Πώς να κάνεις αίτηση για δουλειά μέσω email και να σε προσέξει ο εργοδότης;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να κάνεις αίτηση για δουλειά μέσω email και να σε προσέξει ο εργοδότης;

Δες τι ακριβώς μπορείς να κάνεις

Στις μέρες που διανύουμε είναι πολύ κοινό, όταν ανοίγουν θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο να σου ζητούν να στείλεις την αίτησή σου, συνοδευτική επιστολή και βιογραφικό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εργοδότες θα πρέπει να κοιτάξουν εκατοντάδες από αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα, οπότε είναι εύκολο κάποιος να δει και τη δική σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τραβήξεις την προσοχή κάποιου, αρκεί να μην κάνεις τα παρακάτω λάθη.

Μην αντιγράψεις απλά τη συνοδευτική επιστολή σου

Η συνοδευτική επιστολή σου είναι συνήθως μεγαλύτερη από ό, τι χρειάζεται το email σου, οπότε κόψε τη και κράτησε τα κύρια σημεία που θεωρείς ότι είναι τα πιο σημαντικά.

Δες και αυτό: Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου; 5 απλοί τρόποι για να το πετύχεις

Κάνε το σύντομο και γλυκό

Αντί να στείλεις ένα γενικό email που στερείται προσωπικότητας, στείλε ένα που είναι σύντομο και γλυκό, αλλά έχει και λίγο χρώμα. Αφού περάσει από πολλές παραλλαγές του ίδιου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι υπάλληλοι του γραφείου προσωπικού θα εκτιμήσουν την αλλαγή του ρυθμού.

Ανέφερε τις ιδιαιτερότητες της εργασίας και πώς εσύ ταιριάζεις σε αυτές

Οι εργοδότες θέλουν να δουν ότι γνωρίζεις πραγματικά ποια είναι η εταιρεία τους και ότι δεν στέλνεις μόνο την αίτησή για κάθε θέση εργασίας που ανοίγει.

Πρόσεξε τη γραμματική σου

Πάντα να γυρίζεις πίσω και να διορθώνεις τα ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη πριν στείλεις το email σου. Ζήτησε από κάποιον να το κοιτάξει ή έλεγξέ το προσεκτικά μόνη σου.

Άλλαξε τα ονόματα των αρχείων σου για τα συνημμένα που θα στείλεις

Μπορεί εσύ στον υπολογιστή σου να τα έχεις αποθηκευμένα με μια δική σου γλώσσα, όμως αν δεν σου ζητάνε στην αίτηση συγκεκριμένο τρόπο, άλλαξε μόνη σου το όνομα στη συνοδευτική επιστολή και στο βιογραφικό σου.

Διάβασε ακόμη: 3 απλά μυστικά για να οργανώσεις καλύτερα τις ιδέες και τις σκέψεις σου