3 ψέματα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε, στη συνέντευξη για δουλειά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 ψέματα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε, στη συνέντευξη για δουλειά

Ή να μην ξαναπείς εάν το έχεις ήδη κάνει

Ξέρουμε πόσο αγχωτική μπορεί να είναι –ή να γίνει- μία συνέντευξη για δουλειά, γι’ αυτό κι εσύ οφείλεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς προκειμένου να την κάνεις ακόμη πιο διασκεδαστική και εύκολη για σένα την ίδια. Οι άνθρωποι που λένε ψέματα κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης ή στο βιογραφικό τους μπορούν πιο εύκολα να αγχωθούν, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες και περίπλοκες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της πρόσληψης.

Μπορεί επίσης να δυσκολέψει και αυτόν που σου κάνει την συνέντευξη στο να μάθει και να καταλάβει τι άνθρωπος είσαι. Είναι πάντα καλύτερο να είσαι ειλικρινής, από το να γράψεις ή να πεις κάτι που δεν ισχύει. Παρακάτω σου έχουμε τα 3 πιο συνηθισμένα ψέματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος σε μία συνέντευξη και που πρέπει να αποφύγεις.

  • Να δώσεις ψεύτικη διεύθυνση
    Εάν έχεις χρησιμοποιήσει διαφορετική διεύθυνση στο βιογραφικό σου από την κανονική, για να είναι κοντά στην ενδεχόμενη δουλειά σου, μην πεις ψέματα όταν σε καλέσουν για συνέντευξη. Εάν ο πιθανός μελλοντικός εργοδότης σου σε ρωτήσει που μένεις, πες του την αλήθεια, αλλά σημείωσε πως είσαι πρόθυμη να μετακομίσεις, προκειμένου να είσαι κοντά σε αυτήν.
  • Να πεις ψέματα για τον μισθό σου
    Εάν ο συνεντευξιαστής σου σε ρωτήσει σχετικά με το πόσα χρήματα έβγαζες από την προηγούμενη δουλειά σου, ίσως σκεφτείς ότι δεν είναι και τόσο κακό να πεις ένα μικρό ψέμα και να αλλάξεις λίγο τα νούμερα –προς τα πάνω-. Ωστόσο να ξέρεις είναι πολύ πιθανό ο εργοδότης σου να σου ζητήσει ένα αντίγραφο της φορολογικής σου δήλωσης, οπότε καλύτερο θα ήταν να είσαι λίγο προσεκτική με αυτά.
  • Δεν είναι κακό αν πεις ότι απολύθηκες
    Εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν απολυθεί. Οπότε μην φοβηθείς να πεις στον συνεντευξιαστή σου πως απολύθηκες από την προηγούμενη σου δουλειά. Προσπάθησε να μη μπεις σε πολλές λεπτομέρειες ωστόσο, απλά προσπάθησε να τον κάνεις να καταλάβει με απλά λόγια.

Διάβασε ακόμη:

Η επιστήμη μίλησε: Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεις πιο ευτυχισμένη στη δουλειά σου

7 κακές συνήθειες στη δουλειά, που βλάπτουν το επαγγελματικό σου προφίλ