρόνια το τηλεοπτικό σας ντεμπούτο, στην σειρά του Alpha, «Έρωτας μετά». Χαίρεσαι που και οι τρεις καταφέρατε να ξεχωρίσετε;

Φυσικά και χαίρομαι και έχω παρακολουθήσει και τις σειρές που συμμετέχουν. Πάνω από όλα είμαστε φίλοι και τους αγαπώ πάρα πολύ. Ο Μιχαήλ με είχε πάρει και τηλέφωνο για να δω τη σειρά και μου άρεσε πάρα πολύ στον ρόλο του, όπως και η Ιζαμπέλα. Χαίρομαι πολύ που με αυτά τα παιδιά ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίζουμε να «περπατάμε» μαζί.

https://www.instagram.com/p/B2bjLRHIMh0

Όταν εσύ ξεκίνησες ήταν δύσκολος «ο δρόμος»;

Ήταν αρκετά δύσκολα στην αρχή μετά τη σχολή. Μπορώ να σου πω πως φοβόμουν. Αλλά όπως λένε, αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν πρόκειται να μάθεις. Και αυτό έκανα.

https://www.instagram.com/p/Cf8vtZKrYbW

Μικρός αν σε ρωτούσαν «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις» τι απαντούσες;

Ότι θέλω να ανοίξω περίπτερο! (γελάει). Συμπαθούσα πάρα πολύ τον περιπτερά της γειτονιάς μου και θεωρούσα ότι βγάζει πάρα πολλά χρήματα. Οι γονείς μου με στήριξαν σε ό,τι αποφάσισα να κάνω, ίσως γιατί μου είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη από όταν ήμουν μικρός. Με άφησαν να έχω δικές μου επιλογές και όχι να «βουλιάζω» σε μία ζωή που δεν είναι δική μου.

pagidevmenoitsoumanis.jpg

Είχες άγχος όταν σου πρότειναν τον ρόλο του «Θοδωρή« στους «Παγιδευμένους»; Γιατί μιλάμε για έναν μεγάλο, έναν κομβικό ρόλο για τη σειρά;

Άγχος δεν είχα καθόλου. Γενικά δεν είμαι αγχωτικός. Το είδα ως πρόκληση, ως κάτι ιντριγκαδόρικο για να δουλέψω περισσότερο στις λεπτομέρειες. Ο ρόλος μου έχει αυτό που λέμε οι ηθοποιοί, «μεγάλο τόξο», πολλά επίπεδα υποκριτικής. Έπεσε μελέτη, ειδικά στην αρχή που είχαμε πάρει μαζεμένα τα πρώτα 15 επεισόδια. Τώρα έχω βρει τα πατήματά μου.

https://www.instagram.com/p/CjfLbAiqM7e

Μίλησέ μου για τη συνεργασία που έχεις με τον Παύλο Ορκόπουλο που κάνει τον μπαμπά σου και τον Στέφανο Κυριακίδη που υποδύεται τον παππού σου.

Είναι υπέροχοι και γλυκύτατοι και οι δύο. Είναι τόσο όμορφο που συνεργάζομαι με δύο ανθρώπους που έβλεπα πριν στην τηλεόραση.

Πώς είναι να δουλεύεις με τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη που κάνει τον αδελφό σου και την Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ; Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι..

Είναι επίσης πολύ ωραία. Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, είναι και ο λόγος που δέχθηκα τον ρόλο. Τον ξέρω πολλά χρόνια και τον αγαπώ πολύ. Ήταν εκείνος ένα σοβαρό κίνητρο για να είμαι στους «Παγιδευμένους». Το ίδιο αισθάνομαι και με την Μάρθα.

Από τις ερωτικές σκηνές στο viral βίντεο - Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης μάς δείχνει τον cool εαυτό του

Τις έπαιρνες «βαριά» τις πρώτες απορρίψεις στις οντισιόν, μόλις τελείωσες τη σχολή;

Συνέχεια έχουμε την απόρριψη στην δική μας δουλειά. Γινόταν στην αρχή, γίνεται όμως και τώρα. Δεν το παίρνω κατάκαρδα, γιατί πιστεύω ότι για κάποιο λόγο γίνονται όλα. Είμαι υπομονετικός και περιμένω το «μετά» να δω τι θα μου φέρει.

https://www.instagram.com/p/CisZIOqMKSv

Είσαι πια οικονομικά ανεξάρτητος και λίγο πιο σίγουρος για το μέλλον σου;

Τα τελευταία χρόνια ναι. Αλλά δεν φοβήθηκα ποτέ τη δουλειά. Αν δεν μπορούσα να δουλέψω ως ηθοποιός, δούλευα στο σέρβις σε μπαρ. Προτιμούσα να δουλεύω εκεί ακόμη και όταν μου πρότειναν μία δουλειά που δεν μου ταίριαζε.

Δίνονται πια ευκολότερα οι ευκαιρίες να κάνει ένα νέο παιδί,\ καριέρα στην τηλεόραση; Λόγω των πολλών σειρών μυθοπλασίας που υπάρχουν;

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως ευκολότερο ή δυσκολότερο. Σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό, ότι γίνονται όλο και περισσότερες σειρές και αυτό είναι πολύ θετικό. Για εμάς τους νεότερους ηθοποιούς αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερες επιλογές. Ενδεχομένως για να επιλέξουμε και καλύτερα αυτό που μας ταιριάζει.

https://www.instagram.com/p/CdYMQKhIFy1

«Η μαμά μου με ρωτά για τα spoilers αλλά δεν της τα αποκαλύπτω»

Διασκεδάζεις με όσα σου λένε ή σου γράφουν; Με το γεγονός πως είσαι πια αυτό που λέμε «γνωστός»;

Έχει πολλή πλάκα. Δεν το παίρνω προσωπικά. Με νοιάζει που αγαπούν τόσο πολύ τη σειρά που συμμετέχω.

https://www.instagram.com/p/ChAq1ZzLKeP

Παρακολουθείς τα τρολαρίσματα που σου κάνουν στο Twitter;

Όχι, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να τα δω. Είμαι εντελώς άσχετος με το Twitter αλλά θέλω πολύ να μπω και να δω τι γράφουν.

Με ποιον ονειρεύεσαι κάποια στιγμή να συνεργαστείς;

Θέλω πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον Άρη Σερβετάλη, μου αρέσει πολύ ως ηθοποιός. Αυτή είναι σίγουρα μία συνεργασία που θέλω να κάνω στο μέλλον.

Είσαι θαραλλέος και διεκδικητικός αν θέλεις να πετύχεις ένα στόχο σου;

Αν κάτι μου αρέσει πολύ, ναι, δεν έχω πρόβλημα να το διεκδικήσω μέχρι να πετύχω.

Η μαμά σου σε παίρνει να σε ρωτήσει spoilers για τη σειρά ή το αποφεύγει;

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μετά το τέλος του επεισοδίου με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: «έλα πες μου τι γίνεται μετά» (γελάει). Αλλά δεν λέω τίποτε για τη συνέχεια, δεν την αποκαλύπτω, ούτε στη μαμά μου!

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα