Οι απειλές και ο ρατσισμός - Η Ελένη Ράντου μιλά για όσα βίωσε αλλά αφορούν όλες τις γυναίκες

Κατερίνα Μπούσιου
Οι απειλές και ο ρατσισμός - Η Ελένη Ράντου μιλά για όσα βίωσε αλλά αφορούν όλες τις γυναίκες

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Ελένης Ράντου για όσα βίωσε στο χώρο της δουλειάς, ακόμη και όταν ήδη ήταν γνωστή και πετυχημένη αλλά και για την κόρη της που μόλις μετακόμισε. 

Η Ελένη Ράντου έδωσε μία αποκαλυπτική - και σοκαριστική σε ορισμένα σημεία - συνέντευξη στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος και μίλησε για το εργασιακό bullying, τις απειλές και τον εκβιασμό που δέχθηκε, ακόμη και όταν ήδη ήταν γνωστή και άκρως πετυχημένη στην τηλεόραση. Θέματα που δεν θα έπρεπε να απασχολούν εμάς τις γυναίκες το 2022, γίνονται ξανά επίκαιρα μέσα από την μαρτυρία της. Ακόμη και όταν μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό στο χώρο εργασίας. Η ηθοποιός έκανε αποκαλύψεις και για την μοναχοκόρη της, ειδικά όταν πήρε την απόφαση να ζήσει πια μακριά από τους γονείς της. Και εκεί αντέδρασε ως κλασσική ελληνίδα μάνα.

https://www.instagram.com/p/Ck8znnmoJ11

«Έχω δώσει χαστούκι, έχω φύγει προτού με φύγουνε»

Η Ελένη Ράντου δεν χρειάζεται συστάσεις, γιατί τόσα χρόνια τώρα, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στο θέατρο και τηλεόραση. Φαντάζει όμως παράξενο, πως ακόμη και τα χρόνια που είχε την δύναμη και θα μπορούσε να απολάμβανε ήρεμη την επιτυχία της και να διεκδικεί ό,τι ήθελε στην δουλειά της, αντιμετώπιζε ακραίες συμπεριφορές, απειλές, εκβιασμούς και ηλικιακό ρατσισμό. Καταστάσεις τόσο γνώριμες και δυστυχώς ακόμη τόσο υπαρκτές για τις γυναίκες στο χώρο εργασίας.

Όπως όμως δήλωσε στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος «Τετ α τετ», αντέδρασε στις περισσότερες περιπτώσεις, ως η Ελένη Βλαχάκη από το «Κωνσταντίνου και Ελένης». Κοινώς, δεν «μάσησε».

Και όπως δήλωσε: «Έχω δώσει χαστούκι, έχω φύγει προτού με «φύγουνε», έχω υποστεί ταπείνωση. Να μου λέει ο παραγωγός: «Βασικά τα έχεις τώρα με τον Βασίλη (Παπακωνσταντίνου) για αυτό και μας αφοράς. Αυτό το θεωρώ μεγαλύτερη κακοποίηση από το να μου την είχε «πέσει».

Η ηθοποιός όμως μίλησε για τις απειλές που δέχθηκε από μεγάλο στέλεχος τηλεοπτικού καναλιού: «Πολλές φορές υπάρχει μία αίσθηση εκβιασμού. Ότι ο άλλος σου κάνει τον προστάτη. Όταν έκανα μία σειρά η οποία είχε κάποια προβλήματα, διευθυντής καναλιού μου είπε: «Θα κάνεις αυτό που σου λέμε εμείς, γιατί έχεις και ένα θεατράκι και θα σου το κλείσουμε». Αυτό μου το είπε τα πρώτα χρόνια του θεάτρου «Διάνα». Αλλά δεν μάσησα. Του είπα «ξέρεις πόσοι διευθυντές έχουν περάσει από εδώ»;

Η Ελένη Ράντου σε αυτή την συνέντευξη, μίλησε όμως και για τον ηλικιακό ρατσισμό που έζησε πριν από λίγα χρόνια: «Ένας παραγωγός με φώναξε για να συζητήσουμε για έναν ρόλο και με κοιτούσε καλά - καλά θεωρώντας πως έχω μεγαλώσει και δεν του κάνω».

Η Ελένη Ράντου λέει πως η κόρη της είναι πιο cool από εκείνη και το Instagram της το επιβεβαιώνει

«Ανοίγω το παράθυρο και την βλέπω»

Και ανάμεσα στις άλλες αποκαλύψεις, μίλησε και για την μοναχοκόρη της Nικολέττα, που πια μεγάλωσε και ανεξαρτητοποιήθηκε. «Δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι, ενηλικιώθηκε πια. Αλλά είμαστε πολύ κοντά. Ενηλικίωση, ενηλικίωση αλλά να την βλέπω κιόλας. Ανοίγω το παράθυρο και την βλέπω απέναντι».