Η Μαριλένα Ράδου νιώθει τυχερή που έχει μαμά αισθητικό κι έμαθε από μικρή να είναι skincare addict

Μαρία Ροδίτη
Η Μαριλένα Ράδου νιώθει τυχερή που έχει μαμά αισθητικό κι έμαθε από μικρή να είναι skincare addict

Η πρόεδρος δικαστηρίου από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι», η Μαριλένα Ράδου, μιλά στο Queen.gr για όλα όσα αγαπούν να συζητούν και να κάνουν τα κορίτσια: μαλλιά, μακιγιάζ και skincare. Πόσο τακτική είναι η Μαριλένα με την beauty routine της και τι δε λείπει ποτέ από το νεσεσέρ της;

Η Κατερίνα Μαυρίδη είναι πρόεδρος δικαστηρίου και η ιδιότητά της εξηγεί απόλυτα το αυστηρό look, τα ολόισια, κατάξανθα μαλλιά και το καθωσπρέπει μακιγιάζ. Αυτά στους «Παγιδευμένους» του ΑΝΤ1, γιατί στην καθημερινότητά της η ηθοποιός, Μαριλένα Ράδου, είναι πολύ πιο χαλαρή και έτοιμη να πειραματιστεί με την εμφάνισή της. Τόσο, βέβαια, ώστε να είναι κολακευτικό το αποτέλεσμα και να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της το εκάστοτε μακιγιάζ και χτένισμα.

Η Μαριλένα είναι από εκείνα τα κορίτσια που καλεί τις φίλες της στο σπίτι για να ντυθούν μαζί, να βαφτούν και να φτιάξουν τα μαλλιά τους, είναι πιστή στον καθαρισμό της επιδερμίδας της και skincare addict… από κούνια. Γιατί με μαμά αισθητικό, πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς; Για τα μυστικά ομορφιάς της, τα beauty λάθη που έχει κάνει και την έφεραν αντιμέτωπη μέχρι και με έγκαυμα, τα ξανθά μαλλιά της και την εντατική περιποίησή τους και όλα εκείνα που αγαπούν να κάνουν οι γυναίκες μπροστά από τον καθρέφτη μιλά στο Queen.gr η Μαριλένα Ράδου.

Μαριλένα Ράδου: Η Πρόεδρος στους Παγιδευμένους δεν άλλαξε μόνο μία φορά τα μαλλιά της για έναν ρόλο

https://www.instagram.com/p/Ch68qGVsr7M

Στο Instagram ποζάρεις και με μακιγιάζ και χωρίς και έχεις υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Είσαι τακτική στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Ναι, είμαι πολύ τακτική. Μπορεί να υπάρξει μια φορά τον μήνα που θα κοιμηθώ βαμμένη από την πολλή κούραση, αλλά θα προσπαθήσω ακόμα και την επόμενη μέρα να επανορθώσω. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η μητέρα μου, η οποία είναι αισθητικός, οπότε από μικρή με έχει βάλει στα «πρέπει» και τα «μη» του skincare.

Υπάρχει κάποιο μυστικό ομορφιάς το οποίο να έχεις «κλέψει» από τη μαμά σου;

Υπάρχει ένα σπιτικό peeling-μάσκα, που φτιάχνει η μητέρα μου με συστατικά, όπως το λεμόνι, η ζάχαρη και το μέλι, αλλά δεν έχω μπει στη διαδικασία να το κάνω μόνη μου. Μου αρέσει να κάνουμε μαζί αυτήν τη skincare ιεροτελεστία.

https://www.instagram.com/p/Chem4PesqMp

Εσύ τι βήματα ακολουθείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Το πρωί σηκώνομαι, καθαρίζω το πρόσωπό μου με ειδικό σαπούνι, βάζω serum, κρέμα ματιών, κρέμα προσώπου και οπωσδήποτε αντηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι. Τα ίδια βήματα ακολουθώ και στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς.

Έχεις ένα συγκεκριμένο αντηλιακό που χρησιμοποιείς;

Ναι! Τρελαίνομαι εδώ και χρόνια για το αντηλιακό gel της Frezyderm, το Active Sun Screen Innovative Tinted Fluid.

Skincare συστατικό που να λατρεύεις, υπάρχει;

Λατρεύω τη φυσική αλόη και, μάλιστα, έχω γλάστρα στο μπαλκόνι μου. Συχνά χρησιμοποιώ το gel της ως μάσκα προσώπου.

https://www.instagram.com/p/CiuT4sXsxkX

Είμαι σίγουρη πως -εφόσον είσαι τόσο τακτική με τη skincare routine- θα είσαι και από τις γυναίκες που έχουν πάντα και παντού νεσεσέρ με καλλυντικά στην τσάντα τους. Τι θα βρω μέσα και τι δεν θα βρω ποτέ;

Εννοείται! Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα νεσεσέρ, το οποίο περιέχει οπωσδήποτε lip balm, το άρωμά μου και την αντηλιακή μου. Ποτέ δεν θα βρεις τσιμπιδάκι φρυδιών.

