Ήξερες πως η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς μπορεί να σου κοστίσει την πρόσληψη για δουλειά;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ήξερες πως η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς μπορεί να σου κοστίσει την πρόσληψη για δουλειά;

Και σίγουρα δεν το θες κάτι τέτοιο

Μπορεί να είμαστε ακόμη στα μέσα του καλοκαιριού και να θεωρείς ότι είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για νέες δουλειές και ξεκινήματα, όμως εμείς έχουμε χρέος να σε ενημερώσουμε για κάτι που μπορεί να θεωρείς ασήμαντο, σχετικά με μία συνέντευξη για δουλειά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Σίγουρα θα σου φανεί αστείο, ίσως και κουφό, όμως πρέπει να ξέρεις πως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιήσεις κατά τη γραφή του CV σου, όταν κάνεις αίτηση για δουλειά. Μη γελάς, είναι κάτι πολύ σοβαρό και σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρώτη και πιο σημαντική γραμματοσειρά που πρέπει να αποφύγεις, είναι η Times New Roman, μιας και όπως αναφέρουν είναι σα να πηγαίνεις με «φόρμα σε συνέντευξη». Τόσο non formal!

Δες και αυτό: 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις, όταν θες να ζητήσεις αύξηση

Παρακάτω σου έχουμε μία λίστα με τις γραμματοσειρές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ένα επίσημο έγγραφο και με αυτές που απαγορεύεται αυστηρά.

Δώσε βάση λοιπόν και σημείωσε: Κατάλληλες για ένα επίσημο έγγραφο είναι οι Helvetica, proxima nova και Garamond, ενώ αυτές που πρέπει να αποφεύγεις καθώς θεωρούνται ανεπίσημες και πρόχειρες και δε δημιουργούν καλή εντύπωση, είναι οι Times New Roman, zapfino, courier και comic sans.

Τώρα που ξέρεις λοιπόν , φρόντισε η συνοδευτική σου επιστολή την επόμενη φορά να μην είναι γραμμένη με κάποιον από τους προαναφερθέντες τύπους.

Διάβασε ακόμη: 3 ψέματα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε, στη συνέντευξη για δουλειά