Η Ελένη Σακκά βρίσκει τον δικό της «παράδεισο» στη δύναμη που αντλεί από όσους αγαπάει

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη Σακκά βρίσκει τον δικό της «παράδεισο» στη δύναμη που αντλεί από όσους αγαπάει

Η Πολυξένη από τον «Παράδεισο των Κυριών» μιλάει στο Queen.gr για τις εκδηλώσεις θαυμασμού που δέχεται από τους fans της σειράς, για την ηπειρώτικη καταγωγή της, το ξεκίνημά της στην υποκριτική αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία γυναίκα της δικής της ηλικίας τη σημερινή εποχή. 

Τα τοπικά sites της Άρτας την αναφέρουν συχνά με περηφάνια για όσα κάνει επαγγελματικά και η 25 χρονη Ελένη Σακκά συνεχίζει να διατηρεί τις επαφές με τον τόπο καταγωγής της, πράγμα καθόλου passe για μία εκπρόσωπο της Gen Z. Φέτος τη γνωρίζουμε υποκριτικά ως «Πολυξένη» στον «Παράδεισο των Κυριών», όπου καλείται να κρατήσει τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας και ταυτόχρονα ζει το δικό της, προσωπικό, ερωτικό δράμα.

Η ηθοποιός μας μιλάει για το ξεκίνημά της, για τις εκδηλώσεις θαυμασμού από τους θαυμαστές της σειράς, για τον σύντροφο και την οικογένειά της που είναι η δύναμή της αλλά και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν για τις σύγχρονες γυναίκες.

https://www.instagram.com/p/CWtFV8ZMr3W

Θυμάσαι την πρώτη στιγμή που κατάλαβες ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Το ενδιαφέρον μου για την υποκριτική ξεκίνησε στα 16 μου όταν και παρακολούθησα την πρώτη μου θεατρική παράσταση. Γεννήθηκε κάτι μέσα μου. Σκέφτηκα πως θα ήταν αν ήμουν εγώ στη θέση τους. Έδωσα εξετάσεις, πέρασα στη σχολή της Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Αθήνα αλλά κατάλαβα σε μικρό χρονικό διάστημα ότι δεν ήταν αυτό που με γεμίζει. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω τις σπουδές στη δραματική σχολή. Εκεί συνειδητοποίησα πως το θέατρο ήταν πραγματικά αυτό που ήθελα να κάνω.

https://www.instagram.com/p/CgUeDPhMiuh

Υπήρξε κάποια στιγμή που είτε απομυθοποίησες τη δουλειά που κάνεις, είτε προς στιγμήν μετάνιωσες που την επέλεξες λόγω των δυσκολιών που συνάντησες;

Έχω νιώσει αρκετές φορές και ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Μπορώ να πω, μάλιστα, από τον καιρό που ήμουν ακόμη στη σχολή μου υπήρχαν δυσκολίες, αλλά δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη απομυθοποίηση. Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που κάνω τώρα. Είναι κάτι μαγικό για εμένα και είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο στη σημερινή εποχή για μία γυναίκα ηθοποιό να κάνει καριέρα; Υπάρχουν πια διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπιζαν χρόνια πριν στον ίδιο χώρο;

Αν μιλήσουμε σε ρεαλιστικό επίπεδο, τότε ήταν δυσκολότερο, καθώς υπάρχουν περισσότερες γυναίκες απ´ ότι άνδρες στον χώρο. Αν μιλήσουμε σε κοινωνικό επίπεδο και από τη σκοπιά του #metoo βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση ως προς τα ίσα δικαιώματα.

Αν τώρα πρέπει να απαντήσουμε στο κλασικό ερώτημα «Γυναίκα: Οικογένεια ή καριέρα», το θεωρώ εντελώς αναχρονιστικό. Τη σημερινή εποχή οι γυναίκες έχουν μπει δυναμικά στον εργασιακό στίβο, οι οικογενειακοί ρόλοι είναι πολύ πιο ευέλικτοι και μπορούν πολύ ευκολότερα να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια. Και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα.

Ποιο είναι το ωραιότερο πράγμα που σου έχει πει ένας θαυμαστής σου ή μία θαυμάστριά σου;

Πριν ένα χρόνο όταν υποδυόμουν ένα 19χρονο αρκετά ατίθασο κορίτσι (σ.σ στη σειρά του Open «Τελευταία ώρα»), με σταματάει μία κυρία σε ένα κατάστημα, με κοιτάζει και μου λέει: «Μπράβο είσαι ίδια με τη σειρά». Ελπίζω να αναφερόταν στα εξωτερικά μου χαρακτηριστικά και όχι στα στοιχεία του ρόλου (γέλια).

https://www.instagram.com/p/B_fs-Jyg5G2

Αισθάνεσαι άνετα με την αναγνωσιμότητα που έχει φέρει η επιτυχία του «Παραδείσου των Κυριών»;

Ο κόσμος ταυτίζεται με τον ρόλο και όχι με τον ηθοποιό ως άτομο. Μέχρι στιγμής και με αυτόν τον ρόλο δεν έχω βρεθεί σε κάποια άβολη κατάσταση, ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα.

Η Ευαγγελία Συριοπούλου ζει στον δικό της παράδεισο με τον σύζυγο και το γιο τους

https://www.instagram.com/p/CjzviWgsjfH

Ποιος είναι ο δικός σου «παράδεισος»;

Οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου. Η οικογένεια μου, ο σύντροφος μου και οι φίλοι μου. Αυτοί είναι η δύναμη μου. Αυτός είναι ο δικός μου παράδεισος.

https://www.instagram.com/p/CkEBrKpso4X

Σε ένα site της Άρτας, σε αναφέρουν με καμάρι ως την «Αρτινή ηθοποιό που κάνει καριέρα». Έχεις κρατήσει δεσμούς με τον τόπο καταγωγής σου;

Όταν ήμουν 18 ετών, ήθελα όσο τίποτα άλλο να ανεξαρτητοποιηθώ και να ζήσω σε μια άλλη πόλη μόνη μου. Όσο περνούν όμως τα χρόνια συνειδητοποιώ ότι έχω όλο και μεγαλύτερη ανάγκη να επισκέπτομαι πιο συχνά τον τόπο μου καθώς εκεί βρίσκεται η οικογένεια μου. Είναι το μέρος που αγαπώ, που μεγάλωσα και έχω πολλές αναμνήσεις από αυτό.

Πες μου κάτι που θα ήθελες να κάνει στο μέλλον. Για παράδειγμα, σε πέντε χρόνια από σήμερα…

Σε πέντε χρόνια από τώρα; Αχ, θέλω να κάνω τόσα πράγματα που δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Λοιπόν, θα ήθελα να έχω κάνει ένα ταξίδι που ονειρεύομαι εδώ και πολλά χρόνια και όλο το αναβάλλω.

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα