Η Γεωργία Μεσαρίτη καταδεικνύει μέσα από τον ρόλο της στο «Κάνε ότι Κοιμάσαι» το σχολικό bullying

Κατερίνα Μπούσιου
Η Γεωργία Μεσαρίτη καταδεικνύει μέσα από τον ρόλο της στο «Κάνε ότι Κοιμάσαι» το σχολικό bullying

Η «Νάσια», από το «Κάνε ότι Κοιμάσαι» της ΕΡΤ, μιλάει στο Queen.gr για το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου, για τα θέματα σχολικού εκφοβισμού και bullying που πραγματεύεται η σειρά στη σκιά μιας δολοφονίας αλλά και τα δικά της όνειρα στην υποκριτική. 

Η σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι» είναι η έκπληξη της φετινής, τηλεοπτικής σεζόν. Ξεχώρισε από το πρώτο της επισόδειο για το καλογραμμένο σενάριο, το σασπένς και την κινηματογραφική της αισθητική και μέσα σε αυτό το πλαίσιο μας συστήθηκε -και την προσέξαμε αμέσως- και η 24άχρονη Γεωργία Μεσαρίτη, η τηλεοπτική κόρη του Σπύρου Παπαδόπουλου. Η νεαρή ηθοποιός αποκαλύπτει στο Queen.gr το μεγάλο προτέρημα του πρωταγωνιστή της σειράς, το πόσο τη βοήθησε να ξεπεράσει το άγχος της και αναλύει το μεγάλο θέμα του bullying και του σχολικού εκφοβισμού, πράγματα με τα οποία καταπιάνεται η σειρά στη σκιά μίας δολοφονίας, στην οποία και εκείνη είναι συμμέτοχος ως μάρτυρας.

«Υπήρξα ένα πολύ ντροπαλό παιδί»

Η Γεωργία, αν δεν ήταν ηθοποιός, θα εξασκούσε σήμερα το επάγγελμα του οικονομολόγου, γιατί αυτή την κατεύθυνση διάλεξε αρχικά ως αντικείμενο σπουδών. Η υποκριτική, όπως λέει, εκτός από αγάπη ήταν και μία διέξοδος για να καταπολεμήσει τη συστολή που είχε ως έφηβη. Ένα φεστιβάλ στο εξωτερικό στάθηκε η αφορμή να σπουδάσει ηθοποιός αλλά δεν εγκατέλειψε και τις σπουδές στα Οικονομικά, κάνοντας έτσι και το χατήρι των γονιών της και «να έχει η κόρη τους μία μελλοντική, επαγγελματική ασφάλεια».

Στο «Κάνε ότι Κοιμάσαι», της δόθηκε μία χρυσή ευκαιρία. Γιατί υποδύεται τη «Νάσια, την κόρη του Σπύρου Παπαδόπουλου και της Μαρίνας Ασλάνογλου και αυτό το «βάπτισμα του πυρός» στην τηλεόραση έγινε στις ιδανικότερες συνθήκες για μία πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιό.

https://www.instagram.com/p/Ci3THBWoDx6

Η σειρά ξεκινά με την δολοφονία της Μαρίνας Ασλάνογλου που υποδύεται την μητέρα της «Νάσιας», με εκείνη παρούσα. Τραυματίζεται σοβαρά και τώρα που έχει βγει από το κώμα, η αστυνομία περιμένει από εκείνη να φωτίσει το μυστήριο της δολοφονίας. Μόνο που η ζωή της μητέρας της, της ίδιας και του πατέρα της, έχει ακόμη πολλά κρυμμένα μυστικά που δεν θα αργήσουν να βγουν στο φως.

Η «Νάσια» είναι μία έφηβη που κάνει την επανάστασή της σε δύσκολες οικογενειακές συνθήκες. Την δική σου εφηβεία πώς την πέρασες;

Μέσα στην εφηβεία υπήρξα ένα παιδί που ήμουν πιο ντροπαλό, που είχα μεγαλύτερη συστολή, αλλά μέσα απο την τέχνη βρήκα τρόπους να εκφραστώ δημιουργικά.

https://www.instagram.com/p/Ck0LDoftfcI

Υπήρξε ένα ερέθισμα, μία ταινία ενδεχομένως, κάτι που είδες στο θέατρο για να πάρεις την απόφαση να γίνεις ηθοποιός;

Στα 17 μου συμμετείχα στο θεατρικό φεστιβάλ στο Bad Hersfeld της Γερμανίας. Εκεί βρίσκονταν παιδιά απο 7 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Όταν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους κατάλαβα αμέσως που ανήκω και εκεί ήταν που πήρα την απόφαση να σπουδάσω υποκριτική.

https://www.instagram.com/p/CfmzGp5t1qX

Οι σπουδές στα Οικονομικά προέκυψαν από την ανάγκη να έχεις και μία πιο σταθερή επαγγελματική βάση στη ζωή σου;

Ήταν περισσότερο η ανάγκη των γονιών μου να είμαι ασφαλής και να έχω ένα σταθερό εισόδημα. Με το που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη έφυγα αμέσως για Αθήνα ώστε να σπουδάσω υποκριτική. Δεν θα άλλαζα ποτέ αυτή τη διαδρομή, ήταν μια σχολή που επέλεξα και μου άρεσε πολύ. Επίσης σ' αυτό το διάστημα δημιούργησα πολύ όμορφες φιλίες. Αισθάνομαι οτι υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που στο καθένα με περιμένει μια οικογένεια και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ευγνώμων γι'αυτό.

https://www.instagram.com/p/CUAsjX5N-zo

Στη σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι» έχουμε δει να περιγράφονται θέματα σοβαρά όπως η σχολική βία και το bullying. Είσαι παιδί αυτής της γενιάς. Βίωσες στο περιβάλλον σου αντίστοιχες καταστάσεις όταν ήσουν μαθήτρια;

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως το bullying, συμβαίνει ακόμα και εκεί πού δεν το περιμένουμε. Έχουμε συνηθίσει να δέχεται bullying ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό αλλά αυτό γίνεται και όταν ένα παιδί ξεχωρίζει και διακρίνεται σε έναν τομέα της ζωής του.

«Τι αγωνία είναι αυτή»; - Το κοινό λαχτάρησε με το ξύπνημα της Νάσιας στο «Κάνε ότι κοιμάσαι»

https://www.instagram.com/p/CkJmvo5r7DR

Μίλησέ μου για την συνεργασία σου με τον Σπύρο Παπαδόπουλο που είναι ο τηλεοπτικός σου μπαμπάς. Πόσο αγχωμένη ήσουν στο πρώτο γύρισμα μαζί σου και τι συμβουλές σου έδωσε;

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Αυτό που με εντυπωσιάζει και με συγκινεί είναι η χαρά και έγνοια του για τα νέα παιδιά. Θύμαμαι στο πρώτο γύρισμα, είχα αγωνία, αλλά με το πού ξεκινήσαμε την πρόβα αμέσως έφυγε. Ειναι ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ, που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία. Σε κάθε γύρισμα γελάμε πολύ! Νιώθω πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά και δουλεύω με αυτούς τους συντελεστές.

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα