Απόλυση = οικονομική καταστροφή;

Απόλυση = οικονομική καταστροφή;

Σίγουρα αυτή είναι η πρώτη σας σκέψη. Για όλα όμως υπάρχει μια λύση.

Καταρχάς ηρεμήστε. Δεν υπάρχει λόγος να παθαίνετε υστερία επειδή χάσατε μια δουλειά. Όπως είπαμε, το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανασυγκροτηθείτε και να οργανωθείτε από την αρχή.

Στην περίπτωση που τα τρέχοντα έξοδά σας είναι πολλά, χρειάζεται και εδώ ψυχραιμία και καλή οργάνωση. Αν δεν βρείτε αμέσως μια δουλειά που να μπορεί να σας προσφέρει κάποια στοιχειώδη (π.χ. σέρβιτόρα ή πωλήτρια) και πρέπει να στηριχτείτε στο ταμείο ανεργίας ή σε κάποιο άλλο έσοδο, είναι απαραίτητο να οργανωθείτε.

Υπολογίστε όλα τα έσοδα και τα έξοδά σας με κάθε λεπτομέρεια (π.χ. ταμείο ανεργίας, ενοίκια, λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ, δόσεις κλπ) ώστε να ξέρετε που ακριβώς βρίσκεστε και τι σας λείπει.

Οι περισσότερες τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένες να κάνουν διακανονισμούς με τους πελάτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς δεν έχει κανένα νόημα να κατάσχουν τις περιουσίες τους χωρίς να μπορούν να τις πουλήσουν κάπου.

Παράλληλα, προσπαθήστε να μην ψωνίζετε πλέον με πιστωτικές κάρτες και κάντε κράτει με τα έξοδά σας γενικά. Κοινώς, κάντε την οικονομία τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα ψάξτε για δουλειά οργανωμένα και χωρίς ηττοπάθειες.