«Κάνε ότι κοιμάσαι»: 4 πρωταγωνιστές μας μιλούν για το τραγικό φινάλε της σειράς

Κατερίνα Μπούσιου
«Κάνε ότι κοιμάσαι»: 4 πρωταγωνιστές μας μιλούν για το τραγικό φινάλε της σειράς

Ποιοι «φεύγουν» από τη ζωή; Είδαμε μαζί τους το τελευταίο επεισόδιο από το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και μιλούν στο Queen.gr για το ανέλπιστο φινάλε: Σπύρος Παπαδόπουλος,  Έμιλυ Κολιανδρή, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και Λευτέρη Πολυχρόνης. 

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» είναι όχι απλά η έκπληξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, αλλά και ο λόγος που θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι που υπάρχει αυτό το είδος της μυθοπλασίας και της άρτιας παραγωγής στην ελληνική τηλεόραση. Και μάλιστα στην πολύπαθη δημόσια τηλεόραση.

Η σειρά σε σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά (σου έχω πει πολλές φορές για τους υπέροχους διαλόγους που δημιούργησε) ρίχνει αυλαία την προσεχή Δευτέρα (29 Μαΐου) και αυτό για αυτό τον επίλογο θα πρέπει να οπλιστείς με ψυχραιμία γιατί δεν περιμένεις αυτό που θα δεις και δεν είναι λεκτική υπερβολή. Θα θυμώσεις αλλά και θα συγκινηθείς απίστευτα με τις «απώλειες» μετά το μακελειό.

Είδαμε μαζί με τους ηθοποιούς το φινάλε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου, ο Λευτέρης Πολυχρόνης και η Έμιλυ Κολιανδρή μας μίλησαν για την εμπειρία, το τέλος και για τον ρεαλισμό της σειράς με τα φαινόμενα βίας της εποχής μας.

https://www.instagram.com/p/Cr1Ek9FIvif

Η επιστροφή του Σπύρου και οι τραγικοί θάνατοι στο φινάλε

Στα δύο τελευταία επεισόδια του «Κάνε ότι κοιμάσαι» που θα προβληθούν τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ο Μηνάς αλλά και ο καθηγητής Νικόλας Καλίρης θα είναι τα δύο κεντρικά πρόσωπα, στην τελευταία και πιο κρίσιμη αναμέτρησή τους. Ο Λευτέρης Πολυχρόνης στο ρόλο του μανιακού δολοφόνου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον ρόλο του καθηγητή Καλίρη, δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας.

«Είσαι είδωλο»: Ο Μασάτος του «Έτερος Εγώ» και ο Ίσσαρης του «Κάνε ότι κοιμάσαι» έγινε double trend

Με λίγα λόγια: Ο Μηνάς που έχει πια δραπευτεύσει από τη φυλακή, βρίσκεται στον χώρο όπου οι μαθητές ετοιμάζουν τη θεατρική τους παράσταση. Εκεί βρίσκεται και η Άννα με τον Πέτρο, οι οποίοι μόλις αντιλαμβάνονται ότι εκείνος σκορπά ανεξέλεγκτα τον θάνατο, προσπαθούν να τον συλλάβουν. Θα τραυματιστούν και οι δύο, αλλά ευτυχώς θα επιζήσουν.

Όμως μεταξύ άλλων θα έχουμε δύο τραγικές απώλειες: Ο Στάθης και η Βικτώρια πεθαίνουν προσπαθώντας να προστατεύουν τη Νάσια και τον μπαμπά Καλλίρη.

https://www.instagram.com/p/CsYVafjomZ0

Θα χρειαστείς χαρτομάντηλα για αυτή και μία ακόμη σκηνή με τον Μάκη και τη Στέλλα.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος επέστρεψε στην τηλεόραση σε σειρά μετά από πολλά χρόνια, ήταν ενθουσιασμένος μετά το τελευταίο επεισόδιο (το οποίο κλείνει με ένα δικό του πλάνο που θα σου θυμίσει ταινία του Λάνθιμου).