Γιατί; Τα φρύδια σου είναι πολύ καλοσχηματισμένα και πυκνά. Να φανταστώ ότι κι εκεί έχει βάλει το μαγικό χέρι της η μαμά σου;

Ευτυχώς, ναι. Πάντα η μητέρα μου με προστάτευε στο θέμα των φρυδιών. Επειδή έχω μεγάλα και πυκνά φρύδια, εκείνη ξεκίνησε να τα περιποιείται και δεν με άφηνε να τα πειράζω. Για να μη λέω, όμως, ψέματα κάποιες φορές που τα έβγαλα, έκανα λάθος, αλλά δεν ήταν ανεπανόρθωτο. Ανεπανόρθωτο λάθος έχω κάνει με το μηλόξυδο. Μου είπαν να βάλω σε μπατονέτα λίγο μηλόξυδο για να «κάψω» ένα σπυράκι, εγώ το έβαλα με βαμβάκι κι έπαθα έγκαυμα, γιατί το άφησα περισσότερη ώρα. Έπαθα έγκαυμα που το είχα έναν ολόκληρο μήνα και φαινόταν.

https://www.instagram.com/p/CjFZF7TM8PQ

Ας πάμε στα μαλλιά σου. Από την καστανή Σοφία του «Ήλιου» φέτος ερχόμαστε στην κατάξανθη Κατερίνα των «Παγιδευμένων». Έβαψες, από όσο γνωρίζω, τα μαλλιά για τον ρόλο και όλες ξέρουμε πόση περιποίηση χρειάζεται το ξανθό. Εσύ πώς το φροντίζεις;

Κάνω πολλές οργανικές θεραπείες με έλαια στο κομμωτήριο. Ειδικά τον μήνα της αλλαγής, έκανα τουλάχιστον 8 θεραπείες. Κι αυτό, γιατί τα μαλλιά μου είχαν μεγάλη ανάγκη μετά το ντεκαπάζ και τις ανταύγειες. Είχαν αγριέψει πολύ. Επίσης, χρησιμοποιώ ειδικό σαμπουάν από το κομμωτήριο, μάσκες με argan oil, αλλά και αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο, αν έχω ένα μισάωρο στη διάθεσή μου πριν λουστώ.

Στη σειρά σε βλέπουμε με πολύ αυστηρά, ίσια μαλλιά λόγω και του ρόλου σου ως πρόεδρος δικαστηρίου. Στην καθημερινότητά σου, ωστόσο, τολμάς; Πειραματίζεσαι με διαφορετικά χτενίσματα;

Ναι, γιατί με βαριέμαι. Έχω όλα τα εργαλεία hairstyling – από ψαλίδια και κώνους μέχρι πρέσες και κάθε είδους αξεσουάρ-, οπότε ανάλογα με τη διάθεσή μου, φτιάχνω και τα μαλλιά μου. Πιάνουν τα χέρια μου, οπότε και μπούκλες κάνω, και ίσιωμα, και ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Ακολουθείς τα beauty trends;

Μ’ αρέσει να παρακολουθώ τα beauty trends, αλλά δεν ακολουθώ πιστά τη μόδα. Ενημερώνομαι και κρατώ αυτό που μου αρέσει και μου ταιριάζει. Θα με δεις, δηλαδή, και με υπερπαραγωγή beauty look, αλλά και πολύ χαλαρή, ίσα-ίσα βαμμένη, ανάλογα με την περίσταση.

https://www.instagram.com/p/CiiJFyjscJR

Beauty icon έχεις; Θαυμάζεις πολύ κάποια γυναίκα για την ομορφιά που εκπέμπει;

Θαυμάζω και παρατηρώ πολύ τις γυναίκες έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή, μπορεί να δω μια κοπέλα στο διπλανό αυτοκίνητο ή στο καφέ και να μου αρέσει κάτι που έχει κάνει, να το θαυμάσω ή να το υιοθετήσω. Ανά διαστήματα μπορεί να ακολουθώ στο Instagram influencers που με εμπνέουν.

Υπάρχει κάποια beauty influencer που να παρακολουθείς αυτήν την περίοδο;

Παρακολουθώ πολύ την Κορίννα Τακαρόνη (@core.innaa), η οποία είναι make up artist και έχει τύχει να συνεργαστούμε. Έχει 30.000 followers στο Instagram, έβαψε την Ανδρομάχη όταν πήγε στη Eurovision, και γενικά έχει κάνει σοβαρές δουλειές. Τη θαυμάζω, γιατί έχω παρακολουθήσει όλη την πορεία της και θεωρώ ότι κάνει εξαιρετική δουλειά.