Και όπως δήλωσε στο Queen.gr: «Με ξαναθυμήθηκε ο κόσμος μέσα από αυτή τη σειρά. Τα πιτσιρίκια μας, οι νέοι ηθοποιοί που έπαιζαν στη σειρά ήταν αξιολάτρευτα. Στις καινούργιες γενιές δεν το συναντάς εύκολα αυτό. Είναι μία πολύ ωραία σκηνή αυτό το πλάνο που κοιτάω στον ουρανό στο τέλος του επεισοδίου. Δεν το είχα ξαναδεί γιατί δεν είμαι από τους ηθοποιούς που δουλεύουν με μόνιτορ. Είχα πολλές σκηνές που έχουν μείνει στο μυαλό μου από τη σειρά. Η σκηνή στα πρώτα επεισόδια όπου γυρνάω αμέριμνος στο σπίτι και έχουν δολοφονήσει τη γυναίκα μου είναι μία από αυτές».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς υπήρξε φέτος και ο Λευτέρης Πολυχρόνης, ο Μηνάς που είχε και φυσιογνωμικά μπει στο πετσί του ρόλου, ως ο αδίστακτος κακοποιός.

https://www.instagram.com/p/Cme4lA6MK5Q

Το φινάλε του με τον θάνατό του, ήταν αναμενόμενο: «Ήλπιζα και εγώ ότι θα αλλάξω, αλλά ο σεναριογράφος είχε άλλη άποψη (γελάει). Δεν ξέρω αν κερδίζουν οι καλοί, αλλά εγώ πάντα βρίσκω κάτι καλό σε όλους. Ακόμη και ο Μηνάς κάτω υπό άλλες συνθήκες θα ήταν διαφορετικός. Ήταν ένα παιδί που δεν αγαπήθηκε. Θα μπορούσε να έχει πάρει άλλο δρόμο. Τον αγάπησα αυτό τον ρόλο, φυσικά και έβλεπα τι έγραφαν αλλά έπαψα από ένα σημείο και μετά να βλέπω και τα σχόλια στο Twitter παρά μόνο τα χιουμοριστικά».

Η τηλεοπτική Βικτώρια - Έμιλυ Κολιανδρή δεν θα συνεχίσει όπως θα δεις και στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, την επόμενη σεζόν.

https://www.instagram.com/p/CrI6qB-IhTZ

Ο θάνατός της έρχεται τη στιγμή που μαθαίνει πως ο Μηνάς δολοφόνησε τον Στάθη. Έστω και κατά λάθος. Δίκαιο ή άδικο το τέλος αυτό; «Και η ζωή όμως δεν είναι άδικη τις περισσότερες φορές; Μου άρεσε όμως που στο φινάλε δεν ωραιοποιήθηκαν τα πράγματα και υπήρχε αυτή η σκληρότητα. Έτσι είναι και η ζωή πολλές φορές. Σκληρή και αδυσώπητη. Δεν παρακολούθησα τα σχόλια. Μερικές φορές κάποιοι γράφουν απλά για να γράψουν».

Η αστυνόμος Άννα -Νικολέτα Κοτσαηλίδου δίνει πραγματικό αγώνα για να προστατεύσει τους μαθητές και επιτέλους να αναμετρηθεί και εκείνη με τον Μηνά.

Θα τραυματιστεί όμως πολύ σοβαρά σε σημείο να αγωνιούμε για την τύχη της. Πώς θα λειτουργήσει την επόμενη σεζόν;: «Προς το παρόν ζω. Θα δούμε πως θα συνεχίσει την δεύτερη σεζόν. Η Άννα πάντα είχε μία ενσυναίσθηση για τα θύματα. Δεν το συναντάς εύκολα αυτά. Αυτό το μακελειό που συνέβη θα το κουβαλά για πολύ καιρό μέσα της. Είναι ένα πλάσμα που έχει πολλά τρωτά σημεία τα οποία προτιμά να τα κρύβει. Όταν μου έκαναν την πρόταση για τη σειρά καθόλου δεν το φοβήθηκα. Είμαι και λίγο αγοροκόριτσο και μου αρέσει η δράση. Ο Γιάννης Σκαραγκάς έχει γράψει για τον κόσμο του σήμερα σε αυτή τη σειρά με ρεαλισμό, τα βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα».